Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848
Значи зато цело време на фб трепкаат црвени срце, ин а рилејшншип, сингл, вдовец и слично. Од вака избрзани љубови, сеуште неопипани, исфорсирани.

Полекате бе народе, прво излезете, дружете се, пробајте се, нека тргни ако тргни работата, па сетне прајте шо че прајте.

Ови ми иди во стилот да почниме да градиме куќа, уште нетурени темели ние покривот планираме да го поставиме со се сите оџаци на него.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Пред една недела се запознав со еден дечко и од тогаш секој ден правиме муабет. Мене ми се свиѓа, а и преку муабетите посебно на фб ми кажа и тој на мене дека му се свиѓам и јас. Е сега има еден проблем зошто еден ден и двајцата сакавме да се викнеме за на кафе ама не се викнавме зошто беше прерано се знаевме само 1 ден...и јас го викнав за 3 дена и му реков бидејќи не бевме првиот ден да одиме сега но тој ми рече дека неможел и да сме се виделе за 3 дена зошто неможел..му реков добро и чекав да ме викне а во меѓувреме правевме муабет секој ден .. и дојде и тој 3ти ден ама не ме викна...и сега јас не го викам затоа што сметам дека машкото треба да викне прво бидејќи јас еднаш и го викнав пред тоа..ама сеуште ништо...
Исто така ми рече дека му треба малку време за да се ставиме во врска затоа што пред 1 месец раскинал и сеуште не бил спремен..му реков добро ќе се запознаеме подобро и ќе биде се во свое време како што треба да биде..ми рече може да се гледаме ама за врска не сум спремен....така и остана ..
не помина голем временски период туку помина една недела ама уште не сме излегле ниеднаш на кафе и незнам дали треба да му оставам простор или сепак да прпбам да направам некој муабет да видам што планира..што мислите?

Исто така сакав да прашам и за една моја другарка.. и се свиѓа еден дечко и јас се знам со негов другар и му реков да спомне нешто и тој ми рече дека му спомнал ама дечкото рекол дека не му се свиѓа мојата другарка и дека несака ништо...дали мислите дека другарка ми треба да проба уште нешто или да му пристапи прва или да се откаже? ( нема ни фб дечкото за да проба преку полесниот начин )

Извинете што досадувам, ама си реков да побарам некој совет онака колку да видам што мислите :)
Моме, типот те вози.
Каквис е тие фори „ми се допаѓаш, ама не сум спремен за врска“?!
Тргни од себе. Ако ти не си спремна за врска, ќе му кажеш ли на некој дечко дека ти се допаѓа? (n)
Фрли му пепел! Дечкото или не знае што сака или сака да имате секс без обврски.

И што наваливте сите на девојчето да закочи? Ако некој ти се допаѓа, стапуваш во акција. Таа не кажа у брак да стапат, туку во врска. Тогаш ќе се запознаваат и ќе видат дали се еден за друг.

На другарка ти кажи и да не си го троши времето. На светот има уште многу слободни дечки.
Поздрав

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Пред една недела се запознав со еден дечко и од тогаш секој ден правиме муабет. Мене ми се свиѓа, а и преку муабетите посебно на фб ми кажа и тој на мене дека му се свиѓам и јас. Е сега има еден проблем зошто еден ден и двајцата сакавме да се викнеме за на кафе ама не се викнавме зошто беше прерано се знаевме само 1 ден...и јас го викнав за 3 дена и му реков бидејќи не бевме првиот ден да одиме сега но тој ми рече дека неможел и да сме се виделе за 3 дена зошто неможел..му реков добро и чекав да ме викне а во меѓувреме правевме муабет секој ден .. и дојде и тој 3ти ден ама не ме викна...и сега јас не го викам затоа што сметам дека машкото треба да викне прво бидејќи јас еднаш и го викнав пред тоа..ама сеуште ништо...
Исто така ми рече дека му треба малку време за да се ставиме во врска затоа што пред 1 месец раскинал и сеуште не бил спремен..му реков добро ќе се запознаеме подобро и ќе биде се во свое време како што треба да биде..ми рече може да се гледаме ама за врска не сум спремен....така и остана ..
не помина голем временски период туку помина една недела ама уште не сме излегле ниеднаш на кафе и незнам дали треба да му оставам простор или сепак да прпбам да направам некој муабет да видам што планира..што мислите?

Исто така сакав да прашам и за една моја другарка.. и се свиѓа еден дечко и јас се знам со негов другар и му реков да спомне нешто и тој ми рече дека му спомнал ама дечкото рекол дека не му се свиѓа мојата другарка и дека несака ништо...дали мислите дека другарка ми треба да проба уште нешто или да му пристапи прва или да се откаже? ( нема ни фб дечкото за да проба преку полесниот начин )

Извинете што досадувам, ама си реков да побарам некој совет онака колку да видам што мислите :)

За другарка ти: веќе ти кажаа повеќето што треба да направи. Јас само би се надоврзал. Ако има шанси да го види на само, нека го залапа и потоа нека се тргне, чисто за да види типот што пропушта. Можеби и девојката ќе сфати дека типот не е баш загреан за неа (тоа при лапање може да се препознае) и полесно ќе ѝ биде да го остави.

За тебе: купи карти за некаков спорт (фудбал, ракомет, кошарка) и викни го типот да излезете заедно. Ако те одбие, ќе си накачи заебанции од другарите, па ќе мора да прифати. Во спротивно, сите негови другари ќе се загреат по тебе, па веднаш ќе си најдеш замена за него (еден од нив кај и да е ќе успее да ти пристапи за да дојде со тебе на спорт, откако ќе ги истепа останатите за да дојде до таа чест).

Поздрав и со лесно.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Некако чудно ми е ова дека не бил спремен. Далеку од тоа дека ние сме рамбовци и не ни е гајле што сме раскинале со некоја, али некако од сите машки ја што ги познавам со се мене, многу се ретки (да не речам и ги нема) таквите што месец дена после раскинување не би сакале да пробаат нешто со некоја друга. Па дури и (од негова гледна точка) не мора типот да размислува за замена, туку сметам дека повеќето би прифатиле ваква шанса како еден вид на олеснување по тежок период (чим го истакнал раскинувањето значи не му било сеедно). Не ми штима изговоров баш, али све си бидува. Али у секој случај, каква и да е приказната и размислувањето на типчето, не ми делува ко да треба многу форсирање. Полека, све у свое време. Другиве добри совети ти дадоа. Ти пробај уште нешто, па ако видиш не бидува, батали и не се замарај, а не ја исклучувај и можноста он тебе по некое време да ти пише коа ќе му текне дека му се отворила шанса и дека е на работ да ја прокоцка. Дали у тој случај би му ја дала, тоа е отом-потом муабет :)

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Фала ви на сите за советите :)
На другарка ми и кажав и истото го мислам и јас, нема да продолжи таа прва да постапува, ако биде нешто-биде, ако не-не.
Додека за мојава приказна, сега за сега ќе оставам да видам како ќе се однесува дечкото, ќе ве известам доколку ме викне да излеземе :cautious: :)

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Фала ви на сите за советите :)
На другарка ми и кажав и истото го мислам и јас, нема да продолжи таа прва да постапува, ако биде нешто-биде, ако не-не.
Додека за мојава приказна, сега за сега ќе оставам да видам како ќе се однесува дечкото, ќе ве известам доколку ме викне да излеземе :cautious: :)

Немој не не известувај,умревме ние да знаеме.:):)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Абе , сте имале партнер/партнерка што никад no matter what you do не бил/а задоволен/на од тоа ? :love:

Да. Можда ги знаеш, едната се вика Бивша а другата Бивша. Иам и една со слично име, Бивша.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Абе , сте имале партнер/партнерка што никад no matter what you do не бил/а задоволен/на од тоа ? :love:
Таква партнерка нема... освен оние за (полу)матура.
Си сакала друг бе чоек :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Да. Се вика 24/7 ПМС. И работи на жетони. Ама палката не работи.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Добро бе уште ли се обидувате да ги сфатите жениве ?
Разберете дека нити некој ги разбрал нити вие ќе ги рзберете, ете дотаму бива.

Kajgana Shop

На врв Bottom