Колку не.
Цитирав само помал дел, оти само една реченица е точна, па да не изгледа толку страшно. Првата, у склоп со втората.
Јас само ќе ти кажам, лично тебе, дека ова е твој став, воопшто да не се потпираш на тоа. Оти нема да можеш да се собереш. Facing shit ain't gonna fix shit. Tи зборам од искуство, му реков и на Божино да не очекува дека ќе помине вака лесно, ама на кур не ме ставил. Смешно ми е, оти звучиш како нешто што јас би го напишал. И јас сакав да учам од искуството, и јас сакав да впијам секоја можна емоција, што од респект што од курац, исто сметав дека е лекција, дека учиш ствари, дека треба машко соочување со болката и се од таа кошница. И знаеш што? Кризирав како никогаш до тогаш. И ми е најголемата грешка што некогаш сум ја сторил.
Sure, првите месец два сите се мачо, а тие што продолжуваат така остануваат емоционално неосакатени. Оти иде фазата дали нешто ти си згрешил, дали можело нешто да смениш и во склоп на впивање на секоја емоција you're fucking enabling yourself like the fucking junkie you are. И кризираш јако, и ништо нема смисла. И треба да помине време за да сфатиш дека џабе се тепаш сам дур си доле. Ако најгнасниот период веќе не си зел камата од тебе. Да се градиш како индивидуа врз такво искуство ти е како да си планираш како да го поминеш животот од едно фаќање спортска. Единствено преживување е ако не земеш ништо од таа врска, ниедна лекција, ниедно поклонче, ниедно искуство.. едноставно си го фаќаш курот аnd you ride yourself to the boobieland. Moраш да бидеш себичен. Иако после 5 години девојчето ни во сон не би те изневерило, иако раскинувањето дури под договор и смирено се одвивало, дури иако све било цивилизирано ти мораш да почнеш да ја сметаш за курва! Оти само така функционираме. Оти само така во друга ќе најдеш ефтина утеха. Колку и да е клише и колку да е иронично, само тоа е решението. Ќе пробаш со една, океј, нема да ти стане оти имала исти ебан парфем, океј онака пеер, ќе пробаш со друга ама нема кејф оти е стара, па ќе се најде евентуално девојка што ќе те направи да се чувствуваш како почеток на врска и сакаш да ја потопиш од емоции и комплименти а сте се плеснале едвај трипати. Ќе најдеш комбинација од добар rebound sex уз карактер што ти прија, оти само со девојки ние знаеме да дискутираме и да се отвориме и да си признаеме некои ствари. И само таа, не другари, не пиење, не гејмање, незнам.. само тоа помага. Само тоа дефокусира. Само тоа доловува привидна среќа.
And you grab what you can.
И знам, некад при средина те замрзи да читаш, поготово што тоа е твое верување, нешто како кај религиозните и се сметаш во право.
Јас сакав само да има некој ова мене да ми го
каже. Ама исти сме, така да, најверојатно, и јас
немаше да дочитам.