Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Мојата ќерка не се ебава ко тебе по сите ќошиња па да абортира :) Мајка и и има објаснето кои се последиците ако има секс на 14 години, и кои се последиците ако има незаштитен секс. И ме има многу добро разберено.
Може некој ќе ја силува, што знаеш.
Може кондом ќе и пукне.
А дада Пума со кој се ебе, ич твоја работа не е.
Оди чукни и една клоца на ќерка ти, да не и кажат дека е боље без кондом.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Да. Ај вака да објаснам дека гледам не ти фаќа баш... Едно родила, другото дека немала услови го абортирала. Што е со веќе роденото? Ако нема за второто нема ни за првото услови. И најидиотски е што после некое време пак си родила дека имала услови и ич не и било жал за абортираното. Мене ме прајш глупава или си ја шикаш мувата од капата? Безобразничке ниедна со глупави коментари.
Оффф жено...искрено ти ги жалам децата

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас никогаш не сум била бремена.
Но познавам такви кои биле бремени и абортирале, и такви кои биле бремени и родиле.
.
Јас познавам еден пилот, али не ми се верува дека некој поради тоа би ми дал да управувам со авион.
Мајчинство и родителство не се учи од книга.. Јас пред да ми се роди првото, имав купено 2-3 книги али не ме научија ама баш ништо околу чуството кога го видов прв пат, кога го зедов во раце кога ми се насмеа кога ми заспиваше на гради.....
Имаш теорија, немаш пракса.
А тие се најлоши особини за некој кој дава совети пак уште од животно значење

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Јас разбирам доктор да дигне раце од ембрион и после низа тестови и анализи да речи “од овој ембрион - чоек не бидува“ и да го отстрани. Али некој кој не е ни доктор да отстрани нешто што расте се развива сосем нормално и природно - тоа не е во ред. Може ли некој роднина да влезе во салата кај шо реанимираат некој без емоции без свест без чуства, клинички мртов и да рече “Не сакам бе да го вратите во живот“ сам зато шо се надева на наследство? Ако една жена се раководи од финансии дали ќе има дете, така и некој внук нек се раководи од финансии дали дедому ќе го носат на реанимација по инфаркт (двете ниви долу покрај река не се шала)
Кој се раководи ,,финансиски,,?
Финансискиот аспект е еден од многуте.
Ај прочитај нешто, како со неписмени да зборувам. Бар последните 50 страни.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не си трае, туку на децата им тресе прашина од газот, еднаш се изјасни дека ќотекот е права воспитна мерка :). Замисли лицемерие, не ги убива, ама затоа ги тресе од балкон:). Не и` замерајте, Наташа е тип на човек со крстот на чело, ама во исто време и со крстот на газот. Кога не ја гледаат, го наседнува кога сака и како и` одговара. :):)
Перл, љубоморна :) Мене крстот на гзот тебе во гзот. Јас барем имам на кој да тресам прашина :)) Имаш ти на кој?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Јас познавам еден пилот, али не ми се верува дека некој поради тоа би ми дал да управувам со авион.
Мајчинство и родителство не се учи од книга.. Јас пред да ми се роди првото, имав купено 2-3 книги али не ме научија ама баш ништо околу чуството кога го видов прв пат, кога го зедов во раце кога ми се насмеа кога ми заспиваше на гради.....
Имаш теорија, немаш пракса.
А тие се најлоши особини за некој кој дава совети пак уште од животно значење
Ти некако не сфаќаш... нели?
Бев сигурна дека сум бремена (после испадна дека не сум).
Решено беше што ќе правам ако сум.
Што не ти е јасно?
Не жалам ембриони, и тоа е тоа.
И веќе не ти одговарам, додека не разграничиш што е човек, а што не е.
--- надополнето: 23 март 2012 во 12:02 ---
Перл, љубоморна :) Мене крстот на гзот тебе во гзот. Јас барем имам на кој да тресам прашина :)) Имаш ти на кој?
Да знам која си, ќе ти пратам социјален работник.
Децата ти служат за тресење прашина.
Кутрите.
Ти заслужуваш стерилизација, и одземање родителски права.
Што се нема да видиш, еј.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Може некој ќе ја силува, што знаеш.
Може кондом ќе и пукне.
.
спирала
пилули после однос
ехааа ојде светот напред... во мое време еден кондом делевме цело друштво, и пак не забременивме никоја.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
спирала
пилули после однос
ехааа ојде светот напред... во мое време еден кондом делевме цело друштво, и пак не забременивме никоја.
Ај важи. Не си интересен, само тролаш.
Ништо научно поткрепено не кажа.
Само колку ти е тебе тажен животот, што си имал, па си немал, па колку си ги сакаш децата...
Баш сосема неважно за темава.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти некако не сфаќаш... нели?
Бев сигурна дека сум бремена (после испадна дека не сум).
Решено беше што ќе правам ако сум.
Што не ти е јасно?
Не жалам ембриони, и тоа е тоа.
И веќе не ти одговарам, додека не разграничиш што е човек, а што не е.
.
То ти велам
Искуството ти е ембрионално
Немаш искуство ни со фетус ни со деца
Јас имам искуство како родител и кога детето ми беше ембрион и фетус и бебе и момче и дечко а сега веќе маж
Ти застана на првата фаза. Кога ќе ги завршиш и останатите - ќе прајме муабет

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
То ти велам
Искуството ти е ембрионално
Немаш искуство ни со фетус ни со деца
Јас имам искуство како родител и кога детето ми беше ембрион и фетус и бебе и момче и дечко а сега веќе маж
Ти застана на првата фаза. Кога ќе ги завршиш и останатите - ќе прајме муабет
Токму така.
За едно 10 години, кога ќе го родам првото дете.
До тогаш, учи ги дома да раѓаат, дури и ако ембрионот е без екстремитети.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ај важи. Не си интересен, само тролаш.
Ништо научно поткрепено не кажа.
Само колку ти е тебе тажен животот, што си имал, па си немал, па колку си ги сакаш децата...
Баш сосема неважно за темава.
ете на пример кажи твое искуство и без деца и со деца. Сподели со нас. Раскажи ни, долови ни.
Јас ги поминав и двете фази и без деца и со.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
ете на пример кажи твое искуство и без деца и со деца. Сподели со нас. Раскажи ни, долови ни.
Јас ги поминав и двете фази и без деца и со.
Мене не ме интересира твое искуство, или нечије туѓо. Не ме интересира субјективниот дел од темата. Не ме интересираат ничии чувства.
Мене ме интересира медицинскиот дел, и медицинските докази. Кои вие, самопрогласени експерти, ги ,,побивате,,.
На ваша несреќа, еден не побивте. И сте толку лицемерни, како никој.
Одговори на прашањето, и се ќе ти биде јасно. Прашањето кое 5 пати го поставив, никој од вас не го одговори.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
И си признаваш? Си признаваш дека си ги тепаш децата и дојде на други да им судиш?
Ги тепаш?
Срамота и гревота што тебе некој те затруднел, мој боже - каков човек си ти?
Не знам дали си свесна, али ако се воспостави дека дошло до злоставување на децата од страна родителите - автоматски ти ги одзимаат. Јасно ти е тоа?
Ти важно си и забранила на керка ти да има секс - тоа ти е јасно
Мој боже!!!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Токму така.
За едно 10 години, кога ќе го родам првото дете.
До тогаш, учи ги дома да раѓаат, дури и ако ембрионот е без екстремитети.
за 10 години кој ќе се враќа назат и бара кај е темата.
Сакам да ти кажам дека не си квалификована да кажуваш за абортуси. Си имаш свое мислење, али тоа е базирано на досегашното твое искуство. Значи без деца. Еднаш си се исплашила дека си бремена али испадна не си и тоа е најблиску што си стигнала до родителство. Страв. Абортус е прекинување на еден живот. Дал тој бил со чуства или не , мање важно. Убиваш нешто кое нема можност да се брани да кеже нешто во своја одбрана, да замоли за милост да праша зошто се убива... и тоа со алиби “не е бе то уште свесно не осеќа ништо“
Природно - тоа не е во ред.
--- надополнето: 23 март 2012 во 12:19 ---
Мене не ме интересира твое искуство, или нечије туѓо. Не ме интересира субјективниот дел од темата. Не ме интересираат ничии чувства.
Мене ме интересира медицинскиот дел, и медицинските докази. Кои вие, самопрогласени експерти, ги ,,побивате,,.
На ваша несреќа, еден не побивте. И сте толку лицемерни, како никој.
Одговори на прашањето, и се ќе ти биде јасно. Прашањето кое 5 пати го поставив, никој од вас не го одговори.
Медицински доказ е дека ембрионот е жив расти и се развива и ќе стане еден ден човек ДОКОЛКУ некој со сила не му го прекине тој раст.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
за 10 години кој ќе се враќа назат и бара кај е темата.
Сакам да ти кажам дека не си квалификована да кажуваш за абортуси. Си имаш свое мислење, али тоа е базирано на досегашното твое искуство. Значи без деца. Еднаш си се исплашила дека си бремена али испадна не си и тоа е најблиску што си стигнала до родителство. Страв. Абортус е прекинување на еден живот. Дал тој бил со чуства или не , мање важно. Убиваш нешто кое нема можност да се брани да кеже нешто во своја одбрана, да замоли за милост да праша зошто се убива... и тоа со алиби “не е бе то уште свесно не осеќа ништо“
Природно - тоа не е во ред.
--- надополнето: 23 март 2012 во 12:19 ---

Медицински доказ е дека ембрионот е жив расти и се развива и ќе стане еден ден човек
Правото на абортус, не е загарантирано за оние кои веќе имаат деца. Има луѓе кои никогаш не сакаат да имаат деца, и абортирале.
Не е темата ,,родителство,,. Темата е абортус. Држи се до темата.
Јас убаво кажав, дека ве разбирам на некој начин, кога веќе имате деца пред себе.
Но да си го изедначиш детето со ембрион, е језиво дури.
Инаку, медицински, докажано е дека:

1. Ембрионалната фаза, е фазата кога се создаваат сите органи и системи, но ниту еден не функционира.
2. Истата таа фаза, се поврзува со непостоење на механизми за одбрана кај плодот, затоа што фетусот се брани. Докажано е дека нервниот систем не функционира, со тоа и самиот плод не чувствува болка.

3. Ембрионот не реагира на дразби. Со тоа е докажано дека нема никаква свест.

Дали деј афтер пилула е убиство? Бидејќи убива зиготи.
Дали вештачкото оплодување е убиство? Убива зиготи кои се во епрувета.
Дали абортусот резултат на силување, инцест, се убиство?
Можеш да ми одговориш?

Kajgana Shop

На врв Bottom