Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Дечко ми има обичај да ме бакнува во чело пред спиење и тој гест ми буди нежни чувства, како да сакам да го гушкам цела вечер :)
Иако имам некаде прочитано дека бакнеж во чело означува почит.
Мене па ми вика шо ме бацуваш у чело,не сум умрена.. :cautious:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Значи вака, со девојчето се знаеме неколку месеци имаме излегувано муабет нормално, последниве неколку недели е променето 200% и пишуваш на ФБ ти одговара со кратки одговори, доколку и пишам ке одговори таа да пише нема шанси.... истото се случува и со телефон, и се јауваш ке ти крене ке правиш муабет таа да ти се јави нема шанси ... некој ваши предлози помош и сл :) ? [што понатаму]
Размисли дали некаде си ја цапнал. А уште подобро размисли дали таа чекала тој муабет да премини во нешто посериозно, а ти си го терал и понатаму само муабет и излегување без напредок. Можеби и скурчило тоа :)

Член од
15 март 2013
Мислења
5
Поени од реакции
3
Типична ситуација у која првпат се наоѓам али знам дека ова често се дешава, али ете, не знам што да правам. Со девојчево сме заедно речиси два месеци. Све тргна супер, али по 2 недели имаше момент у кој ми кажа дека осеќа ко нешто да и фали и дека нешто не е ко што треба. И ја се слагав со неа пошто и мене нешто не ми штимаше, па зборевме убаво и заклучивме дека може е пошто премногу често се гледаме. Под тоа подразбирам секој втор ден дека излегувавме, пред по или за време на часеви се гледавме. плус и за време на викендот по еднаш (иста генерација сме у школо, 4та год средно по 18 години, да не мислите дека сум од оние по 12 години што имаат тука што се бламираат).

И добро, намаливме малце со гледање, почна и она почесто да ми се јавува, да прави контакт со мене т.е. и она почна поише да иницира за гледање и мислев дека работите станаа супер. И нејзе и е убаво со мене, и мене со неа. Не гледав ама баш никаков проблем. Али вчера како гром од ведро небо ми дојде коа ми кажа дека уште не се осеќа убаво и дека и фали нешто. Главното нешто што го потенцираше е тоа што веќе сме заедно речиси 2 месеци, а она не осеќа никаква приврзаност према мене. Знае дека рано е за чувства и такви ствари, али вика дека осеќа како да ја нема таа волја за да се видиме кога се пружа прилика. Сеа ни ја неам чувства према нејзе, али ипак ми е убаво со неа и нејќам да прекинеме. Она вика дека се осеќа како ја да идам у нагорна линија у смисла на тоа колку сакаме да напредуваме у односот, а како она да иде по хоризонтална лента. Ја прашував и дали и е убаво со мене, ми вика дека и е супер, дека нема никаква замерка, дека имало моменти коа и било преубаво со мене, дека сум фин, добар, ваков таков (знаете сите оние ствари што се како комплимент), али како едноставно да нејќе да продолжи ради тоа што и фали тоа што би ја натерало да сака да се гледа со мене, и мисли дека ако вака продолжиме тоа нема да води кон ништо.

Пробав да ја разубедам, да и кажам дека све ова со тек на време може да се смени, дека не е до мене или до неа да го смениме туку дека може само по себе да си дојде, али она е убедена дека вака ќе биде и у иднина, дека ништо нема да се смени. И сега знам дека она сака да прекинеме, а ја очајно нејќам, али она нема баш срце да ми каже дека ми прекинува, па ме прашува дали и мене ми е стварно толку убаво со неа, па чека да го кажам најмалото негативно нешто за да каже "ете и тебе не ти е тоа тоа", па да се сложам со неа и ја да кажам дека е најдобро да прекинеме. Али ја не мислам така и не можам да го кажам тоа пошто мене стварно ми е супер, а и она вика дека и нејзе и е супер со мене. Ептен ми се свиѓаше како почнаа да се движат работите, и сеа ова наеднаш ми го кажа и не знам што да мислам или што да правам, не знам дали постои начин да и докажам дека работите може да се сменат, не знам ни дали има начин, нити дали стварно може да се смени. Тотално сум изгубен, а стварно не би сакал туку-така да прекинам без да пробам да направам нешто. И ги знаете оние муабети, повеќе ме гледала другарски, не знам што, али доволно сум свесен дека тоа се само изговори колку да се ублажи болката, да не ја свиѓав ние немаше ни да имаме некоја релација у животот. А супер се слагаме и у карактери, слични мислења имаме за многу ствари и знам дека со неа има потенцијал за поголеми ствари. Али ете... ова се деси...

Па ќе ве замолам за искрено размислување и совет, без муабети за тешење, туку искрено да кажете што да правам.
Според мене таа сеуште не заборавила некого..или во меѓувреме почнал да и се свиѓа и некој друг. Ако ви е се супер како што кажуваш нема причина зошто да и фали нешто..мое мислење е тоа! Со среќа тебе, пофали се дали се испаднало како шо треба.

D

dirty angel

Гостин
Ne znam dali e za tuka mojov problem, no sepak. Dali vi se ima razleano crvenata boja vo prvata min. na test za bremenost i posle 10 min samo edna crta se pojavi?

F

FARANG

Гостин
Мене па ми вика шо ме бацуваш у чело,не сум умрена.. :cautious:
Убаво ти вика... Заслужуваш одговор у стилот на Крусер.... ЗАЛАПАЈ ЈА!
--- надополнето: 18 март 2013 во 04:46 ---
Хаха лесно ќе беше да не беа во прашање 3 години. Има многу љубов меѓу нас, па затоа толку се трудам, иначе не сум будала. Несакам да заврши се туку така, се надевам дека ќе свати. Тоа ти е тоа се ќе каже времето :)

Вака ај да ти раскажам една приказна. Имам другар кој идеше со една девојка 8 години. Типката беше солза, тип топ, адвокатка. Имаше само една маана, сакаше да пие ама збориме да завршува на клиника барем еднаш месечно. Ја зеде оти 8 години биле заедно не се малку иако му направи неколку гадни филмови.... Сега уште 7 години се брак. 15 години заедно. Деца неможе да има љубовта полека отиде... Уште е со неа оти 15 години не се малку. Дали и колку е среќен? Ич. Кај и да е за едно 10 години ќе му дојде памет ама и тогаш не верувам дека ќе донесе права одлука оти веќе му прошол животот па ќе остане со неа оти нели цел живот се заедно....

Е сега знам ова твоето нема везе со ова што го напишав. Не е исто АМА ако она е таква сега, после 3 год со тебе убаво ти викаат недај боже да те види со некоја друга муабет да правиш. Ако она не е сигурна во себе па и тебе и вашата љубов тогаш што и да направиш е џабе. Вака само си ги продолжуваш маките. Ти твоето го направи. Обајсни. Сега е до неа тоа да го свари а до тебе да пресечиш уште колку ќе го толерираш тој нејзин детски однос.

Колку години сте заедно е ирелевантно.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
Мене едно нешто не ми е јасно како можи да одиш со некој 2 месеци и последните 2 недели дати текни дека неможиш да прекиниш да мислиш на бившиот а да го сакаш сегашниот дечко ( т.е. веќе бивш) да тие преубо со него ама дека немаш сили за понатаму оти било како лажење. Како сакаш нов почеток си мислела дека ке има нов со мене ама немала сили сакала слобода неможела вака цело време на него да мисли ама мене исто ме сакала...

По 10 мин да пишиш на фб дека неможиш да прекиниш со мислењето на бившиот кој секој момент тие во мислите кога станваш,легнуваш и цел ден и дека ГО САКАШ и знаела дека никогаш немало да биди со него и и било тешко. ама сепак со мене да и е преубо и да ме сака o_O ... логика немом да најдам

Неможи 12 саати пред раскинвање да ти вели дека не мисли на него дек со тебе преубо ие дека те сака да ти пиши цело време да ти се јавуваи остало и ја....

Се настана пред 2 недели кога и реков дека мислам дека го нема ксроз преболено бившиот

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Мене едно нешто не ми е јасно како можи да одиш со некој 2 месеци и последните 2 недели дати текни дека неможиш да прекиниш да мислиш на бившиот а да го сакаш сегашниот дечко ( т.е. веќе бивш) да тие преубо со него ама дека немаш сили за понатаму оти било како лажење. Како сакаш нов почеток си мислела дека ке има нов со мене ама немала сили сакала слобода неможела вака цело време на него да мисли ама мене исто ме сакала...

По 10 мин да пишиш на фб дека неможиш да прекиниш со мислењето на бившиот кој секој момент тие во мислите кога станваш,легнуваш и цел ден и дека ГО САКАШ и знаела дека никогаш немало да биди со него и и било тешко. ама сепак со мене да и е преубо и да ме сака o_O ... логика немом да најдам

Неможи 12 саати пред раскинвање да ти вели дека не мисли на него дек со тебе преубо ие дека те сака да ти пиши цело време да ти се јавуваи остало и ја....

Се настана пред 2 недели кога и реков дека мислам дека го нема ксроз преболено бившиот
Еден збор пријателче, само еден збор

- ЖЕНИ !

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
Еден збор пријателче, само еден збор

- ЖЕНИ !
стварно неможам да прекина мда мислам што осеќа спрема мене ... и неможам еднсотавно да сватам што да мислам ...

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Ми треба ваше искрено мислење. Значи вака живеам во странство (Аустрија), се допишувам веќе 1 година со една девојка од МК. Ја немам никогаш во живо видено, знам можда глупо звучи али чустувам нешто за неа. И јас незнам како тоа е можно али јбг. :facepalm: Во лето ќе бидам доле па ќе се гледаме изгледа.

Е сега цело време мислам на тоа како ќе биде ако ќе ја видам во летото ова она, и тоа ми е проблем. Млад сум уште (17) идам во школо и на неа мислам цело време. Се полошив во школото, а иначe некое време толку бев тажен што на ништо немав волја, ни излегување, ни школо, ни ништо.

Сакам да се смени тоа. Планирам да се откажам и да ја блокирам. Многу глуп се чустувам вака дека преку интернет се запознавме. Сакам да ја заборавам, нејќам џабе да губам време или да бидам заради една девојка од интернет тажен. Не викам дека не меркам други девојки, али она увек е во мојата глава.

Што мислете вие? Да се откажам или не?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ми треба ваше искрено мислење. Значи вака живеам во странство (Аустрија), се допишувам веќе 1 година со една девојка од МК. Ја немам никогаш во живо видено, знам можда глупо звучи али чустувам нешто за неа. И јас незнам како тоа е можно али јбг. :facepalm: Во лето ќе бидам доле па ќе се гледаме изгледа.

Е сега цело време мислам на тоа како ќе биде ако ќе ја видам во летото ова она, и тоа ми е проблем. Млад сум уште (17) идам во школо и на неа мислам цело време. Се полошив во школото, а иначe некое време толку бев тажен што на ништо немав волја, ни излегување, ни школо, ни ништо.

Сакам да се смени тоа. Планирам да се откажам и да ја блокирам. Многу глуп се чустувам вака дека преку интернет се запознавме. Сакам да ја заборавам, нејќам џабе да губам време или да бидам заради една девојка од интернет тажен. Не викам дека не меркам други девојки, али она увек е во мојата глава.

Пријателе, може ти се појавило такво чувство поради тоа што можеби до сега не си имал таков разговор на социјалниве мрежи.
Не сме некоја голема разлика, 2 години не се многу, но и јас сум го почувствувал тоа, но гледај на работите на подруг начин. Она е тука, можеби се мува со други додека ти си таму и си ја тупиш главата со неа.

Немој, правете си муабет, и се тоа нека си оди во ред, но додека да дојде лето ќе помине прилично долго време. Она сега ти се допаѓа, но за еден месец може да се сменат многу работи.
Ако мислиш на неа, и не излегуваш, немаш волја за ништо, можеби пропушташ поголеми шанси, а она да не вреди за тоа.

Не ти викам откажи се, но неможам да ти кажам да се трудиш за нешто повеќе.

Ајде да сте во врска, па да ти биде така, но ова не е тоа.

Се на се, продолжете да се допишувате, но нека не биде толку константно, сепак оддржувај контакт со неа, па кога ќе дојдеш во лето, договорете се да се видите, па ако требало да биде нешто, ќе биде. А до тогаш, живеј си го животот и ич да не си ја тупиш главата :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
DeviAngel
Нема што ти да мислиш, таа ти рекла што и како е ситуацијата, сте прекинале и толку.
Си го сака бившиот, те сака и тебе, каша попара, мада не е можно двајца во истовреме да "сака", може ти само и се допаѓаш и и е убаво, а него си го сака.
Јбг, секакви чуда се дешаваат.

Па јас мислам прво да ја видиш во живо, може нема толку многу да ти се допадне, нема да кликнете, нема после толку многу да мислиш на неа, зошто виртуелност и реалност се две различни работи.
Сега ако ја блокираш, ќе се осеќаш ко љубовта на твојот живот да си ја испуштил, а сигурно тоа ќе нема врска. :)
А доколку кликнете, е тогаш не знам што би правел, оти врска на толкава далечина, едноставно не оди.
Тогаш можеш да размислиш за блок.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
DeviAngel
Нема што ти да мислиш, таа ти рекла што и како е ситуацијата, сте прекинале и толку.
Си го сака бившиот, те сака и тебе, каша попара, мада не е можно двајца во истовреме да "сака", може ти само и се допаѓаш и и е убаво, а него си го сака.
Јбг, секакви чуда се дешаваат..
И јас така мислам ама 12 саати пред раскинвање друг беше муабетот како демек ејј го заборавам готов ништо не ме потсеќа кај и да одиме нз што не знам како. Па др ко се слушнавме како што кажав погоре неможела се трудела итн итн.

Јас вчера искрено и пишав на фб пак накај 23 дека го кажав моето и се останато и дека ќе ја избришам од пријател оти неможам да гледам од страна на чет да ми свети или дека лајквуа а и додуша понекогаш сакам зидот да иго проверам и уште некои други раобти и таа не врати па морав да и речам : ' а да кажеше нешто на сето ова ' таа само одговори :' Како сакаш, твој избор' во таа смисла и пак и пишав уште нешто дека ќе е и прам муабет дека не значи дека гла ќе е и вртам и упте некои работи ама не ми врати ич а го прочита сето тоа зафатена беше со пишење на коментари со др некој мандаци на фб и само unfriend направив сеа криво ми е дека така напрајв ама барем и кажав.

Каша попара и мене главата ми ја напрај со сето тоа. 2 месеци и јас да и спомнам и требаа да свати дека го сака бившиот ама ме сака и мене o_O чуда се дешават

Мислам дека јас направив доволно, па сега ако неа и беше само да се среди со тој говор за слобода и средвање и време по извесно време ако сум јас тој што го сака ( ма да чисто сумњам) ќе ме побара...

едноставно нз што да мислам

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154

Не,ти не ја сакаш,нит си заљубен во нејзе...
Можеби моментална привлечност но ништо повеке од љубов...
Љубов би се родила тек на првата средба...
А можеби и нема..
Знаеш не е исто преку интернет и живо...
Може нема да е тоа што го очекуваш...
Можеби ке се разочараш,можеби ке се воодушевиш...
Очи во очи е тоа најважното...
А сега?
Сега само можеш да погодуваш.
Мој совет...Не се залетувај предвреме...
Почекај,види,пресуди...
А блокот не е решение верувај...
Не треба да бегаш од тоа...
Соочи се...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
DeviAngel
Абе супер си направил, воопшто да не ти е криво.
Си ја избришал, многу големата работа.

И нема што каша попара да ти е тебе. Гледаш дека таа си бара простор, време, и сам тоа го пиша, така да, ако те побара, добро, ако не те побара, па уште поарно да ти кажам. Терај си и уживај. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom