Ve isprocitav site komplet.I jas kako vas,si mislev od majonez ,od chokolado,neznam sho.To se totalni gluposti.Mozi 5% tie pridonesuvaat. Ako imash akni,nema lek,kolku sakash da se miesh,kolku sakash pazi na ishrana.Imam citano storii duri na leb i voda ostanuvale deca.
Mozam da preporacam za mashkite da ne se brichat mnogu dlaboko,kontra nikako,vlaknoto ne smee da e pod koza,oti se stvara iritacija.Drugo,nikako koristenje kolonska voda,tuku samo Nivea Balsame Sensitive.I nikako da ne se miete poveke od dva pati denot,makar kolku i da vi e mrsno liceto,oti sho poveke se mie,tolku poveke lachi kozata sebum.
Jas imav problem so liceto pred 3-4 godini.Imav se probano,dzabe.Duri imam kupeno i toa americkiot krem Proactive,gola voda e ,samo pari perat.Na kraj otidov na dermatolog,p.s batalete kozmeticari,samo na proveren lekar odete.I dermatologot mi praveshe tretmani so ovosni kiselini,mnogu skapo e toa,ama posle 4 tretmani,nemav nikakov problem so godini.Eve sega posle izvesno vreme pak pocnav da imam malce,ama zanemarlivo.Ama jas si sum takov tip, ne sakam vlakno da mi fali.Otidov kaj dermatolog,koj diplomiral na Harvard.Luge,genetski problem e veruvajte.Od mama i tato go nosime.Nema lek,tuku samo preventiva.
Bash sakam da mi kazi,neznam koe chupche beshe nazad,za toj lekarot od Ohrid.I nemojte da gi devalvirate onie koi se so takov problem,oti toa ne e do niv.