Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Вака сега, проблемов не е мој туку на другарка ми. И се свиѓаше еден тип, прилично долго време, и он ја свиѓаше (дури и призна), искачаа, нон-стоп беа заедно у школо и скоро сите мислеа дека идат. Ама типов беше преголема пи*ка (да не се изразувам вулгарно, ама таков е!) и не напраи ништо со неа. По некое време, другарка ми се откажа од него и се фати со еден друг (другар на овој првиов), што стварно многу ја сака, а и она (барем така мислеше) и им беше супер заедно. Е сеа, проблемот е што типот што и се свиѓаше на почеток сега и призна дека уште ја сака и дека сфатил колку е глуп и дека си ја пропуштил шансата, и ко врв на се почна многу пофино од порано да се понаша со неа. Мислам дека он никогаш не прекина да и се свиѓа на другарка ми и со ова негово признание, пак и се вратија чувствата и сега е тотално збунета. Почнаа да ја нервираат некои работи кај дечко и, што и сметаа и претходно, ама сега стануваат се поизразени и мислам дека е само затоа што си бара оправдана причина да му раскине. А и да му раскине, тешко да биде со првиов зашто они се другари и ќе испадне ептен глупо. Ја не знам што да и кажам пошо не дека имам многу искуство околу вакви работи па ако може help :/

Aх, хај-скул случки околу љубовта...многу интересно ...

Значи,тој првиот што и бил најбољи другар не мораш одма да го омаловажиш со тоа дека бил пичка...Не се сите луѓе исти, некој е похрабар , друг е полабилен и тука нема дискусија ...Очигледно он тогаш не сфатил што може да изгуби па затоа и не напраил ништо...Или пак не начекал прилика...или пак прв пат му е да се заљуби па не знае како да реагира...Има милион причини зашто тоа не го напраил , али тоа не е ни така битно у моментов.,..

Другарка ти нека си разграничи дали е заљубена у дечко и, или пак само и се свиѓа и убаво и е со него ... Пошо овој другиов се освестил и сеа глеаме дека знае шо сака можеби со него ќе и биде боље ...
Тоа што ситуацијата околу тоа дека се другари момците не е проблем . Тоа у секунда се решава...Денес те знам, утре не :wink:

Мој совет е другарка ти да проба со првиот , тој шо и бил другар само ...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Тркалото се врти а? :raz:
Мој совет ти е да си продолжиш со животот без неа, затоа што ако еднаш скршиш нешто, лепеното ќе се познава секогаш.:helou:
btw ти требало толку време за да сфатиш дека ја сакаш?Тоа си можел да го сфатиш и додека сте биле во врска.Си требал да размислиш што имаш покрај себе и не си требал да дозволиш да го изгубиш истото, за да сфатиш дека ти значи нешто.:toe:
Па добро љубовта може да касни понекогаш, но на крај сепак стигнува.:smir:

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Другарка ти нека си разграничи дали е заљубена у дечко и, или пак само и се свиѓа и убаво и е со него ... Пошо овој другиов се освестил и сеа глеаме дека знае шо сака можеби со него ќе и биде боље ...
Тоа што ситуацијата околу тоа дека се другари момците не е проблем . Тоа у секунда се решава...Денес те знам, утре не :wink:

Мој совет е другарка ти да проба со првиот , тој шо и бил другар само ...
*ona mislese deka go saka, ama otkako ovoj i izjavi ljubov sfati deka ne go sakala bas... ali i se svigja (sepak 3 meseci) samo sto i da mu raskine glupo e so negoviot bff :S

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Па вака сеа.. Мој совет е таа да проба со другиов. Зш сепак типот ако е бил пи*ка немора да значи дека и сеа и таков. Можда тогај се срамел или сл. нешто. Нека проба со првиот нема везе што се другари.. :wink:

M

M del Mar

Гостин
*ona mislese deka go saka, ama otkako ovoj i izjavi ljubov sfati deka ne go sakala bas... ali i se svigja (sepak 3 meseci) samo sto i da mu raskine glupo e so negoviot bff :S
хм....допаѓање, сакање...разлика да се направи...
е сега љубов секој може да ти изјави ради реда....нека се увери дека е искрена..., нема потреба да и пречи нештото што се пријатели ако го сака а и тој неа...нема потреба од компликации...нека си гледаат за нив...а претпоставувам она се фатила со негов бфф за да го направи љубоморен,така?

Член од
18 ноември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
Баш така!

Ако на некого му кажеш дека го сакаш уште пред да се „ќарите” (или дудлаш кај него/неа непрекинато) - ти се фаќа исто како веќе да те имал. Се губи желбата, нема предизвик, или просто кажано - не е интересно.
Е баш од тоа ми е страв,се повеќе сака да му кажувам дека го сакам...го зборувам тоа и тој многу често,дури претерано често,а ако траам и не вратам во моментот се лути и ја мене бојата на лицето.Како да го сметам тоа???Некогаш сум конфузна...Страв ми е да не дојде до денот на одбивноста :S а го сакаМ!

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Fala vi na site sto napisavte mislenje, drugarka mi sepak mu raskina samo sto on misli deka toa e samo prekin i i zbori celo vreme deka ke bide bolje ova ona, ali ne veruvam deka ke se smirat :/ Sega uste da ja ubedam deka ne e tolku strasno da bide so drugiot :vozbud:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Како да направам бе да ме озборуваат другарките нејзини , да има за што да се зборува за мене (мислам на добри и убави работи). Оти на почетокот на врската интересно беше а сега веќе не, а сакам и нејзе некои нови работи да и воведам па кажете нешто интересно :Р

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Како да направам бе да ме озборуваат другарките нејзини , да има за што да се зборува за мене (мислам на добри и убави работи). Оти на почетокот на врската интересно беше а сега веќе не, а сакам и нејзе некои нови работи да и воведам па кажете нешто интересно :Р
Pfff, pa nezz, iznenadi ja so nesto, odnesi ja na interesno mesto ili kupi i nekoj mal detal kolku da vidi deka ti znaci i si mislel na nea, pisi i nekoja ubava poraka pred spienje...:toe:

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Направи нешто со што ке ја оставиш без зборови. Ако си во можност некоја мала ствар направи за неа за да ја изненадиш. Однеси ја на романтично место, напрај и срце со свеќи или сл. некоја работа. Ти гарантирам ќе остане без зборови. :smir:

V

Viktor g

Гостин
eve me povtorno mi treba sovet vi opisav za devoj4eto sto me odbi u posleden moment mi se javi i mi vika deka saka da isko4ime zs e kone4no slobodna sto da pravam:toe:

S

StereoLove

Гостин
eve me povtorno mi treba sovet vi opisav za devoj4eto sto me odbi u posleden moment mi se javi i mi vika deka saka da isko4ime zs e kone4no slobodna sto da pravam:toe:

Па уште прашуваш?:)Ајде што чекаш,да ти ја зафати некој друг?прифати ја поканата...излезете и направи го првиот состанок да биде романтичен што ке посака пак да се сретнете:pipi: па после кажи што се случило:)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Геј си? Пази речи и уморен сум, не можам или слично и после помини си го времето во трескање на глата од ѕид.

Прифати чоече, речи да! Каков проблем еј...

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Па гледаш сите ти советуваат истото.. Излези со неа, почасти ја.. некоја романтика нема да биде лошо. Само не избрзувај полека, зш сигурно сеуште чуствува нешто за оној претходниот. Пробај да се зближиш со неа, дај и до знање дека си тука за неа.. едноставно влези и под кожа и после твоја е. Со среќа.. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom