Благоев
The Spartan General
- Член од
- 8 јануари 2014
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 2.087
Голема е веројатноста Брутус да присуствувал директно кога се гласаше законот во Собрание.Brutus ваму ко потпарол да им е![]()
Најозбилно.
Голема е веројатноста Брутус да присуствувал директно кога се гласаше законот во Собрание.Brutus ваму ко потпарол да им е![]()
Иселеничка виза.Остана некој начин за дејствување ?
Не, ќе бидат на пат за на бања или скијање, некаде.. онака неделно.Утре ќе ви изгласаат Закон за данок на воздух.
Студентите пак ќе излезат да протестираат.
Останатите ќе останете дома пред телевизор да гледате пренос.
Може па на бесплатен викенд ќе идатНе, ќе бидат на пат за на бања или скијање, некаде.. онака неделно.
Не ме издавај.Голема е веројатноста Брутус да присуствувал директно кога се гласаше законот во Собрание.
Најозбилно.
Не бе чоек.. зашо ниско.. па на сите понижувања и етикетирања што ги доживеаа студентиве, ти се навредуеш од една Пелистерка кола, сендвичи и маички?! Пфффф не ме јеби!Да да сендвичи маички и тн. ниско ниско што да кажама другите останаа со свирчињата во уста...[DOUBLEPOST=1421261634][/DOUBLEPOST]
Па и си личите на сликичкава.. аватарот де...Не ме издавај.
со почит,
Илија Д.
Не сакам да кажам дека си нивен бранител (иако би можел), но доволно е да кажам дека постојано им даваш легитимитет. Власта покажа - не само во овој случај - дека со нив нема место за никакви преговори; веќе неброено пати до сега ги имаат прекршено и отфрлено сите правни, етички, цивилизациски, какви уште сакаш норми кои би требало да важат во една демократска земја во која навистина би имало место за преговори. Тие постојано манипулираат, клеветат, прават злокобни инсинуации со помош на корумпирани и уценети медиуми, носат „закони“ во ниедно време, без никаква дискусија, како ќе им прдне, ја злоупотребуваат моќта на државниот апарат на ниво невидено ни во најцрните денови на комунистичка Југославија (и СР Македонија) итн итн... И ти се осмелуваш, во вакви услови, со ваква власт, која својата аздисаност веќе не ја ни крие; ти се осмелуваш да ги повикуваш студентите и професорите „да соработуваат“ со власта, да дадат „контрааргументи“, „да нудат предлози“ (што, ако не си знаел, се вика давање легитимитет)?!!! Какви бре предлози, до кого да ги достават? Да не сум јас нешто грешка, да не можеби живееме во Швајцарија, во Германија, во Шведска...? Ти навистина мислиш дека барокните сакаат да направат нешто корисно за државата - и не само тоа, туку дека ќе послушаат нечии совети или предлози? Совети од „соросоиди“, од студенти „заведени од СДСМ“, од „мрзливи професори“??? Кого бре ти правиш ненормален - сам себе или нас другите овде?Јас сум ревносен бранител на идеите на извршната Власт? Сериозен си?