Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Па сеа брак...смешно ми е кога изговарам брак,сепак 20 години сум без 1 месец,али јас ја сакам,и таа мене...јас веќе ги знам моите чувства,него за неа ми е да не и е само прелазно,дека сепак 18 години сеуште тинејџер а јас и не сум баш дете..поентата ми е у тоа дали може да сака вистински на тие години
Не велам дека тоа не може да се случи...еден ден да не сте заедно.Дали си сосема сигурен во ова?Дека е таа твојата вистинска љубов?Што доколку утре се појави друга девојка во твојот живот?По која ке го изгубиш здивот?
Од каде ти е таа мисла дека би и било пролазно со тебе?Дали ти дала причина да го мислиш тоа?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
За тоа дали може да сака вистински во тие години, верувам дека да.
Но тоа јас го мислам, ти најдобро си знаеш дали и лета паметот, дали е зрела/незрела и се тоа.

Но интересите и чувствата на луѓето се менуваат. На 18 ретко кој не се менува понатака, кој си останува со истите ставови и мислења.
Јас ќе имам 21 за месец и ни накрај памет не ми паѓа било какво врзување повеќе од врска во наредниве неколку години. Па колку и да сакам некој.

Ако ви е убаво, продолжете да си терате како што си терате.
Тоа што сте сериозни, ама баш не мора да значи дека мора баш сега да официјализирате нешто, и сам викаш дека ти е смешно да го изговориш зборот брак.
Млади сте и не се замарајте многу со такви работи.

Но тоа е само мое мислење. Ако пак стварно се сакате, баш онака вистински, тогаш како сакате, така. :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Па сеа брак...смешно ми е кога изговарам брак,сепак 20 години сум без 1 месец,али јас ја сакам,и таа мене...јас веќе ги знам моите чувства,него за неа ми е да не и е само прелазно,дека сепак 18 години сеуште тинејџер а јас и не сум баш дете..поентата ми е у тоа дали може да сака вистински на тие години
Ти се обидуваш да си најдеш утеха и сигурност :)
Никој од тука нема да знае да ти каже дали она вистински те сака и дали ти си и нешто пролазно или не.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не е проблем,али не најдов посоодветна тема па да прашам тука..
Дали на 18 години веќе девојката е зрела и доколку се функционира нормално со партнерот и е сериозна врската да се продолжи со истата до крај,дека нели еднаш се љуби вистински,а верувам дека е така...
Зависи од девојчето де, некои никогаш не созреваат.. Ти си знаеш. Можда созреала колку толку.
А врската терајте си ја дур ви е убава, па колку ќе потрае.. зависи од тоа колку ја одржавате :)

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Не велам дека тоа не може да се случи...еден ден да не сте заедно.Дали си сосема сигурен во ова?Дека е таа твојата вистинска љубов?Што доколку утре се појави друга девојка во твојот живот?По која ке го изгубиш здивот?
Од каде ти е таа мисла дека би и било пролазно со тебе?Дали ти дала причина да до мислиш тоа?
Да,сигурен сум дека е вистинската,а помислата хм..не,не ми дала никаква причина,напротив секојдневно ми докажува дека ме сака.Како што кажа Mary Poppins Се обидувам да најдам сигурност...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Дали сте добро ситуирани? Дали ќе можеш да носиш сигурен приход? А таа? Дали сте спремни да имате деца?

Ова се некои небитни прашања коишто, сепак, ќе се појават кога-тогаш. Добро е да ги имате предвид, кога се одлучувате за брак.

Најбитно е, сепак, да има љубов меѓу вас. Па што ќе биде, нека биде.

Со среќа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Да,сигурен сум дека е вистинската,а помислата хм..не,не ми дала никаква причина,напротив секојдневно ми докажува дека ме сака.Како што кажа Mary Poppins Се обидувам да најдам сигурност...
Не ме сфаќај погрешно, ама многу ми е смешно кога некој ќе каже дека начукал 20 години! Дечко, знаеш ли колку си млад за се’? Особено за брак.

F

FARANG

Гостин
Не ме сфаќај погрешно, ама многу ми е смешно кога некој ќе каже дека начукал 20 години! Дечко, знаеш ли колку си млад за се’? Особено за брак.

Абе ај па и ти во времето на Ромео и Јулија на 14 веќе биле земени...

Член од
7 април 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
idam so devojkata 2god i 4 meseci, pred godina ipol pocnavme so seks prvi sme si, jas 20 ona 19god, najsuper ni e u vrskata, sve e super samo edno ne e
znaci imam i kola (posle 11 mozam da vozam) i doma si imam sprat vo kukja samo za mene, ona ponekogas e sama znaci iame uslovi a neame dovolno seks, uvek problem ni bil.. posle iskacanje navecer okolu 2-3 sam koga sum ja vrakjam doma i znaci ama bas nikogas sme nemale seks u kola ili posle iskacanje bas onaka koga e zagreana. drugo u godina ipol samo 5-6pati mi go ima p....o po 2-3min. ne mi dava da i prijdam "dole" da ja baknam,liznam i sl. vo mesecot 3-4 pati imam seks po 5-10min i odma se oblekuva skroz ( a nema potreba moze da si legame uste) a imame uslov za najmalku duplo da iame. nekogas 14-20dena nemame seks pa posle u 3 dena 2 dena ke iame i taka koga cekam 2-3 nedeli mn mi e teshko. i koga neame seks tie 2-3 nedeli duri nejke ni da me pogali "dole". drugo nikogas ne sum svrsil pred nea ili na nea, i sve toa trpam zaradi toa sho epten ja sakam!! src moze li poredovno da imame seks nejzin odgovor e: pa znaesh deka ne mi se ebka tolku... sakam da prasam dali e ova normalno i sho da pravam ako moze bilo kakov sovet da mi pomognete sho da napravam?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
idam so devojkata 2god i 4 meseci, pred godina ipol pocnavme so seks prvi sme si, jas 20 ona 19god, najsuper ni e u vrskata, sve e super samo edno ne e
znaci imam i kola (posle 11 mozam da vozam) i doma si imam sprat vo kukja samo za mene, ona ponekogas e sama znaci iame uslovi a neame dovolno seks, uvek problem ni bil.. posle iskacanje navecer okolu 2-3 sam koga sum ja vrakjam doma i znaci ama bas nikogas sme nemale seks u kola ili posle iskacanje bas onaka koga e zagreana. drugo u godina ipol samo 5-6pati mi go ima p....o po 2-3min. ne mi dava da i prijdam "dole" da ja baknam,liznam i sl. vo mesecot 3-4 pati imam seks po 5-10min i odma se oblekuva skroz ( a nema potreba moze da si legame uste) a imame uslov za najmalku duplo da iame. nekogas 14-20dena nemame seks pa posle u 3 dena 2 dena ke iame i taka koga cekam 2-3 nedeli mn mi e teshko. i koga neame seks tie 2-3 nedeli duri nejke ni da me pogali "dole". drugo nikogas ne sum svrsil pred nea ili na nea, i sve toa trpam zaradi toa sho epten ja sakam!! src moze li poredovno da imame seks nejzin odgovor e: pa znaesh deka ne mi se ebka tolku... sakam da prasam dali e ova normalno i sho da pravam ako moze bilo kakov sovet da mi pomognete sho da napravam?
Чекај малце ... во месец 3-4 пати, и тоа по 5-10 минути?!
И правите паузи по 3 недели?!
:confused:

Според мене, не е нормално.
Девојката или воопшто не сака секс толку многу, или не го сака сексот со тебе. Друго нема.
Верувај ми, да и се допаѓа сексот, сама ќе те бара. Што во твојов случај, за жал, не е така.

Разговарајте за ова, може си е премногу затворена или не доволно опуштена за да прави било што, али дај, цела година и повеќе поминала.
Пробај разговарај, не знам што друго да ти кажам.

S

Stef Bachatero

Гостин
Има друг :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не го јачај чоеков така оштро. Арно си коментираше за барокот на фејсбук :icon_lol:

Инаку барај labovic некоја новина/промена во тие дејствија. Внеси малку живост, жустрина, не лабаво по стара шема. Пробај, ако не ја бива, муабет мавни и види што е работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom