Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Сум во долга врска веќе 2 ипол години. Го сакам, ме сака...
Ама знам дека врската нема иднина, има многу проблеми и милион причини да се прекине. Во текот на врската ги загубив скоро сите што ми беа блиски, пријатели другари итн. Секој пат коа прекинувам се наоѓам пак во истата ситуација по максимум 10 дена. Проблемот е што брзо простувам, неам многу контакти, а и не сум тој тип на човек што лесно се проврзува со луѓе, и по некое време од пуста досада, ај да испаднеме. Не сакам промени во животот, а знам дека колку повеќе одложувам толку повеќе завлегувам во врскава. А да не беше и он како мене мекуш, коа ќе прекиневме да не ми се јавува по еден ден два можеби и ќе издржев.
Некој со слична ситуација или совет?
Ne deka ti prefrlam na tebe, ama jas stvarno ne mozam da gi razberam lugeto: koa ke si fatat decko, gi otfrlaat site od sebe.
Sto vi e problemot? Why do you do that?
Kako i da e, moj sovet e: doznaj sto sakas already. Sakas da raskines ili ne? Sto ti znaci frazava "mozebi i ke izdrzev"?
Ako sakas da raskines, raskinuvaj.
Ako ne, ne raskinuvaj.
Ednostavno e. Nema potreba da se komplicira.

O

Orion.

Гостин
Ама знам дека врската нема иднина, има многу проблеми и милион причини да се прекине. Во текот на врската ги загубив скоро сите што ми беа блиски, пријатели другари итн. Секој пат коа прекинувам се наоѓам пак во истата ситуација по максимум 10 дена. Проблемот е што брзо простувам, неам многу контакти, а и не сум тој тип на човек што лесно се проврзува со луѓе, и по некое време од пуста досада, ај да испаднеме. Не сакам промени во животот, а знам дека колку повеќе одложувам толку повеќе завлегувам во врскава. А да не беше и он како мене мекуш, коа ќе прекиневме да не ми се јавува по еден ден два можеби и ќе издржев.
Е ова е романса :)

Што ли се' проаѓа како ''љубов'' поради страв од осаменост...

Едит - На почетокот напиша дека го сакаш, а понатака од постот јасно е дека не го сакаш.
Ти уствари не знаеш што сакаш.

:)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
залапај ја/задрапај ја/посексај ја
задрапај ја/посексај ја/залапај ја.
посексај ја/залапај ја/задрапај!

Kruser care! :pos::pos::pos::pos::pos:

AntiSpamMaster

Find Beautiful Girls from your town for night
Член од
18 август 2011
Мислења
112
Поени од реакции
83
Врскава ми трае скоро цела година. Девојчето е најмилото сушстество што сум го сретнал некогаш но има проблеми..Прв и најголем проблем се годините кои и на почеток не ги рецкав толку но после извесно време почнуваат да сметаат, имено 4 и пол години е помала од мене(иначе м’ж сум, да се разбереме). На почеток не ни одеше како што треба и моменталната ситуација почнува да наликува на почетокот. Почнавме да се бакнуваме дури после месец дена, а за остало не сакам ни да зборам, цела вечност беше потребна. Но и покрај се, јас ја сакам и сум прврзан за неа, а и она е исто така за мене.. Барам совет за што да правам во ваква ситуација, не сакам да раскинувам пошо знам дека и јас и она ќе страдаме(какви сме плачковци двајцата, јас сум за емоции перфект, одма се расплакувам), а пак кога не сме заедно многу ми е тешко и често ми доаѓаат солзи на очи, додека пак кога сме заедно сум најсреќното копиле на свет....

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Врскава ми трае скоро цела година. Девојчето е најмилото сушстество што сум го сретнал некогаш но има проблеми..Прв и најголем проблем се годините кои и на почеток не ги рецкав толку но после извесно време почнуваат да сметаат, имено 4 и пол години е помала од мене(иначе м’ж сум, да се разбереме). На почеток не ни одеше како што треба и моменталната ситуација почнува да наликува на почетокот. Почнавме да се бакнуваме дури после месец дена, а за остало не сакам ни да зборам, цела вечност беше потребна. Но и покрај се, јас ја сакам и сум прврзан за неа, а и она е исто така за мене.. Барам совет за што да правам во ваква ситуација, не сакам да раскинувам пошо знам дека и јас и она ќе страдаме(какви сме плачковци двајцата, јас сум за емоции перфект, одма се расплакувам), а пак кога не сме заедно многу ми е тешко и често ми доаѓаат солзи на очи, додека пак кога сме заедно сум најсреќното копиле на свет....

Владо ти ли си бре :icon_lol:

4.5 не се многу. Порано на времето и по 10 биле. Терај маткај потаки. Се надевам не е таа 10 години па да си земиш бељта со педофилски работи.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.178
Ne deka ti prefrlam na tebe, ama jas stvarno ne mozam da gi razberam lugeto: koa ke si fatat decko, gi otfrlaat site od sebe.
Sto vi e problemot? Why do you do that?
Kako i da e, moj sovet e: doznaj sto sakas already. Sakas da raskines ili ne? Sto ti znaci frazava "mozebi i ke izdrzev"?
Ako sakas da raskines, raskinuvaj.
Ako ne, ne raskinuvaj.
Ednostavno e. Nema potreba da se komplicira.
Немора цел пост глупости за да ни кажеш колку годинки имаш. Можеш едноставно да додадеш во инфо.
Луѓето не одбираат да ги отфрлат сите од себе, туку кога ќе започнеш нешто прекрасно, целиот фокус, време и интерес ти се токму во тоа сконцентрирани. Несвесно, дека секој тежнее кон среќа, а во моментот тоа е ново, интересно, возбудливо па постепено се губи контакт со надворешниот свет и социјализација. Некаде пред секс ова се случува, после преминува во навика, а и е касно да се смени нешто.
Како второ, искрено ги сожалувам луѓето кои немале поголема врска од: ако сакаш да раскинеш раскини ако не не, едноставно е, нема потреба од комплицирање. Со доза љубомора, можеби и е подобро што немате слично вкусено, премнува во болна навика да се држиш за нешто, што би се дефинирало или како љубов или како пореметеност. Но има нешто горчливо-слатко во целиот процес..

Глушец у двор да чуваш две години, после 10тина дена ќе ти зафали, не пак..
И уште милион причини да има, знаеш дека ниедна од нив не ти е вистинскиот повод за раскинување, затоа се чувствуваш виновно и знаеш да простиш брзо или дури сама да иницираш смирување. Уште милион причини нема да те излажат дека просто ти е досадно и монотоно, и тоа на блискиот хоризонт, интересниот живот кој навидум си го испуштала заради врскава досега е само илузија од нешто што трае премногу тратко и нуди пласебо ефект на среќа. Ниедна другарка во своето најдобро светло неможе да ти биде замена за блискоста, интимноста и сигурноста со парнерот во ситуации кога навистина ти е потребна.

Решение неможам да ти понудам, за некого работи breathing room, change of scenery, change of pace.. но не онака „скарени“ туку под договор што е како е. Кај некого пак квалитетно средување на проблемите и интензивно продолжување на нештото што сте го имале. Но во вториот случај тој што му е монотоно и мисли дека животот нуди повеќе одошто тој впива, нема некоја голема желба за средување на проблемите, така да второто сценарио е себелажење.

Единствено би ти препорачал, ако настрана ваквите проблеми, човекот не ти смета карактерно, можеш да се потпреш, можеш безусловно да му веруваш секако вреди целото трудење и тоа што после 10тина дена се барате е нешто повеќе од обична навика. Ако нешто од погоре набројаното фали, слободно батали се и продолжи со што и да те прави среќна во моментот, надевајќи се дека би се распакувало се како што треба во твоја полза.

Со среќа.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Znaci vaka stojat rabotite: Se zapoznav so edna devojka pred edna godina, no togas ne mi beshe nesto privlecna fizicki, no beshe dosta pametna za nejzini godini. Togash bev malce glup, bidejki mi beshe se okolu fizickiot izgled, a otsekogas sum sakal da najdam devojka so koja ke mozam da napravam asalen muabet. Ne znam sto mi beshe togash koga ja zapoznav. Sea e problemot sto jas bi sakal povtorno da se obidam so nea, no ne znam na koj nacin da i prijdam. Pomosh ?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Колку години има таа?
Ако е полнолетна, може да имате секс. Ако го имате, што е проблемот?

Во врска со задебеленото: што е проблемот?
--- надополнето: 4 јули 2013 во 10:33 ---
Znaci vaka stojat rabotite: Se zapoznav so edna devojka pred edna godina, no togas ne mi beshe nesto privlecna fizicki, no beshe dosta pametna za nejzini godini. Togash bev malce glup, bidejki mi beshe se okolu fizickiot izgled, a otsekogas sum sakal da najdam devojka so koja ke mozam da napravam asalen muabet. Ne znam sto mi beshe togash koga ja zapoznav. Sea e problemot sto jas bi sakal povtorno da se obidam so nea, no ne znam na koj nacin da i prijdam. Pomosh ?

Кажи ѝ во лице: „Многу сакам да најдам девојка со којашто ќе можам да направам асален муабет“. И почни да збориш за што и да е, по можност нешто за што и таа би можела да учествува во разговорот.

Оваа реченица содржи „сакам да најдам девојка“ и „асален муабет“. Со други зборови, ако таа продолжи да прави муабет со тебе значи дека зборот „девојка“ не ѝ пречи толку многу и имаш потенцијал да ти биде девојка. Делот „асален муабет“ е комплимент и би требало да го сфати како таков.

Потенцијален проблем: ако таа се сеќава на тебе од пред две години и се побуни од стилот „па зошто тогаш не му правеше муабет?!!?!??“, одговорот е тој што си го кажа - ти било сè околу физичкиот изглед и добро е што си свесен за тоа. Но *никако* тоа немој да ѝ го кажеш, зашто ќе си уврти „а, ти ме сметаш за грда, чао-пријатно!“ (абе жени, што да ти кажам). Она што би требало да ѝ го кажеш, според мене е „тогаш јас не бев спремен за асален муабет и ми требаше малку време за да стасам до тоа ниво. Сега сум и се надевам и ти сè уште си“. Ова би требало да ѝ даде до значај дека си се потрудил да го достигнеш тој квалитет што таа го има (се надеваме сè уште).

Со лесно.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Можда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Можда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала
сте биле ли заедно?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ако е готово, готово е. Ако си пробал се, ако се дал се од себе.... прифати го како судбина.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
сте биле ли заедно?
Па ако го напушта значи биле заедно...
Ако е некоја шо ја сакаш бори се за неа, ако тоа не успева пресметај се со типот, пак си се борел некако и си ги истрошил бесот и омразата :)

Освен ако не е некоја битанга нормално... :D

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Страдаш. И во ред е - тоа значи дека си сакал искрено. Ако те боли до коска, тоа значи дека си сакал до коска.

Тоа значи дека умееш да сакаш до коска. И дека можеш пак, ако така одлучиш.

Ова е момент кога сфаќаш колку длабоко љубовта оди. Како изгледа кога ќе ја изгубиш, што сè имаш направено за неа и како што и да направиш не е доволно, бидејќи едноставно некој друг е оној којшто таа што ја сакаш го сака.

Што понатаму?

Некои бегаат, велат дека никогаш нема да сакаат, дека сите жени/мажи се за никаде итн итн. А ти?

Нека те боли колку што мислиш дека треба да те боли. И додека те боли, дозволи си го тоа: не одговарај на повици за дружење, кажи им на најблиските дека ти треба да бидеш сам и слично - зашто ти треба тоа.

И идниот пат веќе ќе знаеш што значи да се сака и ќе имаш избор дали да сакаш пак исто толку длабоко како сега. И ќе имаш искуство и можеби нема да ги направиш истите грешки што си ги направил сега. И ќе биде подобро.

Со лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom