Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Мене искрено ми се гади од луѓе што не знаат за "НЕ!"
Кога ќе кажам Не,тоа значи Не,а не НЕ како ДА..Значи типови што не се задоволуваат од едно Не одат директ на блок листа во мојот живот. Каде е неговата самопочит тука?Каде е неговото ЈАС?Луѓе без ни малку гордост пред се и самопочит воопшто не ги почитувам,кога тие самите не се сакаат и не се почитуваат што има па јас да ги сакам и почитувам..

Го почитувам твоето мислење но има такви девојки што намерно викаат НЕ само за да не излезат "Лесни Девојки" демек од одма нема шанси пробај пак или пак обиди се подобро наредниот пат :)
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 10:56 ---
Па ете, сè ти е јасно: еднаш ако те одбие, не ти е доволно - треба два пати за да сфатиш дека навистина не сака да биде со тебе девојката.

Според мене, корпа = „не сакам сега и со тебе“. Тоа значи дека можеби ќе сака друг пат со тебе, а можеби ќе сака сега со друг, а можеби и друг пат со друг. Тие се трите можности што ги гледам што би значела корпата.

Во однос на тебе, можно е да посака со тебе вториот пат кога ќе ја прашаш. А можеби ќе ѝ биде потребно да помине некое време (и милување и секс итн) со друг дечко, за да сфати дека баш ти си најдобриот за неа. А може да ѝ е потребен и брак со друг, за да сфати дека баш ти си ѝ најдобриот. А може и да ѝ е потребно време повеќе отколку што си ти жив или таа е жива, за да сфати дека си ти подобар избор за неа (т.е. да умреш или таа да умре, пред таа тоа да го сфати).

Колку време си спремен да чекаш?

Поздрав и со лесно.

Да така е,целосно се согласувам со тебе...таа корпа или тоа НЕ може се да значи а според мене нема да дознаеш се додека не се обидеш повторно,како што реков таа една корпа може да значи обиди се повторно подобро така што незнаеш на што си додека не пробаш повторно. Доколку не ти успее и вториот пат тогаш се тргаш на страна и ја ставаш на IGNORE,па доколку е заинтересирана ќе пише или ќе направи нешто,доколку ништо не направи значи стварно не е заинтересирана и едноставно си продолжуваш понатаму...е сега не дај боже мене да ми се деси со ова корпиве по што уште не сум ја пробал среќата со старата добра другарка :D Одкако ќе пробам ќе пишам овде UPDATE по што посилни сме заедно човек прави грешки никој не е совршен :D

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.894
Поени од реакции
11.186
Како ја сфаќате корпата од женско ? како демек готово немаш шанси со мене или пак како обиди се пак ? колку пати треба да добиете корпа за да сфатите дека не иде работава ? еве да речеме јас со една корпа не се задоволувам ќе мора уште една да ми акне :D на крај кога ќе видите подобро неуспешен обид него пропуштена шанса :D

Другар, некоја кога ќе рече не, батали тоа е тоа. Нема што да се замараш ако на некоја и е до тестирање или оградување дека не била лесна или едноставно не те свиѓа. Fuck it. Таа што се замара со тебе како што треба нема да ти удри корпа.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Како ја сфаќате корпата од женско ? како демек готово немаш шанси со мене или пак како обиди се пак ? колку пати треба да добиете корпа за да сфатите дека не иде работава ? еве да речеме јас со една корпа не се задоволувам ќе мора уште една да ми акне :D на крај кога ќе видите подобро неуспешен обид него пропуштена шанса :D

Tи изгледа сакаш да те тресне од земја за да се освестиш? :icon_lol:Внимавај зошто нареден пат може да те боли...да си го бараш паметот дури...
Ако ти даде корпа-значи не сака да биде со тебе.Не знам што не е јасно..Ако сакаш и жонглер изигравај работите нема да се променат.Девојката не е заинтересирана за тебе...И ке бараш друга.Појасно здравје...Веке ти кажаа.Не биди нападен.

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Tи изгледа сакаш да те тресне од земја за да се освестиш? :icon_lol:Внимавај зошто нареден пат може да те боли...да си го бараш паметот дури...
Ако ти даде корпа-значи не сака да биде со тебе.Не знам што не е јасно..Ако сакаш и жонглер изигравај работите нема да се променат.Девојката не е заинтересирана за тебе...И ке бараш друга.Појасно здравје...Веке ти кажаа.Не биди нападен.

Сосема спротивно од тоа што го кажав како прво нема зошто да ме тресне од земја јас не би замарал до толку,едноставно ако не биде еднаш зошто да не пробам уште еднаш,сега сите не се исти нормално ама има и некои од нив што не сакаат од прв обид да речеме. Плус тоа општо кажувам како гледам на работите :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Се чувствувам ептен затворен, се плашам да влезам во врска, не сакам да сум под нечие влијание, притисок и следење. Не сакам да ме испрашува некоја кај сум бил, каде ќе одам итн. Не верувам многу во љубов затоа што премногу лесно некои девојки се заљубуваат, но мојата другарка после 3 години прекрасно дружење се заљуби во мене и јас се испонашав кретенски и поставив friend zone граница, а сега се каам за тоа. Затоа што досега не сум пронашол адекватна замена за неа.

Од друга страна пак, друга девојка ниту ме знае, ниту ме познава преку нејзин братучед ме видела на фејсбук :) и се заљубила на прв поглед во мене. Ептен почна нападно да се однесува кон мене како веќе да сме венчани па цело време ме тормози. Не ме остава на мира, по 10 пати на ден ми ѕвони, а тоа мене ме прави да не се чувствувам удобно. :)
Некогаш си велам да и дадам шанса, затоа што знам дека чека само да и дадам потврден одговор, ама од друга страна па се "плашам" на некој начин, па затоа и ќе си останам ергенче. :P

Многу си убаф.

L

Lu

Гостин
Се чувствувам ептен затворен, се плашам да влезам во врска, не сакам да сум под нечие влијание, притисок и следење. Не сакам да ме испрашува некоја кај сум бил, каде ќе одам итн. Не верувам многу во љубов затоа што премногу лесно некои девојки се заљубуваат, но мојата другарка после 3 години прекрасно дружење се заљуби во мене и јас се испонашав кретенски и поставив friend zone граница, а сега се каам за тоа. Затоа што досега не сум пронашол адекватна замена за неа.

Од друга страна пак, друга девојка ниту ме знае, ниту ме познава преку нејзин братучед ме видела на фејсбук :) и се заљубила на прв поглед во мене. Ептен почна нападно да се однесува кон мене како веќе да сме венчани па цело време ме тормози. Не ме остава на мира, по 10 пати на ден ми ѕвони, а тоа мене ме прави да не се чувствувам удобно. :)
Некогаш си велам да и дадам шанса, затоа што знам дека чека само да и дадам потврден одговор, ама од друга страна па се "плашам" на некој начин, па затоа и ќе си останам ергенче. :P
Сеуште не си спремен за врска, затоа така се чувствуваш.
А за вториот дел од постот ... бегај што подалеку од такви гњаватори, душа ќе ти искочи со нив, ова од искуство ти кажувам ...

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Si pisuvavme postojano na fb se slusavme mesec dena se znaeme veke 2 pati se imame videno samo i vo posledno vreme pocna da me odbegava zosto e toa taka i samiot nemozam da razberam :/ poslednava nedela prva da pise ne ide vo predvid a ako i pisuvam jas prv ke mi pravi mobet so i da i pisam :/ zs e taka moze nekoj da mi objasni ???

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Si pisuvavme postojano na fb se slusavme mesec dena se znaeme veke 2 pati se imame videno samo i vo posledno vreme pocna da me odbegava zosto e toa taka i samiot nemozam da razberam :/ poslednava nedela prva da pise ne ide vo predvid a ako i pisuvam jas prv ke mi pravi mobet so i da i pisam :/ zs e taka moze nekoj da mi objasni ???

Промени тактика...Не и пишувај повеке,ден два па и три нека бидат...Остави на нејзе...нека се прашува зошто не ја бараш...
Ако и значеш барем малку ке те бара.
А за одбегнување?Да не си направил нешто погрешно?да не си кажал нешто што не е потребно?Размисли.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
1.Чекала посериозно нешто (не знам колку сериозно, да ја штавиш на ваков или онаков начин)
2.Си нашла поинтересна работа(читај курназ)
3.Глуми лудила како мнозинството чупуленценценценца желни за внимание и желба да бидат ,,бркани".

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Што сакаш да кажеш ? :)

Остај ги нека си зборат. За проба пари не зимаат. Не смееш да се срамиш ниту да покажеш слабост, девојката очигледно сака да процени дали навистина ти значи или само сакаш нешто површно со неа.

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Промени тактика...Не и пишувај повеке,ден два па и три нека бидат...Остави на нејзе...нека се прашува зошто не ја бараш...
Ако и значеш барем малку ке те бара.
А за одбегнување?Да не си направил нешто погрешно?да не си кажал нешто што не е потребно?Размисли.
Potpolno se slozuvam za taktikava planirav da ne i pisuvam nekolku dena no sinoka prva mi pisa posle eden den pauza :D deneska ako ne mi pise ne i pisuvam :D ne sum rekol nis posebno osven mobet onaka na ladenka so se zezavme ama ne da se luti neznam ajde ke ostavam fora nekolku dena da vidam so i kako ke se desi fala sepak ...
--- надополнето: 1 јули 2013 во 15:34 ---
Vie ( Kajgandzii ) imate najubavo razbiranje i davate dobri odgovori za sekoe prasanje vo vrska so ljubovta :D

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Остај ги нека си зборат. За проба пари не зимаат. Не смееш да се срамиш ниту да покажеш слабост, девојката очигледно сака да процени дали навистина ти значи или само сакаш нешто површно со неа.

Да така е,ако не пробаш па нема да знаеш,како што реков во мојот предходен пост дека ќе пишам што сум направил со неа и дали ми успеало тоа да се видиме еве баш сега ќе пишам па ме интересира што би направил секој од вас доколку би бил на мое место (за тие што незнаат постот што го пишав е на 1264 страна)

Покрај тоа што и пишав првиот пат и си направивме опуштен муабет и се течеше во најдобар ред се решив да и пишам пак по неколку дена за да не бидам досаден и да ја замарам секој ден...почнавме муабет и за разлика од првиот пат овој пат не беше нешто нај муабетов али јас од предходно бев решен да ја викнам да излеземе за да се видиме да напраиме муабет и тн...кога и пишав да се видиме она ми пиша дека неможела да се видиме ради тоа што за 2 дена идела на одмор така да да сме оставиле за кога ќе се вратела од одмор иако јас очекував да прифати да се видиме по што не иде денес или утре на одмор туку задутре,зошто да чекам да се врати од одмор да се видиме???...и доброоо и пишав ако супер убаво да си поминеш па кога ќе се вратиш ќе ти пишам да се видиме (По што она никогаш прва не пишува) добро ама на тоа што и го пишав убаво да си поминеш бла бла не добив повратен одговор кој што морам да признаам малку ме накурчи мислам која е логиката да не вратиш ??? можеше бар едно фала ако не...

Размислував што да праам кога ќе се врати,дали да и пишам или да баталам воопшто да не и пишувам ? од една страна сакам да и пишам кога ќе се врати да се видиме а од друга па ме изнервира тоа што не пиша ни фала на тоа што и реков да си поминеш убаво...еве да речеме 60% СУМ да и пишам да се видиме а 40% НЕ СУМ да и пишам...Што би направиле вие да сте на мое место ???

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Да така е,ако не пробаш па нема да знаеш,како што реков во мојот предходен пост дека ќе пишам што сум направил со неа и дали ми успеало тоа да се видиме еве баш сега ќе пишам па ме интересира што би направил секој од вас доколку би бил на мое место (за тие што незнаат постот што го пишав е на 1264 страна)

Покрај тоа што и пишав првиот пат и си направивме опуштен муабет и се течеше во најдобар ред се решив да и пишам пак по неколку дена за да не бидам досаден и да ја замарам секој ден...почнавме муабет и за разлика од првиот пат овој пат не беше нешто нај муабетов али јас од предходно бев решен да ја викнам да излеземе за да се видиме да напраиме муабет и тн...кога и пишав да се видиме она ми пиша дека неможела да се видиме ради тоа што за 2 дена идела на одмор така да да сме оставиле за кога ќе се вратела од одмор иако јас очекував да прифати да се видиме по што не иде денес или утре на одмор туку задутре,зошто да чекам да се врати од одмор да се видиме???...и доброоо и пишав ако супер убаво да си поминеш па кога ќе се вратиш ќе ти пишам да се видиме (По што она никогаш прва не пишува) добро ама на тоа што и го пишав убаво да си поминеш бла бла не добив повратен одговор кој што морам да признаам малку ме накурчи мислам која е логиката да не вратиш ??? можеше бар едно фала ако не...

Размислував што да праам кога ќе се врати,дали да и пишам или да баталам воопшто да не и пишувам ? од една страна сакам да и пишам кога ќе се врати да се видиме а од друга па ме изнервира тоа што не пиша ни фала на тоа што и реков да си поминеш убаво...еве да речеме 60% СУМ да и пишам да се видиме а 40% НЕ СУМ да и пишам...Што би направиле вие да сте на мое место ???

Пусти курву нек иде ко и јебе матер.Така викаше Никола Којо во еден српски филм.Не и пишувај,издржи 2-3-4-5 дена,нека ти пише она прва.Ако си и бил интересен,ќе те побара она прва.И јас сум бил во иста ситуација,па ништо не направив.Ти твоето си го направил,на нејзе е редот.Трпение-Спасение.

Kajgana Shop

На врв Bottom