Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
Сè ти е кажано со задебелените. Во секој случај, ти не си во плановите во нејзиниот живот.

Затоа, сериозно треба и таа да не е во твоите планови. Едноставно таму нема иднина за тебе. Можеш да тажиш година, две, три... цел живот - пак таа нема да те сака толку колку што веројатно си ја сака слободата прво, а бившиот второ. Ти не си ниту втора виолина, туку можеби трета во нејзиниот живот.

Како и да е, си имал добра врска. Искуство и пол. Сега со ова искуство почни да бараш друга девојка, којашто ќе биде како оваа, само подобра и повеќе ќе те сака тебе, наместо други.

А такви има. И ако ги бараш, ќе ги најдеш (или тие тебе, ако им дозволиш да бидеш најден).

Одболувај колку што ти треба, но секогаш имај го ова на ум: со оваа девојка е готово. Треба да се најде друга, следна, подобра.

Поздрав и со лесно.
Мене знаеш како тоа ТЕ САКАМ 12 сати пред раскинување, потоа она др погоре во другиот пост...не знам како можи така да се издеси наеднаш... ма да што небеше наеднаш како на моменти мислам ама пред то беше добро бар велеше дека ме сака .... И после те сакам, па те сакав, па ако се мсирвам со македонец ке се смирам со бившиот... можела да биде со кој сака моментално ама не сака...ама сепак со бившиот би била..

нз едноставно ме плаши да не има др причина и да не сака да ја кажи ма да никогаш не ме излажила ...

Да сум сигурен дека не ме сака .... иако изгледа така далува така така се докажува нз ни јас поќе што мие :/.....хаос мие глата

или пак барам трошка надеж не знам .... знам оти ова ме измачи поќе него преходната 3 годишна врска ..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Мене знаеш како тоа ТЕ САКАМ 12 сати пред раскинување, потоа она др погоре во другиот пост...не знам како можи така да се издеси наеднаш... ма да што небеше наеднаш како на моменти мислам ама пред то беше добро бар велеше дека ме сака .... И после те сакам, па те сакав, па ако се мсирвам со македонец ке се смирам со бившиот... можела да биде со кој сака моментално ама не сака...ама сепак со бившиот би била..

нз едноставно ме плаши да не има др причина и да не сака да ја кажи ма да никогаш не ме излажила ...

Да сум сигурен дека не ме сака .... иако изгледа така далува така така се докажува нз ни јас поќе што мие :/.....хаос мие глата

или пак барам трошка надеж не знам .... знам оти ова ме измачи поќе него преходната 3 годишна врска ..
Оди кај мојот потпис и кликни на него. Твојата ситуација е под Reason.

Повторувам - може да тажиш 100 години и пак да не ти се врати. Или може да најдеш нова девојка, што ќе има сè што има и оваа и којашто плус ќе те сака тебе и само тебе.

Изборот е твој.

Поздрав и со лесно.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.831
Добро позната ситуација. Жениве у глобала се такви, ќе раскинат со дечкото и си бараат нов, онака за разонода, само колку да му покажат на бившиот дека не е единствен на светот. И кога ќе и се здосадиш, за месец-два-три сеедно ќе ти рече дека те сака али не ко дечко, не го преболела бившиот, не може без него итн. Мој совет, пробај да ја заборавиш и да се тргнеш од неа, не е единствена на светот, има многу подобри од неа, го знаеш и самиот тоа. И уште еден совет, никогаш не се впуштај во озбилна врска со девојка која штотуку раскинала со дечкото. Во ваквите ситуации машките во 99% од случаите остануваат заебани.
Поздрав се надевам дека помогнав. :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
Добро позната ситуација. Жениве у глобала се такви, ќе раскинат со дечкото и си бараат нов, онака за разонода, само колку да му покажат на бившиот дека не е единствен на светот. И кога ќе и се здосадиш, за месец-два-три сеедно ќе ти рече дека те сака али не ко дечко, не го преболела бившиот, не може без него итн. Мој совет, пробај да ја заборавиш и да се тргнеш од неа, не е единствена на светот, има многу подобри од неа, го знаеш и самиот тоа. И уште еден совет, никогаш не се впуштај во озбилна врска со девојка која штотуку раскинала со дечкото. Во ваквите ситуации машките во 99% од случаите остануваат заебани.
Тие не беа во врска веќе 2-3 месеци како што кажуваше... напишав се во сие постови ....
Бившиот не и е од истиот град како јас и таја и ретко кога доаѓа на факс, дури и го имаше блокирано на фб......нз ств глата мие хаос

Знајш шо е глупо? Надешта кога мислиш дека е некоја друга рачка како на пр тоа што јас ке одам УСА а таја сака да студира и најверојатно ќе студира Хрватска... ама на почеток тоа не ни сметаше па и дури планови имавме ххх .... па и тоа паѓа во вода..

фала на времето и советите :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Confused

Дечкото те врти околу малиот прст. Прави што сака и како сака, безобразен е до толку што не се ни обидува да те излаже, туку ти прераскажува што му се случиува. Па пичка му матер, не ти е брат, не ти е другар, дечко ти е!

Тој нема да се смени. Таков ќе биде и ако се земете, таков ќе биде и со другите девојки кои ќе ги има. Не ти посакувам да завршиш во брак со таков.

Ти можеби го сакаш, но повеќе ти е мака за вложеното време и енергија, за сите направени компромиси и заради нив се ставаш, што би рекол еден лајф коуч, во компромитирачка состојба.

Пред многу години имав врска со еден курајбер како твојот дечко и и јас мислев дека не можам да замислам да бидам со некој друг, или тој или никој.
Но не било така.Раскинавме, патев, не беше лесно, ама времето лечи се’.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Тие не беа во врска веќе 2-3 месеци како што кажуваше... напишав се во сие постови ....
Бившиот не и е од истиот град како јас и таја и ретко кога доаѓа на факс, дури и го имаше блокирано на фб......нз ств глата мие хаос

Знајш шо е глупо? Надешта кога мислиш дека е некоја друга рачка како на пр тоа што јас ке одам УСА а таја сака да студира и најверојатно ќе студира Хрватска... ама на почеток тоа не ни сметаше па и дури планови имавме ххх .... па и тоа паѓа во вода..

фала на времето и советите :)
Брат незнам шо објаснуеш на долго и широко коа ситуацијава ти е јасна.
Не може да го преболи бившиот, пошо највероватно фраерот и дал шут у гз као прав муж. Тебе те сака и све супер фин си, злато, срце, душа ама него го љуби. Пошо си куртон. Мифка. Ни два месеци не идете веќе курот ти го претворила во вагина. Оваа му објаснувала дека неможе да прекине да мисли на бившиот а овој ја Слушал и пробувал да ја сфати! Срце тоа он, барал трошка надеж ): How sweet :( Па и советиве шо ти ги дале.. "Brat probaj da ja zaboravis! Nese sekirai seke bide vo red kesi naides druga!"
Не брат. Пробај да сфатиш дека е курва што со тебе разменувала плунка за комфорт и self validation. Не сфатила она вчера дека бившиот и е непребол, веруј. Само незнаела кога да ти соопшти, од сожалување да не се помочкаш во гаќи ):
She never loved you bro. Face it. И со моменталниве твои сфаќања, тешко дека некоја ќе кубе коси по тебе ко оваа по бившиот.
Сеа сошиј си го, и трк до кај дедо ти да го прашаш како да станеш маж.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Апел до сите мажи да станат мажи и во врска да се понашаат како мажи, која е правилна за вас ќе ве сака ако сте таков. Дојде време на многу "женски мажи" па девојкиве у државава летаат у облаци, треба да направиш чудо за да ги импресионираш, а откако ќе стапите во врска ви го перат мозокот дека е нормално да се оди на кафе кај бившите, да се оди кај другари дома у ниедно време, да се облакаат ко курви и спонзоруши и да пијат повеќе од цело ваше друштво, пијанството не е оправдување, дечковците нивни често се за греота па ги разбираат пошто биле пијани девојкиве нели и тоа се опрашта хаха.
Бидете луѓе со карактер, се знае што е добро а што не, не дозволувајте да ви го исперат мозокот и да бидете манипулирани. Љубовта е слепа, ама таа што ве сака нема да дозволи да ве повредува и да ве прави мајмуни. Никогаш не сум допуштил било која девојка без разлика колку е убава или колку сум заљубен да ме прави будала или да ме понижува.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Не е баш љубовно прашање, но има некаква врска што знам....Што правите доколку гледате дека постои тензија помеѓу вашиот партнер и вашите родители...значи не е дојдено до степен на карање и расправии туку постоење на тензија...како да се спречи да не прерасне во нешто поголемо?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Не е баш љубовно прашање, но има некаква врска што знам....Што правите доколку гледате дека постои тензија помеѓу вашиот партнер и вашите родители...значи не е дојдено до степен на карање и расправии туку постоење на тензија...како да се спречи да не прерасне во нешто поголемо?
Дискусија со партнерот и отворено прашање до неа/него дали воопшто тензија има. Ако да, се дискутираат работите.

Потоа, истиот разговор се прави и со родителите.

Или во обратен редослед, сеедно.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да го пишеше ова пред месец дена ќе ми ускратеше исто толку време болка и нервоза. Комплетно се пронајдов у ова што го пишуваш и не можам да се согласам повеќе. Ја бев у таа ситуација 2 месеци и на крај ме шитна пошто баш како што кажа, не ме сакала за дечко, а сеа ја глеам пак околу бившиот се врти. Фала за мислењево, бајаги си ми помогнал на психички план :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.831
Да го пишеше ова пред месец дена ќе ми ускратеше исто толку време болка и нервоза. Комплетно се пронајдов у ова што го пишуваш и не можам да се согласам повеќе. Ја бев у таа ситуација 2 месеци и на крај ме шитна пошто баш како што кажа, не ме сакала за дечко, а сеа ја глеам пак околу бившиот се врти. Фала за мислењево, бајаги си ми помогнал на психички план :)
Ама реално така е нели? :) Не е логично да те сака или да чувствува нешто силно кон тебе некоја женска која штотуку излегла од долгогодишна врска. Само што ние мажите сме малце глупи во тој поглед (секоја чест на исклучоци) и се палиме на таа ситуација, демек еј топ оваа ќе ме сака, си ја најдов вистинската..., а всушност таа го преболува бившиот со нас, или си пополнува време за да не е сама. И после 2-3 месеци кога ќе сфати дека не може без бившиот или кога ќе и се здосадиме не шутира како ѓубре на Дризла и си го тера животот а ние си ја лупаме главата. Али како вели поговорката, човекот се учи од сопствените грешки, е сеа ги жалам тие што нема да ја научат лекцијата навреме. :)
Затоа кога ќе налеташ на таква девојка, почни си лабаво, се додека не осетиш дека стварно нешто чувствува за тебе.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Не е проблем,али не најдов посоодветна тема па да прашам тука..
Дали на 18 години веќе девојката е зрела и доколку се функционира нормално со партнерот и е сериозна врската да се продолжи со истата до крај,дека нели еднаш се љуби вистински,а верувам дека е така...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Дали на 18 години веќе девојката е зрела и доколку се функционира нормално со партнерот и е сериозна врската да се продолжи со истата до крај,дека нели еднаш се љуби вистински,а верувам дека е така...
Годините воопшто не се мерило за зрелост...Тоа е кај секој различно...На пример може да налеташ на возрасен човек од 30 години а да не биде зрела личност.
Доколку е сериозна врската терајте како што мислете дека ке биде најдобро според вас...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Мислиш на брак со ова да се продолжи до крај или како?
А тоа за зрелост, годините немаат врска, зависи кој каков си е.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Мислиш на брак со ова да се продолжи до крај или како?
А тоа за зрелост, годините немаат врска, зависи кој каков си е.
Па сеа брак...смешно ми е кога изговарам брак,сепак 20 години сум без 1 месец,али јас ја сакам,и таа мене...јас веќе ги знам моите чувства,него за неа ми е да не и е само прелазно,дека сепак 18 години сеуште тинејџер а јас и не сум баш дете..поентата ми е у тоа дали може да сака вистински на тие години

Kajgana Shop

На врв Bottom