- Член од
- 9 мај 2013
- Мислења
- 331
- Поени од реакции
- 222
Чувај си ги парите за нешто попаметно.Че треба да ом до Пустец, а?
Чувај си ги парите за нешто попаметно.Че треба да ом до Пустец, а?
Ne deka ti prefrlam na tebe, ama jas stvarno ne mozam da gi razberam lugeto: koa ke si fatat decko, gi otfrlaat site od sebe.Сум во долга врска веќе 2 ипол години. Го сакам, ме сака...
Ама знам дека врската нема иднина, има многу проблеми и милион причини да се прекине. Во текот на врската ги загубив скоро сите што ми беа блиски, пријатели другари итн. Секој пат коа прекинувам се наоѓам пак во истата ситуација по максимум 10 дена. Проблемот е што брзо простувам, неам многу контакти, а и не сум тој тип на човек што лесно се проврзува со луѓе, и по некое време од пуста досада, ај да испаднеме. Не сакам промени во животот, а знам дека колку повеќе одложувам толку повеќе завлегувам во врскава. А да не беше и он како мене мекуш, коа ќе прекиневме да не ми се јавува по еден ден два можеби и ќе издржев.
Некој со слична ситуација или совет?
Е ова е романсаСум во долга врска веќе 2 ипол години. Го сакам, ме сака...
Ама знам дека врската нема иднина, има многу проблеми и милион причини да се прекине. Во текот на врската ги загубив скоро сите што ми беа блиски, пријатели другари итн. Секој пат коа прекинувам се наоѓам пак во истата ситуација по максимум 10 дена. Проблемот е што брзо простувам, неам многу контакти, а и не сум тој тип на човек што лесно се проврзува со луѓе, и по некое време од пуста досада, ај да испаднеме. Не сакам промени во животот, а знам дека колку повеќе одложувам толку повеќе завлегувам во врскава. А да не беше и он како мене мекуш, коа ќе прекиневме да не ми се јавува по еден ден два можеби и ќе издржев.
знам дека врската нема иднина
Врскава ми трае скоро цела година. Девојчето е најмилото сушстество што сум го сретнал некогаш но има проблеми..Прв и најголем проблем се годините кои и на почеток не ги рецкав толку но после извесно време почнуваат да сметаат, имено 4 и пол години е помала од мене(иначе м’ж сум, да се разбереме). На почеток не ни одеше како што треба и моменталната ситуација почнува да наликува на почетокот. Почнавме да се бакнуваме дури после месец дена, а за остало не сакам ни да зборам, цела вечност беше потребна. Но и покрај се, јас ја сакам и сум прврзан за неа, а и она е исто така за мене.. Барам совет за што да правам во ваква ситуација, не сакам да раскинувам пошо знам дека и јас и она ќе страдаме(какви сме плачковци двајцата, јас сум за емоции перфект, одма се расплакувам), а пак кога не сме заедно многу ми е тешко и често ми доаѓаат солзи на очи, додека пак кога сме заедно сум најсреќното копиле на свет....
Немора цел пост глупости за да ни кажеш колку годинки имаш. Можеш едноставно да додадеш во инфо.Ne deka ti prefrlam na tebe, ama jas stvarno ne mozam da gi razberam lugeto: koa ke si fatat decko, gi otfrlaat site od sebe.
Sto vi e problemot? Why do you do that?
Kako i da e, moj sovet e: doznaj sto sakas already. Sakas da raskines ili ne? Sto ti znaci frazava "mozebi i ke izdrzev"?
Ako sakas da raskines, raskinuvaj.
Ako ne, ne raskinuvaj.
Ednostavno e. Nema potreba da se komplicira.
Глушец у двор да чуваш две години, после 10тина дена ќе ти зафали, не пак..Сум во долга врска веќе 2 ипол години. Го сакам, ме сака...
Врскава ми трае скоро цела година. Девојчето е најмилото сушстество што сум го сретнал некогаш но има проблеми..Прв и најголем проблем се годините кои и на почеток не ги рецкав толку но после извесно време почнуваат да сметаат, имено 4 и пол години е помала од мене(иначе м’ж сум, да се разбереме). На почеток не ни одеше како што треба и моменталната ситуација почнува да наликува на почетокот. Почнавме да се бакнуваме дури после месец дена, а за остало не сакам ни да зборам, цела вечност беше потребна. Но и покрај се, јас ја сакам и сум прврзан за неа, а и она е исто така за мене.. Барам совет за што да правам во ваква ситуација, не сакам да раскинувам пошо знам дека и јас и она ќе страдаме(какви сме плачковци двајцата, јас сум за емоции перфект, одма се расплакувам), а пак кога не сме заедно многу ми е тешко и често ми доаѓаат солзи на очи, додека пак кога сме заедно сум најсреќното копиле на свет....
Znaci vaka stojat rabotite: Se zapoznav so edna devojka pred edna godina, no togas ne mi beshe nesto privlecna fizicki, no beshe dosta pametna za nejzini godini. Togash bev malce glup, bidejki mi beshe se okolu fizickiot izgled, a otsekogas sum sakal da najdam devojka so koja ke mozam da napravam asalen muabet. Ne znam sto mi beshe togash koga ja zapoznav. Sea e problemot sto jas bi sakal povtorno da se obidam so nea, no ne znam na koj nacin da i prijdam. Pomosh ?
сте биле ли заедно?Можда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала
Ако е готово, готово е. Ако си пробал се, ако се дал се од себе.... прифати го како судбина.Можда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала
Па ако го напушта значи биле заедно...сте биле ли заедно?
Ако е некоја шо ја сакаш бори се за неа, ако тоа не успева пресметај се со типот, пак си се борел некако и си ги истрошил бесот и омразатаМожда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала
Можда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала