Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Абеее сум размислувал за ова...ама немож=ам некако да се решам. Ама сепак зависи од случајот, ако било направено детето случајно?? (скинат куРтон, силување...), тогаш ако го израсниш детето ем не си го сакала, ем ако го дајш некаде тешко ќе ти е. :/

V

Viktoranius

Гостин
Строго сум против.
Зошто?
-Па како зошто, што е виновно детето што е дошло на пат да се роди? - Со самиот чин на абортус уништуваме уште еден живот. Мајка што е трудна а не сака да го роди детето, поарно нека го роди и нека го даде на посвојување, одколку да абортира.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
За шо?
Дај не пишувајте само со по две букви лично јас сум слаба за асоцијации и точки!
Ај белким ќе се изјасниш да не ти го бришам постот!

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Против сум затоа што сепак во нас се рага нов живот и тие што абортираат го убиваат тој нечиј живот. Стануваат убијци на своето дете. Така да според мене е многу лошо тоа.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Да за абортус, има многу причини зошто (медицнски оправдан и сл)

Член од
16 август 2007
Мислења
262
Поени од реакции
4
KOGA NEMA MEDICINSKI PRICINI ILI KOMPLIKACIII
TOGAS NE ODOBRUVDUVAM NITI OSTAVANJE NA DECA VO DOM...
PROSTO E NE HUMANOOOOO
BEZCUSTVITELNO
SEBICNO

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Go opravduvam
Nikoj tuka ne se nasol u situacijata narecena : lazna panika
koa kasni pa si vtris trista filmovi deka si bremena i sto ke pravis ako e taka...?
nemojte so prikaznite ke si koristis kondom ili takvi rabot... da se rasturis od koristenje kondomi koa ke ti zakasni nekolku dena odma ti se vrti filmot deka si bremena..

koga nekoj ne e spremen za dete smetam deka podobro da go abortira nego da si go unisti zivotot... zboram za mladi devojki... ili pak da zivee so nekoj koj ja zel samo zatoa sto bila bremena..
go opravduvam i definitivno sum ZA​

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Многу сум против тоа и сметам дека луѓето што некогаш направиле абортус не заслужуваат ни самите да живеат. Не можам да разберам како може да го убијат своето дете, (а некои на ова може ќе кажат дека немале друга опција) епа требале малку порано да мислат кога уште можеле да изберат дали да имаат однос или не.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Барав во претходните страници, можеби ќе се повторувам ако некој го има веќе покажано ова, ама ете зошто сум против абортусите, и тоа строго против. Ова што денес го видов, ми беше поголема лекција од било какво предавање и било каква книга. Нема да постирам слики, зашто се со многу жална содржина, нема да постирам директно видео зашто секој не може да го гледа ОВА!
Значи прикажан ви е самиот чин на абортус, односно на вадење на бебенцето од матката. Подолу има слики за тоа како изгледа она што вие го нарекувате оправдано ако е помладо од 3 месеци. Па нели има раце, има нозе, има глава има мозок, како може да не е убиство кога тоа е мало недооформено човече.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Одличен пост еци иако не го гледав целото видео(ради опасност од онесвестување)сепак знам кога и како е развиено бебето.И мое мислење е дека тоа секој го знае,НО го затушкуваат некаде во некое ќоше од мозокот за да немат грижа на совест-демек до третиот месец е една топка нема ништо на него или е еден гооолем сперматозоид...и оп потоа почнуе да се развива..така да до третиот месец е оправдано.Дрн дрн...

Го препорачувам видеото да се погледне(кој може да гледа)и подобро да се помисли прво на заштита ако не сте спремни за деца отколку на секс!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не го догледав видеото, ми се слоши. Си ги фрли докторот делчињата од детето како партали ... како да зачистува насобрано ѓубре ... гадотија!
Нека го погледнат видеото посебно тие што одобруваат абортус ... јас посекако го сметам за нехуман чин на убиство.
И ај еве, да го ставиме на страна детето ... што е со жените? Незнам тие кои се решаваат на ваков чекор кај им е паметот ... да си ја дозволам таа гадотија и болка затоа што не сум мислела пред време и нема оправдани медицински причини? Никогаш!:uvo:

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Не е проблем во самиот абортус, туку дека абортусот е главно средство за контрацепција. Инаку да, ако има медицинска причина, проблем со полодот, последница од силување...оправдувам. Ако е “случајно“ или ако се премислиле од раѓање, не оправдувам, требало порано да се мисли на тоа.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
ако абортусот е убиство тогаш дркањето е геноцид!!!!!
Признај, ова го прочита на графитот позади Тинекс.

јас сум за целосна поддршка на оние девојки или жени кои ке се решат на таков тежок и болен чекор поради оправдани причини.
на пример се враќам дома од град и некоја будала ме напаѓа во влезот од зграда и ме силува...после тоа откривам дека сум трудна и сеа треба да го родам и да си го упропастам животот??
Постојат начини за самоодбрана. Има 301 начин за одбрана од вакви акти.
или пак сум мајка на три деца и останувам пак трудна,а немам услови да родам и гледам уште едно дете...и треба да го родам за да мизеруваме сите заедно како едно големо срекно семејство???
Има еден збор се вика КОНДОМ. Ти со 700 сексуални чинови годишно, би требало најдобро да го знаеш тоа.

има уште-јас сум трудна,ама лекарот ми кажува дека фетусот не е во ред и детето што ке се роди ке биде со ментален или физички инвалидитет...ама јас мајка сум..ке го родам и ке плачам секогаш кога ке го погледнам и ке се прашувам зошто мене???
Единствено нешто што го оправдувам. Не сакам да се мачи детето, нема да има никаква социализација. Во ваква состојба човекот е паразит, суштество на кое му е потребен домаќин/и за да преживее. Тоа едноставно не е живот.

на памет ми паѓаат уште милион причини поради кои сум дефинитивно ЗА абортус!!!!!!!!!!! и цврсто стојам на тоа мислење...зошто да си ја чукам главата кога се може да се реши за пола саат????
Или за тој пола саат да се опнете уште два пати а? :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom