the Consigliere
не читам дугачки постови
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 5.595
- Поени од реакции
- 263
Вака сега, проблемов не е мој туку на другарка ми. И се свиѓаше еден тип, прилично долго време, и он ја свиѓаше (дури и призна), искачаа, нон-стоп беа заедно у школо и скоро сите мислеа дека идат. Ама типов беше преголема пи*ка (да не се изразувам вулгарно, ама таков е!) и не напраи ништо со неа. По некое време, другарка ми се откажа од него и се фати со еден друг (другар на овој првиов), што стварно многу ја сака, а и она (барем така мислеше) и им беше супер заедно. Е сеа, проблемот е што типот што и се свиѓаше на почеток сега и призна дека уште ја сака и дека сфатил колку е глуп и дека си ја пропуштил шансата, и ко врв на се почна многу пофино од порано да се понаша со неа. Мислам дека он никогаш не прекина да и се свиѓа на другарка ми и со ова негово признание, пак и се вратија чувствата и сега е тотално збунета. Почнаа да ја нервираат некои работи кај дечко и, што и сметаа и претходно, ама сега стануваат се поизразени и мислам дека е само затоа што си бара оправдана причина да му раскине. А и да му раскине, тешко да биде со првиов зашто они се другари и ќе испадне ептен глупо. Ја не знам што да и кажам пошо не дека имам многу искуство околу вакви работи па ако може help :/
Aх, хај-скул случки околу љубовта...многу интересно ...
Значи,тој првиот што и бил најбољи другар не мораш одма да го омаловажиш со тоа дека бил пичка...Не се сите луѓе исти, некој е похрабар , друг е полабилен и тука нема дискусија ...Очигледно он тогаш не сфатил што може да изгуби па затоа и не напраил ништо...Или пак не начекал прилика...или пак прв пат му е да се заљуби па не знае како да реагира...Има милион причини зашто тоа не го напраил , али тоа не е ни така битно у моментов.,..
Другарка ти нека си разграничи дали е заљубена у дечко и, или пак само и се свиѓа и убаво и е со него ... Пошо овој другиов се освестил и сеа глеаме дека знае шо сака можеби со него ќе и биде боље ...
Тоа што ситуацијата околу тоа дека се другари момците не е проблем . Тоа у секунда се решава...Денес те знам, утре не :wink:
Мој совет е другарка ти да проба со првиот , тој шо и бил другар само ...