Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ок, го изгласаа законот.:(
Сега што правиме?
Остана некој начин за дејствување ?

ʞönig

Миле... ми текна!
Член од
29 декември 2014
Мислења
131
Поени од реакции
614
Утре ќе ви изгласаат Закон за данок на воздух.
Студентите пак ќе излезат да протестираат.
Останатите ќе останете дома пред телевизор да гледате пренос.

E

Epsilon

Гостин
Утре ќе ви изгласаат Закон за данок на воздух.
Студентите пак ќе излезат да протестираат.
Останатите ќе останете дома пред телевизор да гледате пренос.
Не, ќе бидат на пат за на бања или скијање, некаде.. онака неделно.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да да сендвичи маички и тн. ниско ниско што да кажам :) а другите останаа со свирчињата во уста...[DOUBLEPOST=1421261634][/DOUBLEPOST]
Голема е веројатноста Брутус да присуствувал директно кога се гласаше законот во Собрание.
Најозбилно.
Не ме издавај.

со почит,
Илија Д.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Да да сендвичи маички и тн. ниско ниско што да кажам :) а другите останаа со свирчињата во уста...[DOUBLEPOST=1421261634][/DOUBLEPOST]
Не бе чоек.. зашо ниско.. па на сите понижувања и етикетирања што ги доживеаа студентиве, ти се навредуеш од една Пелистерка кола, сендвичи и маички?! Пфффф не ме јеби! :)) Башка, не си ги криј чувствата на задоволство....

од друга страна... тоа „свирчињата во уста“, е одличен комплимент... Сепак некој таму мисли на тебе и по секој негов претрпен пораз, затоа што он наместо тебе излегува да Бара нешто што му е ускратено, додека ти седиш пред ТВ и штракаш на форум... ;) .

Не ме издавај.

со почит,
Илија Д.
Па и си личите на сликичкава.. аватарот де... :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
@true blue брат, те прочитав пред некој ден ама не ти реплицирав зошто чекав бројчано да видам како ќе помине денешниот протест.
Бев, поминв, беше срамно колку е мала бројката али ајде...

Друг ми е муабетот. Пред некој ден пиша дека бројчаноста ќе се намали поради полагања.

Дали искрено ама искрено мислиш дека 1 час или 2 во денот ќе ти сменат до толку многу, во време на учење? Па брат, наместо чмаење на фб и да изгледаш епизода-две за да се релаксираш од учење, ќе излезеш на протест.

Некој пиша и во родни краеви се, празници биле. Кои празници веќе? За уште еден споен викенд со домашните (ко да му мења на студент споен викенд, пошто нели, студент е и знаеме дека може да си спои скоро во секоја ситуација) или па да ги искористат со домашните да отидат на зимување во Банско и Боровец?

Бројката е срамна. Немаше повеќе од 700 луѓе.

C

cige

Гостин
Доста ги лапаа стипендиите од 5500 студенти од дисперзирани студии, потценувајќи го финки

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
@Peja989 епа ние размислуваме така али има пасивност голема. Бојан ван Бурен беше у право. Тогаш беше ин па излегоа и тие што стварно се против и некои да се шетнат.
А пак ќе кажам, не би го нарекол како протест туку перформанс.
Нејсе, сега ќе се крои стратегија за почеток на семестар.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Јас сум ревносен бранител на идеите на извршната Власт? Сериозен си?
Не сакам да кажам дека си нивен бранител (иако би можел), но доволно е да кажам дека постојано им даваш легитимитет. Власта покажа - не само во овој случај - дека со нив нема место за никакви преговори; веќе неброено пати до сега ги имаат прекршено и отфрлено сите правни, етички, цивилизациски, какви уште сакаш норми кои би требало да важат во една демократска земја во која навистина би имало место за преговори. Тие постојано манипулираат, клеветат, прават злокобни инсинуации со помош на корумпирани и уценети медиуми, носат „закони“ во ниедно време, без никаква дискусија, како ќе им прдне, ја злоупотребуваат моќта на државниот апарат на ниво невидено ни во најцрните денови на комунистичка Југославија (и СР Македонија) итн итн... И ти се осмелуваш, во вакви услови, со ваква власт, која својата аздисаност веќе не ја ни крие; ти се осмелуваш да ги повикуваш студентите и професорите „да соработуваат“ со власта, да дадат „контрааргументи“, „да нудат предлози“ (што, ако не си знаел, се вика давање легитимитет)?!!! Какви бре предлози, до кого да ги достават? Да не сум јас нешто грешка, да не можеби живееме во Швајцарија, во Германија, во Шведска...? Ти навистина мислиш дека барокните сакаат да направат нешто корисно за државата - и не само тоа, туку дека ќе послушаат нечии совети или предлози? Совети од „соросоиди“, од студенти „заведени од СДСМ“, од „мрзливи професори“??? Кого бре ти правиш ненормален - сам себе или нас другите овде?

Па, уште па и се најде, како оној што сакаше да забранува теми и дискусии, се најде и ти „изненаѓен и увреѓен, Пантиќу“. МНДМЈ.

Kajgana Shop

На врв Bottom