Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

B

Black Guard

Гостин
Па ако не е живо битие ембрион, шо пречи ? ваљда нема да стане живо битие??

А што правиме ако е медицински утврдено дека плодот ќе биде нешто налик-

Ти би побарал абортус или оние "часните" абортино??

Ако тие се против абортус нека ги земаат тимивците.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Они прочитале нешто на абортино и сега нормално дека ќе бидат против абортусот,но јас прашав ШТО ако однапред се знае дека плодот е со недостаток(еве физички-без еден екстремитет,или слабо развиен) и од небо е јасно дека ќе има трошоци целото општество и фондот и маки за семејството.

Дански Академик предложи сите данци со ајкју под 100 како и оние со генетски наследни болести да им се забрани да остават поколение туку да посвојат деца и плус додатно државата ќе им плаќа-и после тоа човекот го прогласија за расист а всушност е во право-тоа би била супериорна нација еве сега и во САД за да некој работи за ЦИА или НСА мора да има надпросечна интелегенција.
Нациите за замислена конструкција и служат како замислено другарче, вклучително и данската нација, академикот во својата неоригиналност и тупост се обидел да протне идеи од пред век и половина (Еугеника) и методите од третиот рајх...

B

Black Guard

Гостин
Кога би знаел лет3 дека твојот плод ќе се роди таков дали би побарал абортус?
--- надополнето: 23 март 2012 во 02:21 ---
Нациите за замислена конструкција и служат како замислено другарче, вклучително и данската нација, академикот во својата неоригиналност и тупост се обидел да протне идеи од пред век и половина (Еугеника) и методите од третиот рајх...

Пак тоа,тезата дека се замислени не држи вода,човекот е политичко и социјално суштество согласно ова и борбата за опстанок групирањето е НЕОПХОДНО и секако делењето на иста култура,јазик...Има тема за ова нели??

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Кога би знаел лет3 дека твојот плод ќе се роди таков дали би побарал абортус?
--- надополнето: 23 март 2012 во 02:21 ---

Пак тоа,тезата дека се замислени не држи вода,човекот е политичко и социјално суштество согласно ова и борбата за опстанок групирањето е НЕОПХОДНО и секако делењето на иста култура,јазик...Има тема за ова нели??
Има тема.
Логиката на академикот не ветува премногу, во тој случај абортусот треба да се забрани бидејќи која е поентата “нацијата“ да е со висок ај-кју (успешно решен тест со квадратчиња и триаголници како основа за државна привилегија за имање челад) ако “нацијата“ изумре за неколку генерации...:icon_lol: во рајхот се очекувало од секоја “германка“ да иштанца што повеќе “ариевци“...а не да брка кариера ова она...

B

Black Guard

Гостин
Има тема.
Логиката на академикот не ветува премногу, во тој случај абортусот треба да се забрани бидејќи која е поентата “нацијата“.
Не се разбравме-оние со низок ајкју ќе можат да посвојуваат деца со висок ајкју плус ќе имаат финансиска помош од државата(и тоа голема).

да е со висок ај-кју (успешно решен тест со квадратчиња и триаголници како основа за државна привилегија за имање челад) ако “нацијата“ изумре за неколку генерации.
Како тоа да изумре-напротив тоа би ја направило попрогресивна.
Интелигенцијата е наследна.

..:icon_lol: во рајхот се очекувало од секоја “германка“ да иштанца што повеќе “ариевци“...а не да брка кариера ова она..
Рајхот е друга приказна и да точно е дека требало да штанцаат "ариевци"(па 14+ годишни деца го бранеа берлин и умираа узалуд:() но овде ајкју не бил земен предвид туку само mass production.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Па ако не е живо битие ембрион, шо пречи ? ваљда нема да стане живо битие??
Let3, вака ќе ти објаснам.
Човекот ги јаде другите суштества, ги угнетува другите суштества, ги урива нивните домови, и го креира средината како што сака, затоа што е најмоќен. А најмоќен е затоа што, за разлика од сите, поседува свест.
Затоа што најбрзо еволуирал од сите.
Ништо нас не ни кажува, дека за 1000 години од сега, нема да има друго суштество, од оние кои денес ,,не ни се рамни,,, што ќе биде свесно колку нас.

Еден шимпанзо (пример) можеби за 1000 години ќе биде и поинтелигентен од нас, па со тоа и помоќен, но сепак, ние денес одлучуваме што со него, не го сметаме за потенцијално свесно, моќно битие.
Ембрионот, ќе стане човек за 9 месеци. Во моментот не е. Во моментот е ембрион, човечки гени, но нема свест, нема развиени сетила, не чувствува страв, болка, нема инстикт за преживување. Фетусот има. Фетусот реагира. Фетусот се плаши, и фетусот чувствува безбедност. За разлика од ембрионот, фетусот протестира кога не му е добро и се брани.

Вие не понудивте друг аргумент освен ,,морал, чувства, мајчиниство...,, значи ниту еден научен и проверлив аргумент. Ако одиме по таа логика, и ако треба да жалиме нешто што ЌЕ БИДЕ (значи не е во моментот) човек, очекувам веднаш да се побара од ваша страна прекин на секакво угнетување или искористување на сите други суштества на Земјата.

Јас не можам да ја споредам мојот 1 годишен внук, со ембрион. Тој има чувства, тој размислува, тој се смее, плаче, ако падне, го боли, ако му се налутиш, и тој се лути. Ембрионот не.

И како што кажав предходно.
Ако на ембрионот му се загарантираат права, јас сакам кучиња во Парламент.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ембрионот, ќе стане човек за 9 месеци. Во моментот не е. Во моментот е ембрион, човечки гени, но нема свест, нема развиени сетила, не чувствува страв, болка, нема инстикт за преживување. Фетусот има. Фетусот реагира. Фетусот се плаши, и фетусот чувствува безбедност. За разлика од ембрионот, фетусот протестира кога не му е добро и се брани.

И како што кажав предходно.
Ако на ембрионот му се загарантираат права, јас сакам кучиња во Парламент.
Некни имаше една ударна вест, некој фудбалер инфаркт на утакмица, клинички мртов 78 минути. И го вратија во ЖИВОТ.
то инекции то масажа на срце то електро шокови.... само во болница пола сат го враќаа.
А тој лежи мирен ни страв ни пулс ни мозочна активност ни емоции ни инстинкт за преживување... ништо бе Пума. нула.
И се отепаа да му дадат ЖИВОТ.
Па следен пат барај и секој шо ќе доживаа инфаркт и остане без пулс - да не се враќа в живот. Забрана на реанимација на оние кои немаат чуства ни страв....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Некни имаше една ударна вест, некој фудбалер инфаркт на утакмица, клинички мртов 78 минути. И го вратија во ЖИВОТ.
то инекции то масажа на срце то електро шокови.... само во болница пола сат го враќаа.
А тој лежи мирен ни страв ни пулс ни мозочна активност ни емоции ни инстинкт за преживување... ништо бе Пума. нула.
И се отепаа да му дадат ЖИВОТ.
Па следен пат барај и секој шо ќе доживаа инфаркт и остане без пулс - да не се враќа в живот. Забрана на реанимација на оние кои немаат чуства ни страв....
Но тие, сепак, имале до моментот на акутната болест или клиничката смрт.
Инаку, што се однесува до еутаназија, сум за, кај болните кои не се при свест, и нема изглед дека ќе им се врати. Како и кај оние, кои се во кома, откако докторот ,,ќе дигне раце,,.

И фудбалерот не е исто што и ембрион.
Некогаш си забавен, ама сега, примерите не ти ги бива. Едноставно, не си во право.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Но тие, сепак, имале до моментот на акутната болест или клиничката смрт.
Инаку, што се однесува до еутаназија, сум за, кај болните кои не се при свест, и нема изглед дека ќе им се врати. Како и кај оние, кои се во кома, откако докторот ,,ќе дигне раце,,.

И фудбалерот не е исто што и ембрион.
Некогаш си забавен, ама сега, примерите не ти ги бива. Едноставно, не си во право.
Јас разбирам доктор да дигне раце од ембрион и после низа тестови и анализи да речи “од овој ембрион - чоек не бидува“ и да го отстрани. Али некој кој не е ни доктор да отстрани нешто што расте се развива сосем нормално и природно - тоа не е во ред. Може ли некој роднина да влезе во салата кај шо реанимираат некој без емоции без свест без чуства, клинички мртов и да рече “Не сакам бе да го вратите во живот“ сам зато шо се надева на наследство? Ако една жена се раководи од финансии дали ќе има дете, така и некој внук нек се раководи од финансии дали дедому ќе го носат на реанимација по инфаркт (двете ниви долу покрај река не се шала)

• Ми се допаѓа
Reactions: ___

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Ни јас мајка што повеќе сака грст клетки од сопственото дете, па ете, тебе те запознав, и видов дека не на секоја мајка најважни и се децата. На некои мајки, поважни им се ,,можеби внуците,,.
Јебига.
.
Моите деца се пресреќни што растат со таква мајка, која им подари живот наместо да завршеа во некоја канта за мене да ми биде поудобен животот. Имам среќни деца, а јас сум уште посреќна со нив, за жал ти тоа како што те читам нема да можеш да го осетиш. Жално и јадно... твоите ќе завршат во канта.

• Ми се допаѓа

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
. Во моментот е ембрион, човечки гени, но нема свест, нема развиени сетила, не чувствува страв, болка, нема инстикт за преживување.
И затоа ти со свест, сетила, чуства... ќе му го прекинеш развојот.

• Ми се допаѓа

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
И јас зборував за моја блиска личност, од моето семејство. Веќе имаше дете.
И абортираше. И пак роди.
И не се кае што абортирала, условите не и дозволуваа уште едно дете во тој момент.
Едното го сакам другото не, мор чекај уште едно ќе родам... Уф тоа испадна со кафеави очи пу пу не се важи сакам со плави..леле на веќе родени деца изгубив работа и сега???? И сега??? Не се врши абортус на веќе родени деца, народ гледа вака во стомак никој не гледа...:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Едното го сакам другото не, мор чекај уште едно ќе родам... Уф тоа испадна со кафеави очи пу пу не се важи сакам со плави..леле на веќе родени деца изгубив работа и сега???? И сега??? Не се врши абортус на веќе родени деца, народ гледа вака во стомак никој не гледа...:facepalm::facepalm::facepalm:
Што зборуваш ти???

Kajgana Shop

На врв Bottom