Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
19 декември 2013
Мислења
236
Поени од реакции
152
Излегував нецела недела со еден само за мување,ништо повеќе, а пред тоа пишувавме на фб ова она .Последно излеговме овој петок.Мене ми се здосади, несакам да излегувам повеќе а очигледно и него,ми нема пишено два дена на фб.Јас сепак сакам колку толку да останеме во контакт,постоело нешто меѓу нас како и да е, да не се понашаме као странци сеа.
Сеа дали да ја погазам гордоста и да му пишам,или сепак да продолжам понатаму како ништо да не било, а не ми штима нешто така да постапам.
Да пишам нешто во смисла загина,оопшти муабет или да не се избрукам?
Ептен безвеза се осеќам.
Ве послушав и не му пишав ништо,инатот поголем беше.
Се дешава сеа,бев излезена во маало со другарки и само си замислувам леле сеа да ми се јаавеше,се глупирав бе и наеднаш оп гледам звони тој.Ептеен се зачудив,мислам ми се преврте стомакот, кренав и почнавме она најнормаало.Ми рече сум го забораила, ме немало никако,свртивме два муабети, и како и секогаш на крај се подскаравме малку хаха,ми рече дека јас ќе бидам таа вечер првата што ќе му пиши и јас му реков ахаа демек надевај се, а и со другари беше тоаш не ми се зборуваше многу и тоа беше.Вечерта си идам дома, го видов уклучен и не му пишував, а и тој мене едно време.После тоа ми пиша демек нема шанси прва да пииш трк трк, се испонашавме и двата ко ѓубрииња, никаков муабет и си реков ова е крај готово.
Од тогаш не ми пиша ич на фб.Денес излегувам од туширање, кај 4 часот и гледам два пропуштени повици од него.Ептен се зачудив, не знам шо му е.
Да речиме првиот пат ми се јавил мождаа јак пред друштво да се напраи, ама денес?
Оти не ми пиши на фб туку звони,одма на директно оди.Двата инати сме големи,мождаа си мисли дека ме замара,можи од гордост.
И да, нонстоп објавува некои срцепатни песни и стихови.
И сеа, како да постапам даајте совет..

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
18 имам..

Како бе мала ? Со оглед на тоа што гледам по светов (13/14/15 годишни девојчиња, 30 мувачи, 50 дечковци, курви и незнам што) нема ништо лошо во тоа на 16 години да си има сериозен дечко..
Освен тоа братучед ми со женаму одат од кога таа имаше 14 години (тој 15)... Во врска беа 6 години и сега пред 3 месеци си имаа бебе :D
Зашо размислуваш толку праволиниски , ако по светот се јаде го*на на велико , дали треба и ти да јадеш ?
Јас ти препорачувам да грабнеш некоја добра книга , прочитај ја убаво , и главните делови спремај ги на памет да ги знаеш , иди им на гости , увери ги нејзините дека си паметен дечко , дека корисно ќе делуваш на дотичната и тоа е тоа.
Ако се нејзините проблем , соочи се со проблемот, барем јас така би играл.

Се дешава сеа,бев излезена во маало со другарки и само си замислувам леле сеа да ми се јаавеше,се глупирав бе и наеднаш оп гледам звони тој.Ептеен се зачудив,мислам ми се преврте стомакот, кренав и почнавме она најнормаало.Ми рече сум го забораила, ме немало никако,свртивме два муабети, и како и секогаш на крај се подскаравме малку хаха,ми рече дека јас ќе бидам таа вечер првата што ќе му пиши и јас му реков ахаа демек надевај се, а и со другари беше тоаш не ми се зборуваше многу и тоа беше.Вечерта си идам дома, го видов уклучен и не му пишував, а и тој мене едно време.После тоа ми пиша демек нема шанси прва да пииш трк трк, се испонашавме и двата ко ѓубрииња, никаков муабет и си реков ова е крај готово.
Од тогаш не ми пиша ич на фб.Денес излегувам од туширање, кај 4 часот и гледам два пропуштени повици од него.Ептен се зачудив, не знам шо му е.
Да речиме првиот пат ми се јавил мождаа јак пред друштво да се напраи, ама денес?
Оти не ми пиши на фб туку звони,одма на директно оди.Двата инати сме големи,мождаа си мисли дека ме замара,можи од гордост.
Според тоа што го напиша ти , сфаќам дека не сте деца и двајцата така да .. која е целта да се однесувате како деца ?
Прашај се прво што навистина сакаш , потоа спој го тоа со реалноста ( колку тоа е реално ) па дејствувај. :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Sovet za slednovo, ima li nekoj iskustvo so obrezuvanje od fizicka priroda od zdravstvena pricina, nemozam da penetriram pobrzo i do kraj osekam nekakvi sitni peckanja bolki neprijatni fala vi unapred, znaci predhodno ne sum imal takvi problemi sea zadnjive meseci
Претпоставувам дека треба да се обратиш до лекар за ваков проблем. Обрежувањето е најверојатно рутинска процедура, но секако добиј информации за тоа. Бидејќи откако еднаш ќе се обрежеш, нема враќање назад.

А многу е можно дека болките доаѓаат од друг извор и дека обрежувањето баш и не е решението за нив, бидејќи ова ти е нова ситуација, којашто не си ја имал претходно, а си имал секс необрежан. Затоа, прво консултирај се со лекар, па потоа сè друго.[DOUBLEPOST=1404463410][/DOUBLEPOST]
Овој нема да си оди. Мора да се справиш со него.

Прво и основно мора да знаеш што сакаш од него. Врска? Секс? Другарство? Што и да е, прво расчисти со себе како сакаш да бидеш поставена кон него, а потоа викни го на кафе (мислам дека ќе долета ако го викнеш) и кажи му сè во лице.

Следните чекори после тоа ќе зависат од твојот став. Ако си одлучила да одиш со него во врска, ќе следи мување па секс па врска (по тој редослед). Ако си одлучила да биде само секс, ќе биде исто, само без врска (притоа, мојот став е дека ако два пати се секснеш со ист човек, тоа е веќе врска; твојот праг може е повисок, т.е. 5-6-10 пати, но граница ќе мора да поставиш). Ако си одлучила да немаш веќе ништо со него, ќе можеш со мирно срце да не му одговараш на пораките, колку и да се труди да те добие (т.е. ќе може да му го блокираш бројот и слично).

Со лесно.

Последно уредено:
Член од
2 јули 2014
Мислења
20
Поени од реакции
7
ej sakam da mi kazete nesho prv pat sum mnogu ozbilen na forumof!!!! neznam kolku sho znaaat bef u luiziana i pominaf super 3 nedeli so edna devojka( ne e vazno koja) arno ama netrebashe se zaljubif mnogu!!! nie u skopje se muvavme dugachko vreme ona znaeshe deka imam devojka i se ama mnoguy me sakashe i sea trkaloto mi se svrte i me udri po nos !!! mnogu se zaljubif ama ja sum od nea 4 saaata so avion se slushame na tel sekoj den ama dzabe ne e toa toa ajde kazete sho da pravam mnogu sum skrshen!!!!!!!!!!!

:rolleyes::oops::rolleyes::rolleyes:(n)Ами ако и она толко заљубена и озбилна ,ќе најдете чаре ..и нема да ве делат авионите,сатите..него ќе засвират трубите за свадба:oops::rolleyes:
Јас ти посакувам среќа,и покажисе малку џентлмен и искажи и ја твојата љубов.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
ej sakam da mi kazete nesho prv pat sum mnogu ozbilen na forumof!!!! neznam kolku sho znaaat bef u luiziana i pominaf super 3 nedeli so edna devojka( ne e vazno koja) arno ama netrebashe se zaljubif mnogu!!! nie u skopje se muvavme dugachko vreme ona znaeshe deka imam devojka i se ama mnoguy me sakashe i sea trkaloto mi se svrte i me udri po nos !!! mnogu se zaljubif ama ja sum od nea 4 saaata so avion se slushame na tel sekoj den ama dzabe ne e toa toa ajde kazete sho da pravam mnogu sum skrshen!!!!!!!!!!!

:rolleyes::oops::rolleyes::rolleyes:(n)Ами ако и она толко заљубена и озбилна ,ќе најдете чаре ..и нема да ве делат авионите,сатите..него ќе засвират трубите за свадба:oops::rolleyes:
Јас ти посакувам среќа,и покажисе малку џентлмен и искажи и ја твојата љубов.
Инсталирај скајп како за почеток

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
Имав состанок со еден фин младич и се смувавме се тоа ок , ми зема број и ми рече ќе ме бара да се видиме наредниот ден ... не се ни јави само си пишувавме на фб , е сеа на другарка ми и рекол дека ќе ме бара во Понеделникот да пиеме кафе пак ништо од тоа , а од мувањето навака секој ден си пишуваме по нешто на фб и секогаш тој прв пишуваше ... освен вчера ја прва му пишав и се си е ок , ама типов воопшто не ни збори да се видиме и сл , а ми прави муабети . И ми тера топло ладно , другаркава ми вика намерно праи hard to get . Е сеа мене ми е како да иницирам средба ? Ама по суптилно не да му се стаам ... незнам како ? Другаркава незгодно и е да прашува да се меша , а јас појма неам веќе со да праам... Совет ?

Последно уредено:
Член од
8 јули 2014
Мислења
144
Поени од реакции
93
Од машки аспект нешо не му штимало на вашиот дејт, можда очекувал нешѕо повеќе да се случи, па те избегнува на културен начин. Сепак сеуште се мисли во врска со тебе али си има некоја во меѓувреме додека се реши.
Најбоље директно и искрено прашај го зш те избегнува, никако не оди со директен притисок пошо тогаш сама ќе си пресудиш. Нема потреба од срамење мислам :)

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
работата е што меѓу нас не е ништо сериозно воопшто и нек си тера на страна неам против ама баш ништо ... него убаво си поминав и сакам пак што се вика ... некако глупо ми е да му речам коа ќе се видиме ... вака коа и да му пишам одма враќа истата минута , ме збунува скроз на скроз

Член од
8 јули 2014
Мислења
144
Поени од реакции
93
Ако толку сакаш да се видите пиши му баш со тие зборови нема шо да се моткаш да смислуваш цаки и плус немора да имате неш сериозно за да му кажеш на некој да се видите :) Ете ти сакаш пак, ако сака и она ќе се видите ако не-не... Тогаш ќе мора да ти даде одговор и сама ќе сфатиш како стојат работите... Од пишување и дрдорење по телефон многу аир нема.

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
малце сум и срамежлива за тие работи , ама ај некако ќе соберам храброст ќе пробам , фала ти во секој случај :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Имав состанок со еден фин младич и се смувавме се тоа ок , ми зема број и ми рече ќе ме бара да се видиме наредниот ден ... не се ни јави само си пишувавме на фб , е сеа на другарка ми и рекол дека ќе ме бара во Понеделникот да пиеме кафе пак ништо од тоа , а од мувањето навака секој ден си пишуваме по нешто на фб и секогаш тој прв пишуваше ... освен вчера ја прва му пишав и се си е ок , ама типов воопшто не ни збори да се видиме и сл , а ми прави муабети . И ми тера топло ладно , другаркава ми вика намерно праи hard to get . Е сеа мене ми е како да иницирам средба ? Ама по суптилно не да му се стаам ... незнам како ? Другаркава незгодно и е да прашува да се меша , а јас појма неам веќе со да праам... Совет ?
Кажи му дека ти се ебе. Гарант ќе сака да се видите!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
работата е што меѓу нас не е ништо сериозно воопшто и нек си тера на страна неам против ама баш ништо ... него убаво си поминав и сакам пак што се вика ... некако глупо ми е да му речам коа ќе се видиме ... вака коа и да му пишам одма враќа истата минута , ме збунува скроз на скроз
Првиот пат кога сте излегле, дали тој те поканил?

Ако да, многу е веројатно да чека сега ти него да го поканиш. Мислам дека е тежок инает и не сака да трча по тебе, што се вели - сака да види дека и ти се интересираш за него, до толку што сакаш да го видиш. А нема тоа да го дознае освен ако му кажеш.

Со лесно.

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
Кажи му дека ти се ебе. Гарант ќе сака да се видите!
ми се свига муабетов :D

Првиот пат кога сте излегле, дали тој те поканил?

Ако да, многу е веројатно да чека сега ти него да го поканиш. Мислам дека е тежок инает и не сака да трча по тебе, што се вели - сака да види дека и ти се интересираш за него, до толку што сакаш да го видиш. А нема тоа да го дознае освен ако му кажеш.

Со лесно.
ние таа вечер и се запознавме , од предходно само краток муабет на тел имавме правено бидејќи другаркава не можеше да крене во моментот ... е сеа бевме и малку под дејство на алкохол :свиркам: и се измувавме .... гледам дека појавува некој интерес за мене ама никако бре да ме покани ... ко што ми е пукнато ќе го викнам па што биде биде :) ви благодарам ќе ве информирам што ќе се случи ... wish me luck !

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
ми се свига муабетов :D

ние таа вечер и се запознавме , од предходно само краток муабет на тел имавме правено бидејќи другаркава не можеше да крене во моментот ... е сеа бевме и малку под дејство на алкохол :свиркам: и се измувавме .... гледам дека појавува некој интерес за мене ама никако бре да ме покани ... ко што ми е пукнато ќе го викнам па што биде биде :) ви благодарам ќе ве информирам што ќе се случи ... wish me luck !
We wish you Fuck :)

Kajgana Shop

На врв Bottom