Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
28 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
3
Точно.Се понаша како тинејџер.Срамота ова што го прави.
За болдираното те разбирам.Знам дека многу тешко ќе ти биде да му се скараш,но тој едноставно со ова што го прави ја злоуботребува твојата добрина кој не ја заслужува по никоја цена.
Сепак мој совет.Биди силна и остави го нека крши глава.
Ох. Сум пробала да го оставам, но не издржав повеќе од месец. Константното негово убедување дека е свесен за грешките и желен да се поправи, љубовта во мене, ме тераше да верувам. Се надевам сеуште дека се ќе се смени кога ќе се врати блиску до мене, долго време живееме далеку еден од друг заради неговата работа. Но јас се трудев да бидам што повеќе време покрај него, оставав секакви обврски... Правев се што можев. Но веќе немам сила, особено по последното предавство што ми го стори.
Сега се ми е чудно и сомнително, само се обидувам да не обраќам внимание.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Вака.
Во првиот пост си напишала ,,типот што го наведе...,,.
Мораш прво да расчистиш едно - типот не го навел на ништо. Самиот тој твој дечко што и да направил, сакал да направи. Не е мало дете па да го наведуваат.
Второ, според твојот муабет мене ми е сомнително дека е тој нешто ,,многу верен,,. Не ми делува така.
Можеби грешам, не знам.
Трето, ако после се тој не се променил, зошто мислиш дека ќе се промени во иднина?

Јас би го оставила на твое место. Онака, малце сте превозрасни за играње тинејџерски игри, ме сакаш не ме сакаш, лажги со опашки.

Член од
28 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
3
Вака.
Во првиот пост си напишала ,,типот што го наведе...,,.
Мораш прво да расчистиш едно - типот не го навел на ништо. Самиот тој твој дечко што и да направил, сакал да направи. Не е мало дете па да го наведуваат.
Второ, според твојот муабет мене ми е сомнително дека е тој нешто ,,многу верен,,. Не ми делува така.
Можеби грешам, не знам.
Трето, ако после се тој не се променил, зошто мислиш дека ќе се промени во иднина?

Јас би го оставила на твое место. Онака, малце сте превозрасни за играње тинејџерски игри, ме сакаш не ме сакаш, лажги со опашки.
Знам дека е така, никој не може да го наведе на ништо, подобро кажано би било “типот што тоа го средил и договорил“, знам дека никој не може да наведе некого на нешто, ако самиот не сака, особено не на човек толку возрасен.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Здраво пријатели
Имам проблем со моето момче.
Во врска сме скоро две години, се сакаме. Всушност, јас го сакам, а он барем така вели :)

Нашата врска беше многу бурна речиси од самиот почеток, многу недоразбирања и неприфаќање на различни ствари, но секогаш сме останувале заедно само заради силната љубов што не поврзуваше. Можам слободно да кажам дека сум тотално верна во секоја смисла. Но не можам да го кажам истото и за него. Имено, морав да се соочам со едно големо предавство кога тој замина со интимно друштво, тој, негов другар и уште две девојки. Јас цела вечер го чекав да се јави, но не добив ништо. Ноќта кога се врати дома, ме побара и сето тоа ми го раскажа по телефон. Јас разочарана од сето тоа, му кажав да не ме бара повеќе, но тој не престана да ме бара и да ми ветува се што јас секогаш посакував со него. Но се разбира, ништо од тоа не се исполни откако јас решив да му се вратам. Едно од ветувањата беше и дека повеќе нема да се дружи со тој тип кој го наведе на таа ноќ. Но не мина ни еден месец откако дечко ми пак се виде со него и продолжи да се дружи како ништо да не било. Мене секој пат кога ќе ми каже дека е со него ми трепери душава и се плашам дека се ќе се повтори. Што да правам? Треба ли да реагирам? Се плашам дека само ќе направам полошо..

Но тоа не е се, по не многу долго време, се повтори истото, уште една ноќ каде јас чекав да се јави, а не добив никаков сигнал од него, се до следниот ден кога повторно ми раскажа се за претходната ноќ. Но еве, јас сеуште сум со него, најмногу затоа што он искрено ми кажа дека не допрел друга жена, иако помислил на тоа многу пати и имал шанса за тоа. Но за мене е речиси исто - помисла, обид и веќе сторено дело. Тоа од него го научив.
Чекајте...
А што лошо напраил ако искочил на кафе со другар и 2 женски? Како можеш да му забраниш да искача со било кој другар? Он може било кога да те извара ако сака, без разлика дали ти мислиш дека ја имаш или не контролата. Тоа што ти рекол дека не допрел никоја, и тоа што самата си знаеш колку вредиш, треба да бидат доволно фактори да не му забрануваш да искача. Јас мислам дека не треба да бидеш контролирачки настроена, може баш така ќе се осеќа ко к уче со ланец и ко да е забрането и интересно. Можеш да прашаш за што разговараат и каде идат, но толку. Твоето испрашување нема да доведе до одговорот дали те варал или не. Твоето испрашување нема да го направи ни поверен од она што планира да биде. Исто така, иако личиш на посветена девојка, сигурно и ти си погледнувала други машки и си сакала да искочиш со нив, но кога си размислувала дали сакаш да бидеш во врска со нив или со овој, ти си го бирала него, зошто повеќе вреди од нив според тебе. Епа така би требало да биде и во обратниот правец.

F

FARANG

Гостин
Здраво пријатели
Имам проблем со моето момче.
Во врска сме скоро две години, се сакаме. Всушност, јас го сакам, а он барем така вели :)

Нашата врска беше многу бурна речиси од самиот почеток, многу недоразбирања и неприфаќање на различни ствари, но секогаш сме останувале заедно само заради силната љубов што не поврзуваше. Можам слободно да кажам дека сум тотално верна во секоја смисла. Но не можам да го кажам истото и за него. Имено, морав да се соочам со едно големо предавство кога тој замина со интимно друштво, тој, негов другар и уште две девојки. Јас цела вечер го чекав да се јави, но не добив ништо. Ноќта кога се врати дома, ме побара и сето тоа ми го раскажа по телефон. Јас разочарана од сето тоа, му кажав да не ме бара повеќе, но тој не престана да ме бара и да ми ветува се што јас секогаш посакував со него. Но се разбира, ништо од тоа не се исполни откако јас решив да му се вратам. Едно од ветувањата беше и дека повеќе нема да се дружи со тој тип кој го наведе на таа ноќ. Но не мина ни еден месец откако дечко ми пак се виде со него и продолжи да се дружи како ништо да не било. Мене секој пат кога ќе ми каже дека е со него ми трепери душава и се плашам дека се ќе се повтори. Што да правам? Треба ли да реагирам? Се плашам дека само ќе направам полошо..

Но тоа не е се, по не многу долго време, се повтори истото, уште една ноќ каде јас чекав да се јави, а не добив никаков сигнал од него, се до следниот ден кога повторно ми раскажа се за претходната ноќ. Но еве, јас сеуште сум со него, најмногу затоа што он искрено ми кажа дека не допрел друга жена, иако помислил на тоа многу пати и имал шанса за тоа. Но за мене е речиси исто - помисла, обид и веќе сторено дело. Тоа од него го научив.
Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

Викаш можеш да си најдеш некој друг ама неќеш... Да не си само уплашена да пробаш?

Член од
28 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
3
Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

Викаш можеш да си најдеш некој друг ама неќеш... Да не си само уплашена да пробаш?
Уплашена да пробам? Па не сум мало дете за да се плашам, сакам сериозност, а не да трчам во туѓа прегратка бидејќи партнерот ме предал и излагал.

Natural-girl нема ова никаква врска со контрола, не знам колку си ја сфатила работава. Не можам јас да му забранам нему ништо, освен да побарам верност и искреност, а не лажење и излегување со друга девојка со цел да ме изневери додека јас мислам дека спие. Не барам ништо повеќе од она што и од мене е побарано.

Не знам како се однесуваш ти во сериозна врска со некој што искрено го сакаш , но јас ниту погледнувам, ниту флертувам, ниту споредувам друг маж со мојот. Сум го правела тоа, да, но кога сум имала некој за кој не сум имала посебни чувства.
Како би се осеќала ти, ако човекот што го сакаш посакува да биде со друга?

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Уплашена да пробам? Па не сум мало дете за да се плашам, сакам сериозност, а не да трчам во туѓа прегратка бидејќи партнерот ме предал и излагал.

Natural-girl нема ова никаква врска со контрола, не знам колку си ја сфатила работава. Не можам јас да му забранам нему ништо, освен да побарам верност и искреност, а не лажење и излегување со друга девојка со цел да ме изневери додека јас мислам дека спие. Не барам ништо повеќе од она што и од мене е побарано.

Не знам како се однесуваш ти во сериозна врска со некој што искрено го сакаш , но јас ниту погледнувам, ниту флертувам, ниту споредувам друг маж со мојот. Сум го правела тоа, да, но кога сум имала некој за кој не сум имала посебни чувства.
Како би се осеќала ти, ако човекот што го сакаш посакува да биде со друга?
Само би ме интересирале причините, зошто едно е посакување, а друго е сакање. Ако она е боље и во изглед, и во компатибилност, и во карактер, јас би им посакала најдобро зошто веќе се работи за сакање. Во спротивно, би било само минливо посакување на друга, зошто е свежо месо, па би го оставила да искача со неа се` додека не сфати дека не би сакал ништо сериозно со неа. Ова секако, би можело да се искористи само ако типот е здраворазумен и не прави непромислени постапки.

Член од
28 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
3
Само би ме интересирале причините, зошто едно е посакување, а друго е сакање. Ако она е боље и во изглед, и во компатибилност, и во карактер, јас би им посакала најдобро зошто веќе се работи за сакање. Во спротивно, би било само минливо посакување на друга, зошто е свежо месо, па би го оставила да искача со неа се` додека не сфати дека не би сакал ништо сериозно со неа. Ова секако, би можело да се искористи само ако типот е здраворазумен и не прави непромислени постапки.
Хмммм... Не знам, за мене е тоа премногу опасно. Ако веќе сака да излегува со друга, нека ми каже искрено и ќе го ослободам, а да излегува со неа додека е во врска со мене, тоа не можам да го прифатам. Најмногу од причина што тој начин на верност и посветеност го научив токму од него. Важна ни беше и духовната и физичката верност. И за мене сеуште е така. Многу се ретки сега таквите личности, јас бев среќна што го најдов, но изгледа му досади и тоа.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Confused

Не можев да се навраќам назад и да видам дали си го имаш пишано главниот проблем за сега што пишуваш ...

Него да се надоврзам за погоре напишаното кое ти го напиша сум бил во сериозна врска скоро 4 год се на се, и знам како фукционираат работите во една сериозна врска каде што има искрена љубов ... мое мислење во една таква врска со зборови не се бара од другиот партнер сериозност или подобро кажано да не гледа други и сл. или пак да биде верен тоа едноставно не се бара тој ако тебе те сака искрено и ако те почитува и сака да е само со тебе него едноставно нема да го занима некоја си сосема 3та личност дали таа имала поголеми атрибути или пак поголем задник и сл. дали била поубава и сл. ако тој пред тебе гледа останати девојки и се ѕвери во други едноставно знај дека тој тебе не те сака искрено најискрено мое мислење и нема почит кон тебе едноставно е тоа факт кој мораш да го прифатиш да знаеш иако ти можеби него го сакаш искрено очигледно е дека ти си личност која едноставно сака да се врзе за една личност и да си има сериозна врска не сакаш кратки врски така? а и според годините мислам дека е океј да си бараш таква сериозна врска ... така да мое мислење е тип кој сеуште не зрел за сериозна врска откачи го навреме и едноставно барај си нов човек со кој ќе градиш нешто понатака. :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Хмммм... Не знам, за мене е тоа премногу опасно. Ако веќе сака да излегува со друга, нека ми каже искрено и ќе го ослободам, а да излегува со неа додека е во врска со мене, тоа не можам да го прифатам. Најмногу од причина што тој начин на верност и посветеност го научив токму од него. Важна ни беше и духовната и физичката верност. И за мене сеуште е така. Многу се ретки сега таквите личности, јас бев среќна што го најдов, но изгледа му досади и тоа.
Само нека го знае твојот став кој според постовиве, најверојатно е дека кога би дознала за било какво неверство би си заминала без никаква можност за враќање. Така он би знаел дека ако веќе сака да влага во авантури, дека презима преголем ризик, така да ќе размисли 56 пати пред да го напраи тоа. И на крај, ако е здраворазумен тип и после икс искачања со неа, реши да прави нешто со неа, тогаш прво ќе раскине со тебе, без криења наоколу.

Знам парови каде девојката му забранува на типот да излага со девојки и го запознава со нејзините, а го добива само контра ефектот, каде типот се осеќа ко ставен во кафез и добива желба баш да излага со типки. Но, кога е здраворазумен, он при искачањата баш ја сфаќа самиот причината зошто не сака да искача со нив. Зошто ти си боље. Но, тоа сам треба да го сфати.

Член од
28 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
3
Само нека го знае твојот став кој според постовиве, најверојатно е дека кога би дознала за било какво неверство би си заминала без никаква можност за враќање. Така он би знаел дека ако веќе сака да влага во авантури, дека презима преголем ризик, така да ќе размисли 56 пати пред да го напраи тоа. И на крај, ако е здраворазумен тип и после икс искачања со неа, реши да прави нешто со неа, тогаш прво ќе раскине со тебе, без криења наоколу.

Знам парови каде девојката му забранува на типот да излага со девојки и го запознава со нејзините, а го добива само контра ефектот, каде типот се осеќа ко ставен во кафез и добива желба баш да излага со типки. Но, кога е здраворазумен, он при искачањата баш ја сфаќа самиот причината зошто не сака да искача со нив. Зошто ти си боље. Но, тоа сам треба да го сфати.
Секако дека он го знае мојот став уште од самиот почеток. Тоа беше и причина заради која ние решивме да бидеме заедно и да бидеме сериозни, и он го сакаше и бараше истото. Дури и повеќе од мене.

Член од
28 март 2013
Мислења
8
Поени од реакции
4
Секако дека он го знае мојот став уште од самиот почеток. Тоа беше и причина заради која ние решивме да бидеме заедно и да бидеме сериозни, и он го сакаше и бараше истото. Дури и повеќе од мене.
Штом тој го знае твојот став, тогаш единствениот проблем го гледам во тоа што твојот дечко најверојатно сеуште не е способен да гради сериозна врска. Или пак мисли дека не проживеал доволно па добива желба да шара по други девојки. Треба да знае дека доколку не му одговараш ти или вашата врска, пред да се залета по излевања со други девојки нека ти соопшти. Луѓето ги менуваат своите мислења и навики. Ако некогаш сакал сериозна врска незначи дека тоа неможе да се смени. Туку расчисти прво самата со себе дали вреди да се жртвуваш и да проголташ некои работи или не и внимавај да не си го погазиш достоинството.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ох. Сум пробала да го оставам, но не издржав повеќе од месец. Константното негово убедување дека е свесен за грешките и желен да се поправи, љубовта во мене, ме тераше да верувам. Се надевам сеуште дека се ќе се смени кога ќе се врати блиску до мене, долго време живееме далеку еден од друг заради неговата работа. Но јас се трудев да бидам што повеќе време покрај него, оставав секакви обврски... Правев се што можев. Но веќе немам сила, особено по последното предавство што ми го стори.
Сега се ми е чудно и сомнително, само се обидувам да не обраќам внимание.
Ок. Земени сте ти и тој. Имате дете. Во еден момент тој вели „Треба да се видам со типот (оној што ти го сметаш за сомнителен) и ќе донесе уште две другарки, па ќе излезам со сите нив. Нема никаков проблем. Ако случајно легнам некоја друга, ќе ти јавам, знам дека ќе преминеш преку тоа, бидејќи тебе и само тебе најмногу те сакам. Немај гајле, детето ќе разбере. [можност1] Бидејќи е машко, ќе знае дека така треба да се однесува со жените[/можност1] [можност2] Бидејќи е женско, од тебе ќе научи дека така треба да се поставува кон мажите [/можност2]. Дури, бидејќи сега сме земени и делиме сè, можеби ќе треба да дојдеме и тука, ако нешто испадне типот да не успеал да ни набави просторија. Ти, нели, ќе нè оставиш сами и ќе си одиш во другата соба, како добра сопруга...“

Наликува ли ова на нешто со што би сакала да живееш? Зашто еднаш направил - ок, грешка е, простено. Вторпат направил - не е грешка, туку начин на живот. А додека ти си со него, не те тормози неговиот начин на живот, особено што се обидуваш да не обраќаш внимание.

Во овој момент, одлучуваш за иднината на твоите деца.

Поздрав и со лесно.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
Мене едно нешто не ми е јасно како можи да одиш со некој 2 месеци и последните 2 недели дати текни дека неможиш да прекиниш да мислиш на бившиот а да го сакаш сегашниот дечко ( т.е. веќе бивш т.е. мене) да тие преубо со него ама дека немаш сили за понатаму оти било како лажење. Како сакаш нов почеток си мислела дека ке има нов со мене ама немала сили сакала слобода неможела вака цело време на него да мисли ама мене исто ме сакала...

По 10 мин да пишиш на фб дека неможиш да прекиниш со мислењето на бившиот кој секој момент тие во мислите кога станваш,легнуваш и цел ден и дека ГО САКАШ и знаела дека никогаш немало да биди со него и и било тешко. ама сепак со мене да и е преубо и да ме сака o_O ... логика немом да најдам

Неможи 12 саати пред раскинвање да ти вели дека не мисли на него дек со тебе преубо ие дека те сака да ти пиши цело време да ти се јавуваи остало и ја....

Се настана пред 2 недели кога и реков дека мислам дека го нема ксроз преболено бившиот
Ај да се надоврзам се слушаме после 2 недели се слушнавме ми рече не мисли на него и дека има голем нарпедок, ама не сака да се смири со мене поради тоа што додека била со мене мислела на него вака слободна не мисли. Ми рече пак дека ме сакала тогаш потоа да не мислам дека ме неќи не било така. Потоа ми рече дека дечко Македонец не сака оти се надевам дека ќе оди хрватска ама доколку би се смирвала со Македонец би го направила со бившиот. Да не сум мислилел дека ме неќи со мене и било преубо се трудела пробвала али не и успеало. Да не сум мислел дека сум утешна награда или 2ра карика туку дека ме сакала така ми рече те сакав се трудев дадов од себе.. Ја прашав дали ме сакаше како само мила личност драга а не доволно како дечко, прво се двоумеше после рече да да така... ја секов на сред муабет 10 пати да видам дали исто ќе одговори на истото прашање и исто одговори и на крајот на разговорот пак ја прашав..
Можела да биде со секој во врска уште сега ако сака и се пуштале нз колку луѓе и можела и да се смири со мене ама не сакала сакала слобода и како што кажав погоре. Сето тоа ми го кажа од кога реков дека ако го сака бившиот фала богу веќе скроз ке се тргнам... И тоа дека ако се смириува ке биде со бившиот пред мене ме уништи тотално...
пуста надеж ми буди прашања во смисла дали намерно се кара за да оди Хрватска, дали има друг затоа што доаѓаше само денски живееше далеку и на секој 2 дена се гледавме некогаш секој ден не е битно сепак..... и реков дека сум спремен за хрватска ова она пошто искрено и мене МКД ми се напушта негде тука горе долу да се поматкам да видам како е ама ништо џабе.... Изгубив мотивација за сликање....
Нз поќе ни што да мислам ни правам ..едноставно ... втор пат истото ми се дешава.. како можи пред раскинвање да ме сака да вели го заборавила тотално скоро ич не ја потсеќа ништо и по 12 да раскини не знам ...
HELP !?!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ај да се надоврзам се слушаме после 2 недели се слушнавме ми рече не мисли на него и дека има голем нарпедок, ама не сака да се смири со мене поради тоа што додека била со мене мислела на него вака слободна не мисли. Ми рече пак дека ме сакала тогаш потоа да не мислам дека ме неќи не било така. Потоа ми рече дека дечко Македонец не сака оти се надевам дека ќе оди хрватска ама доколку би се смирвала со Македонец би го направила со бившиот. Да не сум мислилел дека ме неќи со мене и било преубо се трудела пробвала али не и успеало. Да не сум мислел дека сум утешна награда или 2ра карика туку дека ме сакала така ми рече те сакав се трудев дадов од себе.. Ја прашав дали ме сакаше како само мила личност драга а не доволно како дечко, прво се двоумеше после рече да да така... ја секов на сред муабет 10 пати да видам дали исто ќе одговори на истото прашање и исто одговори и на крајот на разговорот пак ја прашав..
Можела да биде со секој во врска уште сега ако сака и се пуштале нз колку луѓе и можела и да се смири со мене ама не сакала сакала слобода и како што кажав погоре. Сето тоа ми го кажа од кога реков дека ако го сака бившиот фала богу веќе скроз ке се тргнам... И тоа дека ако се смириува ке биде со бившиот пред мене ме уништи тотално...
пуста надеж ми буди прашања во смисла дали намерно се кара за да оди Хрватска, дали има друг затоа што доаѓаше само денски живееше далеку и на секој 2 дена се гледавме некогаш секој ден не е битно сепак..... и реков дека сум спремен за хрватска ова она пошто искрено и мене МКД ми се напушта негде тука горе долу да се поматкам да видам како е ама ништо џабе.... Изгубив мотивација за сликање....
Нз поќе ни што да мислам ни правам ..едноставно ... втор пат истото ми се дешава.. како можи пред раскинвање да ме сака да вели го заборавила тотално скоро ич не ја потсеќа ништо и по 12 да раскини не знам ...
HELP !?!
Сè ти е кажано со задебелените. Во секој случај, ти не си во плановите во нејзиниот живот.

Затоа, сериозно треба и таа да не е во твоите планови. Едноставно таму нема иднина за тебе. Можеш да тажиш година, две, три... цел живот - пак таа нема да те сака толку колку што веројатно си ја сака слободата прво, а бившиот второ. Ти не си ниту втора виолина, туку можеби трета во нејзиниот живот.

Како и да е, си имал добра врска. Искуство и пол. Сега со ова искуство почни да бараш друга девојка, којашто ќе биде како оваа, само подобра и повеќе ќе те сака тебе, наместо други.

А такви има. И ако ги бараш, ќе ги најдеш (или тие тебе, ако им дозволиш да бидеш најден).

Одболувај колку што ти треба, но секогаш имај го ова на ум: со оваа девојка е готово. Треба да се најде друга, следна, подобра.

Поздрав и со лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom