Акните - повеќе од тинејџерски проблем

~Ann~

~sweety~
Член од
11 февруари 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Често ми излегуваат акни, посебно пред циклус, но фала богу не се некои премногу гнојни и длабоки.
Сум користела многу средства за чистење на лицето, но потоа приметив дека кога лицето не го чистам со ништо (само со вода) ми останува многу почисто. Така што престанав да користам било што.
Колку што имам читано, акните ги предизвикува стресот, неправилната исхрана и чоколадото и пред циклус.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Еве и јас ќе ви дадам еден совет, кој според мене помага. Од ко почнаа да ми излегуваат акни, почнав да ја користам колекцијата Green line и сум доста задоволен од неа. Сега брзо во едно списание прочитав за една маска која помага во чистењето на акните. Вака: се зема 15-20 грама квасец, се остава да се стопи, па тој се меша со белка од јајце и неколку капки лимон. Сето тоа добро се меша, па се нанесува на лицето и треба 20-30 минути да мирува и потоа се плакнит со топла вода.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Abe... jas sum pubertetlija i ponekogash mi izleguva 1 ili 2 na lice.. najcesto na celo ili slepoocnici... i se mackam so hydrociklin ... odma gi susi i pominuvaat pobrzo od voobicaeno... a i od majonez mi se javuvaat... taka da toa e potrvdeno !Ty

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
У пубертет ја бев ептен изнафрлан со акни,бубулици и не знам ти уште какви не срања.Има еден лосион,Young Derm,а мислам и колекција е цела,мене тоа најмногу ми помогна.Ми ги исчисти за некој месец....и па си бев најубав...:pos2:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Не ги прочитав сите поста ама што мислите за оние креми за акни што ги рекламираат на топ шоп и што толку ги фалат и глумци и слично дали некој има користено некоја од тие креми и дали ви помогна.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Не ги прочитав сите поста ама што мислите за оние креми за акни што ги рекламираат на топ шоп и што толку ги фалат и глумци и слично дали некој има користено некоја од тие креми и дали ви помогна.

има видови и видови на креми,гелови, таблести,лосиони за спречување и чистење на акните. Но тоа што го гледаш на рекламите немој да веруваш дека тоа е баш вистина, се зависи до кожата,се зависи од жлездите, од организмот. Некогаш и некоја најдобра крема против акни нас неможе да ни помогне.

Еве мене лично ниедна крема ниден лосион не ми помогнал. Ама сум заборавил и дека постојат на мене, не сум преукупиран со нив:) Ќе поминат кај и да е.

Ете едит на порака. Ха ха ха

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
има видови и видови на креми,гелови, таблести,лосиони за спречување и чистење на акните. Но тоа што го гледаш на рекламите немој да веруваш дека тоа е баш вистина, се зависи до кожата,се зависи од жлездите, од организмот. Некогаш и некоја најдобра крема против акни нас неможе да ни помогне.

Еве мене лично ниедна крема ниден лосион не ми помогнал. Ама сум заборавил и дека постојат на мене, не сум репукупиран со нив:) Ќе поминат кај и да е.
На не мислеше преокупиран....:pos2::pos2::smir:

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Шала бе па ти,одма сериозно свакаш...:smir:

Z

ZeroStyle

Гостин
14 години и иам ваму таму некоја акна(ако може така да се нарече,помали се така) фала богу го мијам лицето и навечер и насабајле го чистам со лосион "Клиндацин" го има у аптеки и содржи делотворен антибиотик!
А инаку често ми се иритира лицето и од чоколади коа толку ги обожавам...Ај да чукнам у дрво јас...
*Си маа по глаата 3 пути...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Имам акни, на пределот од челото...
Секојдневно го мијам лицето 3 пати на ден и се мачкам со лосион, но некако бавно оди :nesum:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Дали имате слушнато дека акните можеле да се излечат ако лицето се мие со вода измешана со пепел (1 литар вода се меша со една лажица пепел). Ова сега пред некој ден го слушнав, па почнав да го користам. Се надевам дека ќе помогни.
Ај не бидете скржави, кажете некој совет, маска или сл.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Петре, топло ти препорачувам лимон сесии (дирекно на фаца ќе си нанесуваш) :)
Потоа, сапунот од Lush е стварно ОК. Го има во истоимената продавничка, онаа со убавите сапуни вчаршија :)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Само медицински сапун и редовна хигиена,:), ја лично не сум имал проблеми, али и кога би имал не би се осмелил да ставам на некоја бубулица, некој препарат кој во својот состав содржи суптанции кои уште повеќе ги затвараат порите на кожата..само сапун и вода, и времето се ќе си излечи, е лошо е што некои си играат мајтап со луѓето кои си имаат вакви проблеми, па им создаат непријатно чуство...:):)

Kajgana Shop

На врв Bottom