- Член од
- 9 септември 2008
- Мислења
- 769
- Поени од реакции
- 322
Мене искрено ми се гади од луѓе што не знаат за "НЕ!"
Кога ќе кажам Не,тоа значи Не,а не НЕ како ДА..Значи типови што не се задоволуваат од едно Не одат директ на блок листа во мојот живот. Каде е неговата самопочит тука?Каде е неговото ЈАС?Луѓе без ни малку гордост пред се и самопочит воопшто не ги почитувам,кога тие самите не се сакаат и не се почитуваат што има па јас да ги сакам и почитувам..
Го почитувам твоето мислење но има такви девојки што намерно викаат НЕ само за да не излезат "Лесни Девојки" демек од одма нема шанси пробај пак или пак обиди се подобро наредниот пат
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 10:56 ---
Па ете, сè ти е јасно: еднаш ако те одбие, не ти е доволно - треба два пати за да сфатиш дека навистина не сака да биде со тебе девојката.
Според мене, корпа = „не сакам сега и со тебе“. Тоа значи дека можеби ќе сака друг пат со тебе, а можеби ќе сака сега со друг, а можеби и друг пат со друг. Тие се трите можности што ги гледам што би значела корпата.
Во однос на тебе, можно е да посака со тебе вториот пат кога ќе ја прашаш. А можеби ќе ѝ биде потребно да помине некое време (и милување и секс итн) со друг дечко, за да сфати дека баш ти си најдобриот за неа. А може да ѝ е потребен и брак со друг, за да сфати дека баш ти си ѝ најдобриот. А може и да ѝ е потребно време повеќе отколку што си ти жив или таа е жива, за да сфати дека си ти подобар избор за неа (т.е. да умреш или таа да умре, пред таа тоа да го сфати).
Колку време си спремен да чекаш?
Поздрав и со лесно.
Да така е,целосно се согласувам со тебе...таа корпа или тоа НЕ може се да значи а според мене нема да дознаеш се додека не се обидеш повторно,како што реков таа една корпа може да значи обиди се повторно подобро така што незнаеш на што си додека не пробаш повторно. Доколку не ти успее и вториот пат тогаш се тргаш на страна и ја ставаш на IGNORE,па доколку е заинтересирана ќе пише или ќе направи нешто,доколку ништо не направи значи стварно не е заинтересирана и едноставно си продолжуваш понатаму...е сега не дај боже мене да ми се деси со ова корпиве по што уште не сум ја пробал среќата со старата добра другарка Одкако ќе пробам ќе пишам овде UPDATE по што посилни сме заедно човек прави грешки никој не е совршен