Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
Дознав дека оди од 13и30 на одбојка четврток и вторник
Додека чекав автобус ја видов одеше на одбојка
Извини вака, ама многу го тупиш. Јас мислам дека таа и прва да ти пријде, ти ке избегаш.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Сака изгледа детален прирачник да му напишеме.А што му е финтава со играњево приватен детектив/мањак не ми е јасно.

Член од
3 ноември 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ми треба помош

извини а колку години имаш ако не е тајна? како може толку да се окупираш со некоја девојка што еден ден ти се смешкала и те погледнала а друг ден те игнорирала? толку ли е битна таа работа? па ти девојката не ја ни знаеш како можеш толкаво значење и простор да и дадеш? јас сум девојка, па од женска гледна точка може да биде којзнае што, не сите девојки размислуваат како мене, некои се срамежливи, тоа им е начин на сигнализирање, некои се чисто кокетни, без никакво значење кон тоа што го прават, трети се сосем други. не знам каква помош бараш, ама ние членовиве тука сигурно не би знаеле што и се случува на девојката во глава, доколку ти е симаптична едноставно застани до неа и почни муабет со луѓето околу неа, па после со неа или некоја таква слична ситуација и ке видиш како нормален, зрел човек како стојат работите.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.433
Поени од реакции
5.877
Сака изгледа детален прирачник да му напишеме.А што му е финтава со играњево приватен детектив/мањак не ми е јасно.
Бог да чува ме направивте сталкер леле значи ми кажаа дека оди на одбојка ако кога си одев на кај дома ја видов бог да чува
--- надополнето: 7 ноември 2013 во 16:21 ---
извини а колку години имаш ако не е тајна? како може толку да се окупираш со некоја девојка што еден ден ти се смешкала и те погледнала а друг ден те игнорирала? толку ли е битна таа работа? па ти девојката не ја ни знаеш како можеш толкаво значење и простор да и дадеш? јас сум девојка, па од женска гледна точка може да биде којзнае што, не сите девојки размислуваат како мене, некои се срамежливи, тоа им е начин на сигнализирање, некои се чисто кокетни, без никакво значење кон тоа што го прават, трети се сосем други. не знам каква помош бараш, ама ние членовиве тука сигурно не би знаеле што и се случува на девојката во глава, доколку ти е симаптична едноставно застани до неа и почни муабет со луѓето околу неа, па после со неа или некоја таква слична ситуација и ке видиш како нормален, зрел човек како стојат работите.
Да ти се плукна во мојот мозок го видoв девојчето прв пат Better fall in love фала мозоку
Бог да чува ме направивте сталкер леле значи ми кажаа дека оди на одбојка ако кога си одев на кај дома ја видов бог да чува

Да ти се плукна во мојот мозок го видoв девојчето прв пат Better fall in love фала мозоку
Не е баш љубов али ајде

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ми треба помош
Земи си го пенисот во рака (кога е во состојба на ерекција) и повлекувај ја кожичката горе долу, во зависност од дразбите и чуствата темпото може да е побавно или побрза - то е индивидуално, мижи и мисли на девојката се додека не ејакулираш, после то сакаш со палома избриши сакаш измиј со вода сакаш лапни то шо излезе ... и то е индивидуално.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.433
Поени од реакции
5.877
Земи си го пенисот во рака (кога е во состојба на ерекција) и повлекувај ја кожичката горе долу, во зависност од дразбите и чуствата темпото може да е побавно или побрза - то е индивидуално, мижи и мисли на девојката се додека не ејакулираш, после то сакаш со палома избриши сакаш измиј со вода сакаш лапни то шо излезе ... и то е индивидуално.
АХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ВАКВО СМЕЕЊЕ НЕ СУМ ИМАЛ ДЕНЕС ФАЛА ТИ МНОГУ :ROFLMAO::ROFLMAO:
--- надополнето: 7 ноември 2013 во 16:27 ---
Цар си нема што

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940

Тоа е тоа што се бара,а не онаму ми изиграваш педантен.

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Пред една недела се запознав со еден дечко и од тогаш секој ден правиме муабет. Мене ми се свиѓа, а и преку муабетите посебно на фб ми кажа и тој на мене дека му се свиѓам и јас. Е сега има еден проблем зошто еден ден и двајцата сакавме да се викнеме за на кафе ама не се викнавме зошто беше прерано се знаевме само 1 ден...и јас го викнав за 3 дена и му реков бидејќи не бевме првиот ден да одиме сега но тој ми рече дека неможел и да сме се виделе за 3 дена зошто неможел..му реков добро и чекав да ме викне а во меѓувреме правевме муабет секој ден .. и дојде и тој 3ти ден ама не ме викна...и сега јас не го викам затоа што сметам дека машкото треба да викне прво бидејќи јас еднаш и го викнав пред тоа..ама сеуште ништо...
Исто така ми рече дека му треба малку време за да се ставиме во врска затоа што пред 1 месец раскинал и сеуште не бил спремен..му реков добро ќе се запознаеме подобро и ќе биде се во свое време како што треба да биде..ми рече може да се гледаме ама за врска не сум спремен....така и остана ..
не помина голем временски период туку помина една недела ама уште не сме излегле ниеднаш на кафе и незнам дали треба да му оставам простор или сепак да прпбам да направам некој муабет да видам што планира..што мислите?

Исто така сакав да прашам и за една моја другарка.. и се свиѓа еден дечко и јас се знам со негов другар и му реков да спомне нешто и тој ми рече дека му спомнал ама дечкото рекол дека не му се свиѓа мојата другарка и дека несака ништо...дали мислите дека другарка ми треба да проба уште нешто или да му пристапи прва или да се откаже? ( нема ни фб дечкото за да проба преку полесниот начин )

Извинете што досадувам, ама си реков да побарам некој совет онака колку да видам што мислите :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Вториот проблем
Ако рекол дека не му се свиѓа, онда не му се свиѓа. За сигурно напраите некое рандеву као у парови 2 на 2. Ама после тоа аш.

Првиот проблем
Премногу и пребрзо се залетуваш. Врска веднаш после недела дена познавање (од кое повеќето е виртуелно и само еднаш искачање на кафе) е малку нелогично поставување на принципите една врска да си тече со ред. Јес да не треба некои принципи, но.. Ти посекако сакаш сериозна врска. За да биде врската посериозна треба малку да му дадеш место за движење - да ги испочитуваш неговите зборови. Можеби навистина раскинал со цура пред еден месец.
Да не кажам дека имаш направено капитална грешка дека веднаш му се имаш ставено како опција која игра само на полето љубов а не нешто непознато. Оттука тој секогаш кога ќе се види со тебе ќе му доаѓа до тоа дека ти бараш од него нешто што тој во дадениот момент не е во состојба да го понуди. Добрата ствар е што работава е сеуште во зачеток па имаш големи шанси да се тргнеш без некои сериозни повреди.
Сеа, не викам да одиш на опција на баталување - напротив. Ти треба да станеш далеку пофлексибилна и да покажеш дека може да функционираш како добра другарка која еден ден ќе му стане и девојка. За тоа треба многу внимателно да играш. Милиметар по милиметар. Ако работите одат лека полека кон подобро, лека полека опушти се, а и со тоа и него. Ако нон стоп удираш во ѕидот на неговите изговори и оправдувања, не си ја мачи душата и батали го.

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Ми кажа дека му треба малку време пред 5 дена, секако ако му е потребно тоа време ќе му оставам простор да размисли и да си ги среди мислите да види што чувствува. За тоа дека раскинал пред 1 месец знам дека е точно затоа што ја знам девојката со која беше во врска. Последниве 3-4 дена муабетот што го правиме е другарски и ништо не му спомнувам јас прва затоа што несакам да помисли дека го брзам и со тоа само повеќе можам да го оддалечам од себе. Имам неколку другари што се знаат со него и едниот ми рече дека дечкото му зборел како му се свиѓам само му било срам да ме викне да излеземе..мене не ми е многу логично тоа затоа што дечкото не е некако срамежлив ама може така му рекол бидејќи му треба време и сака да се одлучи да види што да прави..да не избрза со мене како и со претходната девојка.
Ќе видам деновиве натака како ќе течат работите и како ќе се одвива се, се надевам ќе биде добро. :)

Додека за другарка ми..не би можело да се изведе излегување 2 на 2 затоа што тие двајца воопшто не ни комуницирале никогаш и немаат муабет..

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Пред една недела се запознав со еден дечко и од тогаш секој ден правиме муабет. Мене ми се свиѓа, а и преку муабетите посебно на фб ми кажа и тој на мене дека му се свиѓам и јас. Е сега има еден проблем зошто еден ден и двајцата сакавме да се викнеме за на кафе ама не се викнавме зошто беше прерано се знаевме само 1 ден...и јас го викнав за 3 дена и му реков бидејќи не бевме првиот ден да одиме сега но тој ми рече дека неможел и да сме се виделе за 3 дена зошто неможел..му реков добро и чекав да ме викне а во меѓувреме правевме муабет секој ден .. и дојде и тој 3ти ден ама не ме викна...и сега јас не го викам затоа што сметам дека машкото треба да викне прво бидејќи јас еднаш и го викнав пред тоа..ама сеуште ништо...
Исто така ми рече дека му треба малку време за да се ставиме во врска затоа што пред 1 месец раскинал и сеуште не бил спремен..му реков добро ќе се запознаеме подобро и ќе биде се во свое време како што треба да биде..ми рече може да се гледаме ама за врска не сум спремен....така и остана ..
не помина голем временски период туку помина една недела ама уште не сме излегле ниеднаш на кафе и незнам дали треба да му оставам простор или сепак да прпбам да направам некој муабет да видам што планира..што мислите?

Исто така сакав да прашам и за една моја другарка.. и се свиѓа еден дечко и јас се знам со негов другар и му реков да спомне нешто и тој ми рече дека му спомнал ама дечкото рекол дека не му се свиѓа мојата другарка и дека несака ништо...дали мислите дека другарка ми треба да проба уште нешто или да му пристапи прва или да се откаже? ( нема ни фб дечкото за да проба преку полесниот начин )

Извинете што досадувам, ама си реков да побарам некој совет онака колку да видам што мислите :)

Твојот проблем.
Полека малце, кочи. Какво ставање во врска кога ти не го ни познаваш човекот, онака од Фб муабет заклучи дека би било супер да сте во врска? :confused:
Плус, по излегување од врска, свесна си колку човек си ја цени таа слободата што не е во врска? Многу.
Убаво ти рекол, може му се допаѓаш, али му треба време, месец време е многу малку за пак за се залетува по некоја. Дај му време, ако ти спомне за излегување по некое време (не чекај ни многу!) во ред. Ако не, кој го шиша. Терај си живот ти сега, излегувај, дружи се, не се врзувај за овој само дека со него мора да биде нешто, одржувај некој контакт со него колку да видиш накај се движат работите. Не го напнувај само. :)

Другарка ти.
Не треба апсолутно ништо да пробува другарка ти, се надевам дека не е толку очајна за на тип што фино лепо си рекол дека не му се допаѓа, таа му пристапи повторно.

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Се знаеме и лично ние, не само од фб и знам дека е малку време и лично јас сакам подобро да се запознаеме, но сакав да слушнам мислења за тоа дека му треба време бидејќи ние сеуште ништо не сме направиле, а тој ми збореше како тоа не бил спремен сеуште за врска...Во секој случај фала за советите и на двајцата, ќе ве известам за некое време како ќе продолжи сето ова. :)

И другарка ми, го мислам и јас истото и ќе и пренесам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom