Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
*ANE* напиша:
2 годишна врска! Се отиде во пропаст, се предадов цела, ама на погрешен човек. Како да го заборавам, не заслужува да биде сакан!!!
Премногу вложив во оваа врска, а сега се е изгубено!!!!
КАко да го заборавам?!?!?!?!!?!?!?
Сакам да сакам некој друг, а не него...како?!?!?!?!!?!?!?:cry::cry::cry::cry::cry:
Кога ке научиш повторно да легнуваш и се будиш без него во мислите
кога ке научиш дека денеска нема да го видиш и утре и задутре дека веке е крај
кога ке научиш дека веке нема кој да ти вели дека те сака нема кој да те бакнува кога ке ти пројде периодот на страдање ..зависи од тебе дали ке биде краток или долг тежок или лесен ке почнеш и да го забораваш
времето ке ги излечи твојте рани доколку и ти самата си спремна на тоа ..поназад во оваа тема има слични проблеми на твојте како да го заборавам или како да ја заборавам..
излегувај дружи се чувај ги солзите за некое др.време спакувај си ги чуствата за некој друг отвори ги очите и можеби набргу ке најдеш повторна срека..
Заборавиле да ти кажат дека во љубовта има победници и губитници..ти си ризикувала си добила 2 години задоволство и срека но сега се тоа си го изгубила и ке се помириш со тоа.
одлучи се и направи го првиот чекор со тоа што веке од денеска или утре ке почнеш нов бел лист со нов почеток во него
поздраф се надевам брзо ке закрепнеш од оваа ситуација :smir:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Da, prvo treba da se pomiris deka ne ste zaedno, i spored tebe gledam deka on e krivecot epa koga ke go vidis neka ti tekne kolku bolka ti nanesol i svrti se. Raboti nesto , nekoe hobi ili slicno, zanimavaj se so nesto sto ke ti go odvlece vnimanieto,izleguvaj pocesto:) 2 god ne se malku ama se mozes ako sakas ako sakas da go zaboravis veruvaj i ke go zaboravis, ne se dvizi vo istiot krug kaj sto e on za da ne go glegas. Izbegnuvaj gi razgovorite za nego i se sto e povrzano so nego, tesko e ama kolku si vlozila za vrskata ke ti treba da vlozis i za zaboravot.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
скорпио и батерфлај се е ок но ако таа не зборува со никој за него и ги избегнува сите тие теми а можеби и местата на кои биле заедно, утре друг ден таа не ќе знае да се соочи со на пр. ненадејната средба со него,неговите другари, роднини како и работи кои сташно многу ја подсеќаат на него:smir: . Сепак потребна е некоја рамнотежа тука.
АНЕ колку да е ташке и неподнослива болката која ја чуствуваш остави малку и времето нека го направи своето:smir:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Fortune напиша:
Штом има чувства за бившиот, бегај од нејзе.
Како ти што си мислел постојано на бившата, а си бил со друга, така и таа ќе мисли на бившиот додека е со тебе.
Пазете логика. Ако ти мислиш на бившата, така и девојкати ќе мисли на бившиот.
Ова некое се се враќа се се плаќа размислување.
Зошто така да биде?
Зошто да не биде например, ти ја лажеш со колку сакаш, а таа тебе со никој?
Мора ли да има рамноправност во се?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
osetliv напиша:
probav da ja zaboravam ama ne mozam.fativ i nova zenska ama i so nea postojano mislev na bivsata.
Лекот е во Алкохолот...:toe:
од искуство: барем кај мене многу помага, точно дека е примарно но сепак бољи да со во моментот весел одколку полн со емоции и сето тоа.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Никола напиша:
Пазете логика. Ако ти мислиш на бившата, така и девојкати ќе мисли на бившиот.
Ова некое се се враќа се се плаќа размислување.
Зошто така да биде?
Зошто да не биде например, ти ја лажеш со колку сакаш, а таа тебе со никој?
Мора ли да има рамноправност во се?
:pos:
Како сакаш наречи го размислувањето де.
Штом таа има чувства за бившиот и си игра со повторно враќање во врска со него, ќе мисли на него.
Штом тој има чувства за таа истата, ќе мисли на нејзе додека е со друга.
Не се работи за рамноправност.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Fortune напиша:
:pos:
Како сакаш наречи го размислувањето де.
Штом таа има чувства за бившиот и си игра со повторно враќање во врска со него, ќе мисли на него.
Штом тој има чувства за таа истата, ќе мисли на нејзе додека е со друга.
Не се работи за рамноправност.
јас мислам дека си праат да им биде интересно во врска, јас и мојата бивша девојка на почетокот првите 4-5 месеци нон стоп правевме муабет со кого се мувала како се мувала, јас нон стоп вртев муабети дека ми требало 2/3 недели да ја заборавам, дека девојката стварно ме почитувала и сето тоа... на крај ке ја расплачев и од утре-дента пак ни беше интересно.
Не знам што сакав да постигнам со постов, но мислам дека убаво е понекогаш да се знае повеке за партнерот што му се случувало со бивши и тн...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Не знам каква врска има постов со тоа што го пишав јас. Нема врска со мојот муабет.

Јас му реплицирав на osetliv, а тој претходно имаше кажано дека девојчето си го сака бившиот.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
можеби го прави љубоморен, јас од-инает на девојка ми и кажував за бившата дека ми било прекрасно и сето тоа за да напраам љубоморна сцена, со тоа автоматски да се почувствува како да ми е на второ место, т.е. како да ја споредувам и ке се бори за да биде прва. Капиш? затоа и ме октачи најверојатно... затоа што знаеше дека ми е прва... сум требал цело време на таа дистанца да ја држам.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Добро де, не значи дека ако ти си играл играчки на ваков начин дека секој тоа го прави. Јас тргнувам од себе. Ако имам чувства за бившиот, ќе мислам на него. Што исто така не мора да значи дека случајот од моето искуство е баш она што се случува кај девојчето.
Секој пишува според своето искуство.
Девојката во случајов не останала со него и му се вратила на бившиот затоа што имала за него чувства.

Член од
23 мај 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
*ANE* напиша:
2 годишна врска! Се отиде во пропаст, се предадов цела, ама на погрешен човек. Како да го заборавам, не заслужува да биде сакан!!!
Сакам да сакам некој друг, а не него...како?!?!?!?!!?!?!?:cry::cry::cry::cry::cry:
Mozam da zamislam deka ti e tesko bidejki 2 godini da si so nekoj ne e malko ama stom ste bile zaedno tolko vreem sepak ste se sakale i dvajcata samo neznam poradi koi pricini ste ja prekinale vrskata po postov gledam deka toj e kriv i te povredil pa za da ne ti bide tolko tesko izleguvaj so drustvo ne sedi doma zatvorena bidejki taka pomalko ke mislis na nego i so tek na vremeto ke go zaboravis i ke najdes nekoj sto stvarno zasluzuva da go sakas

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
*ANE* напиша:
Хе, јас имав 5 год врска (2 год. разделени заради студии + 3 заедно)... па пред неколку месеци раскинавме и сега вени ли да сечам .... кога веќе нема љубов од едната страна помири се со тоа.... поарно што сте раскинале пошто онака само ке се измачувате.... тоа што сте раскинале свати го како добро работа, пошто врска која "е безврска" не вреди .... а секогаш ке има човек што ке знае да ти ја возврати љубовта .... после бурата изгрева сонце....

For_My_Love_o-0

...Morsko Prase...
Член од
25 мај 2007
Мислења
80
Поени од реакции
0
Deca poarno ne se zamarajte so dolgi vrski edno 5-6 meseci i ajt tamu!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Orion2 напиша:
Хе, јас имав 5 год врска (2 год. разделени заради студии + 3 заедно)... па пред неколку месеци раскинавме и сега вени ли да сечам .... кога веќе нема љубов од едната страна помири се со тоа.... поарно што сте раскинале пошто онака само ке се измачувате.... тоа што сте раскинале свати го како добро работа, пошто врска која "е безврска" не вреди .... а секогаш ке има човек што ке знае да ти ја возврати љубовта .... после бурата изгрева сонце....

ne znaci deka raskinuvanjeto se slucilo zaradi toa sto ljubovta zgasnala od ednata strana, moze da e sosem treta pricina... jas raskinav 3god. vrska zaradi ljubomora, a i dvajcata se sakavme premnogu ama ete poradi taa ljubomora morase da se stavi kraj...

a za Ane, znam deka e tesko koga ke se rasturi nesto sto si gradel 2god. no ako ne odelo poarno sega nego posle nekolku god.togas samo ke bide potesko... a za zaboravanje, ne misli na nego, izleguvaj, bidi opkruzena so lugje sto te sakaat, za da go osetis povtorno cuvstvoto deka ne si sama, deka ima nekoj sto mu znacis, (nemoj da mislis sto sega sama, kako bez nego... taka samo ke ti bide potesko) bidi preokupirana so nesto drugo (sto i da e) samo ne so nego vo mislite, veti si sama na sabe deka nema da mislis na nego, povtoruvaj kako mozes ti bez nego... a i ostaj malku na vremeto, so tek na vreme se ke pomine...

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
*ANE* напиша:
Ane ne e mnogu vazno kolku si odela so nego tuku sto mnoogu si go sakala i celata si se predala.Ne nema da ti bide lesno da go prebolis ke treba vreme, no setise na prviot decko sto si go imala sto si go sakala denes toj e samo sekavanje, neli? Ostavi se na vremeto da izleci i ke zaboravis( osven ako nema nikakvi sansi da se smirite) Iskacaj, druzi se, zurkaj se, eden e zivotot ,a nadvor te ceka mnogu ljubov:):back:

Kajgana Shop

На врв Bottom