Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 ноември 2024
Мислења
771
Поени од реакции
1.391
Не е некој проблем, ми треба само мислење како да постапам. На статус кво сум со една девојка со години. Дали вреди уште еден последен разговор во 4 очи да си кажам све што ми легало на душава целиот период за да добијам некој вид на closure како за крај или да турам пепел и да не се замарам само да и го бустнам егото?
Испукај емоционално и кур да не те боли. Кажи и се што си сакал да и кажеш и продолжи го својот пат. Ете closure имаш.

Твојот пат е многу поважен, оти е твој а не сечиј. Патот е клучен.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.762
Поени од реакции
29.836
Испукај емоционално и кур да не те боли. Кажи и се што си сакал да и кажеш и продолжи го својот пат. Ете closure имаш.

Твојот пат е многу поважен, оти е твој а не сечиј. Патот е клучен.
Нека и каже се што сакал да и каже ама и нека ја испука и физички покрај емоционално. Е после тоа нека си фаќа патот ако таа уште му филозофира.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.148
Поени од реакции
17.361

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.089
Поени од реакции
3.822
Не е некој проблем, ми треба само мислење како да постапам. На статус кво сум со една девојка со години. Дали вреди уште еден последен разговор во 4 очи да си кажам све што ми легало на душава целиот период за да добијам некој вид на closure како за крај или да турам пепел и да не се замарам само да и го бустнам егото?
Можеби ти мислиш дека сите овие години си бил "статус кво" ама момата мисли дека сте биле другари, мораш подобро да подобјасниш што подразбираш под тоа статус кво.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.586
Можеби ти мислиш дека сите овие години си бил "статус кво" ама момата мисли дека сте биле другари, мораш подобро да подобјасниш што подразбираш под тоа статус кво.
Vo prevod ne im odi shto bi rekle srbite, povuci potegni!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
Тоа е идејата.
Проблемот е што мора да проба.
Значи го советуваш на уште еден последен разговор? :D

Години?
Корпа нема да глоцка колку едно what if.

Не ја разбирам сатисфакцијата во да си кажеш све што ти лежело само за да се издуваш - што очекуваш, да се сожали? Сакаш да се пожалиш како си се чувствувал сите овие години? Иди на терапија, пиј пиво со другар, било што. Сакаш да ја дејташ, ебеш? Пробај уште еднаш секако зошто не но не како што планираш да кукаш како што планираш. Извади ја надвор ако е отворена за идејата, пробај да поминете фино и не збори како си се осеќал во минатото, искористи сите шанси за флерт што ќе ти се појават и shoot your shot на крај. Добриот провод нека работи за твојот случај. Или ќе тригернеш нешто и ќе ти даде шанса или не, но шансите ти се поголеми ако и пружиш добар дејт него зборење за колку ти е тешко. И дури да си неуспешен, не станувај како тие несфатени ликови што зборат дека не бустале его на курви и ставале пепел муабети, нема да умреш од промаја ако ја оставиш вратата отворена за ако таа сфати дека и годело твоето внимание и дека си оставил позитивен впечаток за како си ја хендлал. Многу тука сега ќе ти кажат дека откако се изнаебала со црнци ќе те бара за мажење и мислам дека ќе те освои муабетот бидејќи веќе мислиш декс бусташ его итн но можеби е проблем кој би сакал да го имаш наместо моменталниот.

тлдр
не ја замарај за чувства
let a girl have fun
не мисли на нејзинито, бустај си твоето его за како ноншалантно ја третираш и не си засегнат од статус кво па дури и да не ебеш, си пробал и си задржил интегритет
То е поентата брат, двосмислено :D Или да и тури во буквална смисла или да ја одеби. Сам да си одлучи и да најди механизам.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.362
Поени од реакции
9.247
Турај пепел, не бива ништо од тоа.

Еве ти пример како се водат преговори за во иднина!

Член од
13 април 2021
Мислења
3.626
Поени од реакции
11.894
Ако чувствуваш дека имаш потреба да го изразиш тоа што ти лежи на душата, тогаш деифнитивно разговорот можи да ти биди шанса за ослободување од емоционален товар. Но, ако мислиш дека разговорот само ќе го потхрани нејзиното его и нема да ти донесе ништо ново, тогаш можеби е паметно да продолжиш без разговорот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.586
00000 пати е поубаво кога имаш некој што те сака,мисли на тебе,денот ти почнува со нејзин/негов повик или порака и така ти завршува,кога можеш со некој да бидеш свој,кога имаш поддршка за сите твои авантури и неостварени желби..кога таа личност те мотивира да си подобра личност.
Ама ако ме прашаш дали е поубаво сам или во некоја токсична врска-подобро е сам.Во право ли сум?
Sekoja vrska che ti bidi toksichna ako ne ja neguvash i ostanish samo na tvoite zhelbi bez da go napravish istoto shto ti go sakash za nego!

Член од
22 февруари 2024
Мислења
444
Поени од реакции
750
00000 пати е поубаво кога имаш некој што те сака,мисли на тебе,денот ти почнува со нејзин/негов повик или порака и така ти завршува,кога можеш со некој да бидеш свој,кога имаш поддршка за сите твои авантури и неостварени желби..кога таа личност те мотивира да си подобра личност.
Ама ако ме прашаш дали е поубаво сам или во некоја токсична врска-подобро е сам.Во право ли сум?
затоа си сама

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.676
Поени од реакции
10.080
Абе што има да се раскажува, какво срце, каква глава, ако бил статус кво и сега да почне да раскажува, големи се шансите таа да му тури пепел.
Јас пример би.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
444
Поени од реакции
750
јас имам некој и никогаш не спијам сама
Пред малку пиша дека си сингл и неможеш да најдеш некој пошто си 30 години и не излегуваш. Сега си имала некој :pos: Ок како викаш ти така е само менуваш стсвови на секој пост

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.586
Пред малку пиша дека си сингл и неможеш да најдеш некој пошто си 30 години и не излегуваш. Сега си имала некој :pos: Ок како викаш ти така е само менуваш стсвови на секој пост
Abe si spija so Ken!

hrf27.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom