Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ми се допаѓа една што има дечко се гледавме 2 пати на скришно ја прашав дали дечкоти знае дека се гледаме она вели не ја прашав зошто не му кажеш она вели дека бил многу љубоморен ако му кажел ќе и раскинел и кажав дека ми се допаѓа она само се насмеа и кажа дека ја засрамив кога и кажав поцрвене пробав да ја бакнам за уста она ме одби се плашаше да не ја види некој еднаш ми кажа дека сум и многу мил со неа имам многу работи заеднички и еднаш и отидов на гости кај неа она требаше да излезе со него но не излезе одложи за друг ден но близок нејзин ми кажа дека нема дечко цело време ме лажела.Каква корист има што ме лажи.Кажете ми што да правам дали да одам до крај или да се откажам???
Ок, не ти успеало да ја залапаш тогаш... обиди се пак.

Исто така, задрапај ја или потфати ја за некое друго место што те пали кај неа. И продолжи така сè додека не ја одведеш накај секс.

Па и нека има дечко.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.608
Поени од реакции
17.441
Ми се допаѓа една што има дечко се гледавме 2 пати на скришно ја прашав дали дечкоти знае дека се гледаме она вели не ја прашав зошто не му кажеш она вели дека бил многу љубоморен ако му кажел ќе и раскинел и кажав дека ми се допаѓа она само се насмеа и кажа дека ја засрамив кога и кажав поцрвене пробав да ја бакнам за уста она ме одби се плашаше да не ја види некој еднаш ми кажа дека сум и многу мил со неа имам многу работи заеднички и еднаш и отидов на гости кај неа она требаше да излезе со него но не излезе одложи за друг ден но близок нејзин ми кажа дека нема дечко цело време ме лажела.Каква корист има што ме лажи.Кажете ми што да правам дали да одам до крај или да се откажам???
been there, done that. Не се залетвај пробај уште еднаш залапаја и ако се тргни неќи толку брате врти главата накај друга, ќе наебиш вервај.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Последниве два поста со проблеми, научете интерпункција, очите ми излегоа дур ве разберам!

Знам дека само ќе се скараме и дека нема пак да ми го дај но морам да го убедам, и ме интересира дали вие му ги знајте пасв и дали и некоја има ваков проблем и како го решила!
Не му го знам пасвордот, ни ме интересира зошто не сум се посомневала, а ако се посомневам нема пасворд да му барам секако.
Тебе дечко ти изгледа не те сфаќа сериозно. Како тоа ти го гњавиш, го утепуваш, се нервираш, коси кубиш за еден мочан пасворд, а него го боли, не ни пробува да те разубеди?
Или ти си правиш непотребни драми, или дечко ти е мочко, трето нема. Во секој случај, разјасни побрзо на што релација е со другарка му.

Оди до крај, мушки.

Член од
15 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Мал проблем е што 3 години е поголема од мене се плашам поради годините да не ме одбие за мене годините не се важни

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Мал проблем е што 3 години е поголема од мене се плашам поради годините да не ме одбие за мене годините не се важни
Одбивањето не е заради годините, туку заради некој нејзин став/проблем/страв/итн. Ти треба да си сигурен дека сакаш да ја залапаш/задрапаш/итн и таа ќе го увиди тоа и ќе го прифати (ако не го прифати, значи не сака со *тебе* - ќе сака со друг; во тој случај комотно ќе си побараш друга и готово).

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Две опции има: Ако има дечко, сака секс на страна, а ти си се погодил на право место во право време. Нормално, сака и да се потрудиш малце, не и е интересно одма да ти дае.

Ако нема дечко, ондак пак сака секс/или нешто повеќе, ама ужива да се прави хард ту гет.

Во секој случај, ако и тебе ти е до тоа, а не до врска и љубов и слично и ако немаш проблем со тоа што има дечко (ако го има) ондак напаѓај и прочитај го постот над мојот претходно :) За допаѓање и заљубување, ако можеш да исконтролираш, јас би ти советувал да не навлагаш.

Член од
15 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Сигурен сум дека ми се допаѓа секој ден ја мислам кога сум со неа ми е најдобро на свет со една бев многу блиску да ми биде девојка но поради неа ја одбив и ич не се кам што ја одбив

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Аха. Веќе не знаеш кој трола, вообичаено си стана.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Сигурен сум дека ми се допаѓа секој ден ја мислам кога сум со неа ми е најдобро на свет со една бев многу блиску да ми биде девојка но поради неа ја одбив и ич не се кам што ја одбив
Текстов како некоја песна од ДНК..

Член од
19 ноември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
178
Незнам што толку сите го тупите и философирате кога многу е јасно што е работата.

1. Да и речам чао и да си најдам друга (не сакам зошто ми е добро со неа минус ова)
Ова. Направи го ова. Подоле ќе објаснам и зошто.

П.С. Нема никаква физичка и социјална причина да не сака освен нејзиниот поглед кон животот и одбивност кон бременост и деца.
Тоа не е воопшто мала причина, туку многу валидна. За одбивност кон деца да не правиме муабет, потполно ја разбирам. Не сите се фамилијарни луѓе, не сите се спремни/сакаат да си го жртвуваат сопствениот живот/кариера ради деца. Едноставно, не сакаат. Нема она што тебе да ти објаснува и црта за причините (па уште да и ствараш притисок со тоа што ќе и даваш deadline од месец дена или штознам), кога може и нема некоја конкретна причина. Едноставно, не сака. Точка. Крај на приказната. It's that simple. Конкретно, многу добро ја разбирам затоа што јас сум со истиот став ( 36 год, не сакам деца.). И доколку било која идна партнерка ја стави темава на “дневен ред“, одговорот ќе биде тој - едноставно, не сакам. Нема потреба од убедување и драми, тоа е тоа. Ако таа сака, тогаш со среќа па нека си најде некој со истиот став. Нема што да се лажеме/тегавиме/објаснуваме/даваме “време“ итн.

Dovolno za da ultimatumot ne e od moja strana tuku realen bioloski. Nesto sto I e jasno I na nea. Taka da ako ne se sluci toa vo narednive nekolku godini vekje ne ni sakal da sum so nea.
Со ова се враќаме на тоа под 1) од проста причина што ти бате неа ја гледаш примарно како најдобра кандидатка за расплод (пошто досега све било супер и ја сметаш за добра потенцијална мајка), а потоа како девојка/жена. Тргни од тоа што воопшто не го цениш нејзиниот став околу темата деца , затоа што да го ценеше немаше ни да помислуваш на ултиматуми, или на убедување/објаснување. Нејзиниот став е тој, точка. Не е фер ни за тебе а особено не за неа да ја влечете работата кога јасно и гласно она си рекла дека нејќе, а ти јасно и гласно викаш дека ако немаш деца ќе ти биде криво цел живот, и дека ако немаш деца со неа па и што к*р ќе ти е она како девојка ( парафразирам, затоа што така звучи).

Така што математиката е толку проста да попроста не може да биде. Не, она нема да се предомисли за месец/два/три/година/две, ти нема никад да се помириш со немањето деца, така да најпаметно и за двајцата е да прекинеш со врската од многу проста причина што самиот си кажа дека ако немате деца ти не сакаш/не гледаш иднина со неа. Што значи каква и да е нејзната одлука ( ако она сака да остане со тебе), исто и се фаќа затоа што ако не ти роди ти ќе и раскинеш за некоја година, што целава работа само ќе ја напраи сто пати покомплицирана и драматична.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Те разбирам мистер Лоџик, ама во реалноста треба да се остави време кога се раскинува, време коа лабаво нема ни раскинување, ни стандардно идење, онака се остава време да поминува и да се размислува., а и двајцата претходно изнеле на маса што бараат (што било проблемот).

Во тоа време од месец, два најчесто " повредената странка " наоѓа друг/а велејќи дека продолжил/а, и после веќе ситуацијата е кристално јасна дека џабе се труделе за било што.

Поретко, една од личностите решава дека партнерот е логичен и дека тоа што го збори/бара е здраворазумно, па си продужуваат.

Нагли потези во раскинување врски се прават само во средно школо. :)

Конкретно во случајов, тој прво еднаш ќе разговара, па повторно ќе ја врати таа тема по еден месец со прашањето "Кои се точно причините и дали некогаш би го направила тоа и кога. Мене ми е битно.", па она и да му каже не, пак продужува уште неколку недели/месеци и пак ја прашува "Дали размислуваше пак на оваа тематика", а у меѓувреме и двајцата се гледаат ама поретко и пробуваат да се одљубат собирајќи ги сите разумни причини за евентуалното раскинување после неколкумесечни зјаења, мафтања и навраќања на темата. На тој начин, раскинот не предизвкува некое посебно патење и страдање, мислење на спомени, мислење "што би било кад би било", "дали таа ќе се предомислеше"; "дали можеби не размислила убаво".

Последно уредено:
Член од
19 ноември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
178
Конкретно во случајов, тој прво еднаш ќе разговара, па повторно ќе ја врати таа тема по еден месец со прашањето "Кои се точно причините и дали некогаш би го направила тоа и кога. Мене ми е битно.", па она и да му каже не, пак продужува уште неколку недели/месеци и пак ја прашува "Дали размислуваше пак на оваа тематика", а у меѓувреме и двајцата се гледаат ама поретко и пробуваат да се одљубат собирајќи ги сите разумни причини за евентуалното раскинување после неколкумесечни зјаења, мафтања и навраќања на темата. На тој начин, раскинот не предизвкува некое посебно патење и страдање, мислење на спомени, мислење "што би било кад би било", "дали таа ќе се предомислеше"; "дали можеби не размислила убаво".
Мене па многу по средношколски ми се твоиве пасивно-агресивни тактизирања и врткања одоколу и држ-недај и немање гз да си го кажеш ставот или леле недајбоже да патиш и страдаш (пошто на сите им е супер под стаклено ѕвоно каде што све се ливади и пеперутки и ако се деси нешто лошо тогаш секогаш е другиот крив за тоа). Да не праам муабет за средношколската финта “сакам пауза“.

Многу по логично би било двајцата како (се надевам) зрели особи да седнат да разговараат конкретно и јасно и да пресечат.

Нема што тука он да ја тупи со темата кога она веќе рекла дека не сака деца. И како што реков, под „кои се точно причините“ воопшто не мора да постои некоја “длабока“ причина, едноставно не сака бе. Нема што да му се правда.

И тука има само еден муабет. Он да си го каже ставот што си го кажа тука, кој е „јас сакам деца во иднина, никогаш нема да си простам ако ги немам, и не гледам иднина во нас ако ти не се осеќаш исто и ако за година две не ми родиш“. Она тука си кажува “јас не сакам деца, good luck with that then" и тоа е тоа. Никој не рекол ништо лошо, никој никого не лажел/тактизирал/игнорирал/завлекувал итн. (што е случајот со твојон предлог), туку како нормални луѓе едноставно се нашле на огромна раскрсница со животните статови и сасвим разумно е да се разделат ако не се компактибилни на темата деца.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.171
Поени од реакции
13.781
Те разбирам мистер Лоџик, ама во реалноста треба да се остави време кога се раскинува, време коа лабаво нема ни раскинување, ни стандардно идење, онака се остава време да поминува и да се размислува., а и двајцата претходно изнеле на маса што бараат (што било проблемот).

Во тоа време од месец, два најчесто " повредената странка " наоѓа друг/а велејќи дека продолжил/а, и после веќе ситуацијата е кристално јасна дека џабе се труделе за било што.

Поретко, една од личностите решава дека партнерот е логичен и дека тоа што го збори/бара е здраворазумно, па си продужуваат.

а како ќе се гледаат се помалку и ќе се одљубат ако живеат заедно? Плус дечково сигурно не му доаѓа сега прв пат оваа мисла што да прави со девојката,
За мене искрено би било ужасно измачување ако осетам дека партнерот има чудни измешани раскинувачки чувствта (а тоа се осеќа) и не ми кажува ништо, туку ми вика размисли за твојата одлука па ќе прајме муабет...за недела...месец...пак и пак до кога? Дур не се задоволи он со одговорот? Зошто сето тоа измачување и лажни надевања за двајцата? ако не ја почитува мојата одлука (зборам генерално сега) и ми вика ај размисли, што ми делува и на закана, (или смени мислење или ајт у пм) можеби и не треба да сме заедно. Што знам, тоа лабаво чекање мене би ме извадило од такт! Нема не знаеш што сакаш, сите знаеме точно што сакаме само не си признаваме толку лесно...затоа постојат тие периоди на демек размислување

Значи доколку не го направиле тој муабет дали некогаш ќе посакаш деца, а колку што сфатив го напраиле, тогаш океј разговор. Ама ако она повторно и посигурно си кажува дека неќе деца, неќе бе, тоа е тоа. Затоа кажав има две опции...или да е неисполнет зашто одлучил дека сака да е со неа ама без деца, или нека се тргне одма, зашто таа нема да си го смени нејзиното размислување
Инсистирање на разговор на секој месец два ми звучи на силување на мозокот дур не се предаде :(

Член од
11 јуни 2013
Мислења
11
Поени од реакции
2
Има едно две години како раксинавме, сеа сме добри пријатели може да се каже најдобри, но неможам да ја преболам никако, треба да престанам да се дружам со неа?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Има едно две години како раксинавме, сеа сме добри пријатели може да се каже најдобри, но неможам да ја преболам никако, треба да престанам да се дружам со неа?
1.Грешка.
2.Ко гледаш дека ти е тешко да се дружиш, да престаниш.
3.Да клецаш поначесто.

Kajgana Shop

На врв Bottom