Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Necrophilia напиша:
како и да е сега ми треба друг совет, ама не од википедија туку од искуство.

Значи девојка ми ме љуби, и тоа страшно многу-многу ме љуби, и покрај тоа што знае дека ме повредува.
Она ми дава надеж дека ова пубертетско однесување ке и помине после некое време, незнае ни она самата вели може да трае 3/4 недели може да трае 2/3 години.
Тоа што сум сигурен дека ме сака т.е. ме љуби оти ако навлегуваме во тоа што е разликата мегу сакање и љубење ке треба да отвориме нова тема, и ја побарав бурмата т.е. прстен веренички и кажав ако не сме заедно се надевам дека нема да имаш потреба од него и почна да ми плаче дека и требало нешто да остане што ке го носи цело време со неа за да мисли на мене и да не ме заборави.

Е сеа да прејдам на главното секад вака забегувам со муабетиве во последно време.

Ме интересира која е поентата, јас ја љубам, да не кажам се мрднав по неа, она ме љуби ама едноставно неке да е со мене... убаво и е кога е поред мене... еве скоро секад кога ке се видиме ние како порано, си се лапаме норамлно се гушкаме... ама едноставно неке да е со мене... сака да биде слободна... да може да измува кого сака без да знае дека ме изневерила и сето тоа... не ми е јасно која е поентата да љубиш некого повеке од себе и да знаеш дека му е тешко поради тоа што не сте заедно и уште си го фураш истиот филм и покрај тоа што и ти сакаш да сте заедно...

чудно... не ги разбирам жениве... а до пред неколку недели мислев дека сме еднакви...

п.с. се забораваат лесно година ипол поминати со човек со кој сте испланирале каде ке студирате, каде ке живеете и како ке ви се викаат децата???

Види вака другарче,
значи девојка ти не те љуби туку нашла некој торко кој ќе ги проголта сите нејзини срања и ќе прашува дали има уште. И повеќе од јасно е дека твоето однесување е пубертетско а нејзиното вообичаено кога е во врска со некој као тебе. Па затоа ти препорачувам да ја ренташ барем ќе видиш некаква корист од неа. Ако нешто не и е јасно ќе и кажеш дека само привремено ќе ја ренташ дур да си купиш кола.

п.с. морав да ти напишам вала за да ова допре до тебе, ако случајно помислиш дека со нешто сум те навредил тогаш замисли дека сето ова ти го напишала девојка ти, па ќе ми простиш пошто ти можеш да проголташ се.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Bada Bing! напиша:
И она советите нема да ги прочита и нема да укапира од кај си се сменил во карактер или си научил нови потези?
Нешто посмешно од ова немам видено.

Очигледно ти сакаш да и кажеш некои работи али во лице не можеш/нејќеш па го користиш форумов како средство. Демек совети бараш а тука изјавуваш љубов и срцепарателни причи. ОК, сфативме. Ти се дига на момичето. Убо. Мене ми се дига на Адриана Лима ама нема. Нема брате. Батали патетиките и иди кажи и дека нема боље од тебе да најде и плесни и шамар да и покажеш кој е маш. Јас не знам друг тип што би се замарал олку со женско. Иако и јас знам да бидам загубен шупак со такви работи, ова фаќа нови димензии. Толку си обземен од нејзината *гесп* вагина што само на тоа мислиш, се разбира симболизирано преку непостоечкото нешто - романтична љубов. Ако не те наоѓа за сексуално компатибилен јбг.

И доста со такви маубети како 'ми се јави напалена бивша'. Што си? Седмо одделение?
како прво Анастазија повеке не иде на форумов и не напишала порака од последното нејзино доагање а тоа беше пред точно 6 дена.

како воторо јас барам совет а не барам мрчења.

како и да е им благодарам на сите што ме советуваат - во врска со љубовта.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Сакаш совет ко другите што би ти дале, онака банален и колку-од-ред?

Купи и кадифено мече, бомбоњера и прати ги заедно со љубовна порака, редејќи ги хронолошки сите ваши убави моменти. Помачи се, пишувај ја пораката со денови но ќе ти се исплати. Нема ништо подобро него вадење на стари мемории за добивање на тоа што го сакаш. Подобро е од зборување затоа што вака напишано, ќе ја реже и повеќе ќе мисли на тоа. И после ... чекај....

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
можеби не го прочита добро мојот пост, ама јас побарав совет од искусни, значи луге што поминале низ ова и како да го решам ова во позитивна смисла. Ако мислиш дека сум до толку глуп дека со овие пораки сакам да си ја повратам Анастазија грешиш, јас знам дека ако бидам упорен од мене ке и се гади и се надевам дека ако се логира пак на форумов дека нема да ги најде овие постови.
како и да е фала на советот, во врска со мечето хахаха...

Моето_е_поголемо напиша:
Види вака другарче,
значи девојка ти не те љуби туку нашла некој торко кој ќе ги проголта сите нејзини срања и ќе прашува дали има уште. И повеќе од јасно е дека твоето однесување е пубертетско а нејзиното вообичаено кога е во врска со некој као тебе. Па затоа ти препорачувам да ја ренташ барем ќе видиш некаква корист од неа. Ако нешто не и е јасно ќе и кажеш дека само привремено ќе ја ренташ дур да си купиш кола.

п.с. морав да ти напишам вала за да ова допре до тебе, ако случајно помислиш дека со нешто сум те навредил тогаш замисли дека сето ова ти го напишала девојка ти, па ќе ми простиш пошто ти можеш да проголташ се.
леле... попаметно ке ми беше да си ќутев.
Еј ама сепак сум јас Оптимистот тука јасно!!!!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
дуде...ај не трчај толку по неа,речи и или само со тебе или крај ке е меѓу вас...па зошто само тебе да ти е тешко???

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Necrophilia напиша:
можеби не го прочита добро мојот пост, ама јас побарав совет од искусни, значи луге што поминале низ ова и како да го решам ова во позитивна смисла. Ако мислиш дека сум до толку глуп дека со овие пораки сакам да си ја повратам Анастазија грешиш, јас знам дека ако бидам упорен од мене ке и се гади и се надевам дека ако се логира пак на форумов дека нема да ги најде овие постови.
како и да е фала на советот, во врска со мечето хахаха...
Вака сега...спомна искусни :) се надевам дека моето мислење ќе ти важи ...3 години и 9 месеци во сериозна врски :) (две се едната 3 години плус уште 6 месеци мување...и 9 месеци последнава)...

Знаеш што е најтрагичното?

Што љубовта сепак постои...таа неминовно се раѓа со текот на времето...само што е потиснато од очекувањата за нашиот идеален партнер...онака...секогаш стремиме кон најдоброто и ги занемаруваме оние со кои што сме...

Каако и да е...од тоа што прочитав таа и самата не знае што и се случува...а тоа што и се случува е таа мора да продолжи понатаму, не се чувствува исполнета...лошо е да се држи таква личност во нашите пранѓи...баш и темата...невозрвратена љубов е најболната...но верувај вистинска е онаа поговорката „подобро да умрам од љубовна болка, него да умрам без никогаш да не сум сакал!“...

Разделбата е тешка работа и требаат GUTS! ама да знаеш дека секогаш доаѓа подобро!

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Прстенот да си го вратиш , ќе и објаниш кога ќе се смири топката ќе е нејзин , сега те има како златна резерва .
И биди малце маж , нема гушкање , лапање , фино лепо биди ладен и тогаш ќе и помогниш да се свести . Немаш лоша девојка , само збунета , биди малце по оштар и одлучен и тебе ќе тие полесно.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Crazy P0Y0L напиша:
дуде...ај не трчај толку по неа,речи и или само со тебе или крај ке е меѓу вас...па зошто само тебе да ти е тешко???
поради оваа причина раскинавме.
Она прво ми побара пауза за да може да биде слободна, јас и реков бирај мегу слободата и мене... можеби ке приметиш или јас сум забораил во мојот прв очаен пост дека она ми предложи пауза а јас ја условив на врска или раскинување.
Не мислев дека е до толку сериозна, мене повеке тој предлог ми беше само за да ја заплашам...

ragazza напиша:
Прстенот да си го вратиш , ќе и објаниш кога ќе се смири топката ќе е нејзин , сега те има како златна резерва .
И биди малце маж , нема гушкање , лапање , фино лепо биди ладен и тогаш ќе и помогниш да се свести . Немаш лоша девојка , само збунета , биди малце по оштар и одлучен и тебе ќе тие полесно.
е за жал и го вратив прстенот, не поради тоа што бев очаен туку ептен ми беше жал оти дента кога се веривме беше најсрекна на свет и неможам тоа да го заборавам...
п.с. благодарам на советот.

како и да е мислам дека ке треба да ја натерам и Анастазија да се логира и да постува на темава, оти приметувам некои членови во пвт ме бомбардираат дека не било фер да ја напагам.
Па тогаш најверојатно ке ви стане ситуацијата јасна, и покрај тоа што вчера моите 2ца најдобри другари беа со неа цели 15 минути и сакаа да дознаат од нејзина гледна точка што се случува мегу нас и после разговорот ми кажаа дека немам надежи со неа.

како и да е има некаде психолог или советувалиште за ова во Скопје? по можност блиску центар/водњанска?

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Necrophilia напиша:
како и да е мислам дека ке треба да ја натерам и Анастазија да се логира и да постува на темава, оти приметувам некои членови во пвт ме бомбардираат дека не било фер да ја напагам.
Па тогаш најверојатно ке ви стане ситуацијата јасна, и покрај тоа што вчера моите 2ца најдобри другари беа со неа цели 15 минути и сакаа да дознаат од нејзина гледна точка што се случува мегу нас и после разговорот ми кажаа дека немам надежи со неа.

како и да е има некаде психолог или советувалиште за ова во Скопје? по можност блиску центар/водњанска?
немораш да ја тераш, бидејќи врска преку форум, не бива. премногу јавно е човече за приватен проблем. во ред е да побараш совет, ама да се расправаш тука и да расчистуваш-не му е баш местото. ете, биле другарите и сватиле дека неќе, а ти прифати го тоа. негде погоре го видов ова:
Она ми дава надеж дека ова пубертетско однесување ке и помине после некое време, незнае ни она самата вели може да трае 3/4 недели може да трае 2/3 години.
после некое време а незнае дали после месец или 2-3 години?!?!?! јасно е. крај е човеку. прво, не требала периоди да ти дава, туку искрено да ти каже крај е(ако стварно тоа го мисли). второ, не си го толкувај ти тоа така. да не ќе ја чекаш 2-3 години?!?! move on dude. немој да чекаш. бркни си ти нешо, па времето ќе покаже што-како.
сума сумарум: совземи се, крај е. за тоа не ти треба никаков психолог или советувалиште. за секоја врска ќе бараш тоа? не бива. биди малце по муж и прифати го ко такво.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Некро дуд, трк во видеотека и изнајми го The Holiday ќе сфатиш зошто ти велам откако ќе го гледаш филмот....
Мислам дека некој од вас двајца се зафркава..... во врска со ова...

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Necrophilia напиша:
е за жал и го вратив прстенот, не поради тоа што бев очаен туку ептен ми беше жал оти дента кога се веривме беше најсрекна на свет и неможам тоа да го заборавам...
п.с. благодарам на советот.
Кажи ми дека не си озбилен,кажи ми дека не си озбилен:se_ molam:nesvest:
Во минатиот пост имаше напишано дека твои другари збореле со неа-најдебилната ствар!
Немаш 13 год.иако се однесуваш како тоа да е така,мислам дека ситуацијата ти е повеќе од јасна само што ти не сакаш да го прифатиш тоа!Не биди лигуш,свати дека девојката не сака да биде повеќе со тебе,да тешко е,али со твоето однесување не идеш никаде...ај се изнервирав веќе,не коментирам на темава додека не се смени проблемот!:drk:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
RealGirL напиша:
Кажи ми дека не си озбилен,кажи ми дека не си озбилен:se_ molam:nesvest:
Во минатиот пост имаше напишано дека твои другари збореле со неа-најдебилната ствар!
Немаш 13 год.иако се однесуваш како тоа да е така,мислам дека ситуацијата ти е повеќе од јасна само што ти не сакаш да го прифатиш тоа!Не биди лигуш,свати дека девојката не сака да биде повеќе со тебе,да тешко е,али со твоето однесување не идеш никаде...ај се изнервирав веќе,не коментирам на темава додека не се смени проблемот!:drk:
другарите се обидоа да ми помогнат - но ефектот беше спротивен и покрај тоа што знаев дека можат само да ја расипат состојбата незнам со кој памет им дозволив да разговараат со неа.

како и да е сега најверојатно ке прочитам некој коментар од Анастазија на темва... осекам.

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Necrophilia напиша:
поради оваа причина раскинавме.
Она прво ми побара пауза за да може да биде слободна, јас и реков бирај мегу слободата и мене...
Сега сме си сите заедно во вашата врска, вие и ние, 10000 нет корисници.
Дечко, имај респект за нас и за љубовта што си ја имате, без разлика дали завршила или не.
Се’ најдобро.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
JASMIN напиша:
Сега сме си сите заедно во вашата врска, вие и ние, 10000 нет корисници.
Дечко, имај респект за нас и за љубовта што си ја имате, без разлика дали завршила или не.
Се’ најдобро.
еј, врати се три листа назад, има многу вакви мрчатори како тебе.
Темава е отворена за вакви ситуации. тие што се премногу емо не ги тера никој со сила да ја читаат и да пишуваат ок?
иначе кајгана брои помегу 7500 и 8000 корисници. од кои се надевам дека појке од 1000 нема да го прочитаат ова нели?

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Necrophilia напиша:

Дури сега приметив колку години имаш и се повеќе ми е јасна ситуацијата, и може да претпоставам што ти кажала девојка ти. Таа не е спремна за толку "озбилна" врска, сака да стекне повеќе животни искуства, и веројатно ти кажала дека би прифатила да биде со тебе после 5-6 години, откако предходно ќе "поживее" како што сака. Премногу си млад за да се разочаруваш и уште сега да бараш помош од психолог. Сега си скршен ама ќе ти мине, треба само повеќе време да поминуваш во друштво и излегувања. Јас сум сигурен деќа следната врска ќе ти биде подобра од оваа и секоја наредна ќе биде подобра од предходната, треба само да продолжиш понатаму и со тек на време ќе знаеш што ти е потребно. Животот е многу краток за да го трошиш на спомени. Остај ги спомените за староста а сега гледај да направиш што повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom