аман бе другарче, зошто вака?gOJDO напиша:јас мислам дека тетица си игра со другарче и дека такви ко него ги јаде за ужинка.
она е режисер, а другарче е само статист...
ако не е заинтересирана типката,нема шо да се праи,фрлај у ѓубреBoBo напиша:Mi treba da sovetuvam edno drugarce ve molam pomogne te mi. Toj saka edna negova drugarka, ama najbedno e toa so i nekoj isto negov drugar i on ja saka nea. A ona ic ne i cue.Ustvari se prai picka americka.A ustvari kako so ja znam ne e ni pola od toa.Aj ve molam kazete kako da mu pomognam na drugarcevo.
Fala Vi odnapred.
moTaro напиша:Од каде па сеа, тоа што девојчето си сака швалер, е проблем ?!?
Тоа не е проблем. Тоа е желба.
А заборавив, и таа не бара решение на "проблемот", туку бара совет Како да си фати швалер.
другарче напиша:ајмо мудри, начитани и проживеани кајганџии спремајте да советувате, другарче реши да се отвори![]()
јас со моите дваесет и некоја ситна година, веќе едно месец-два се маткам со една госпоѓица која од неодамна ја има раситнето четвртата деценија од нејзиниот живот. додека јас цело време мислев дека врската е несериозна и се сведува само на општења а не и чувства (поради разлика у години), денеска непријатно бев изненаден дека од другата страна дека не било воопшто така. и тоа на најлошиот можен начин, од нејна страна чув ни повеќе ни помалку туку два збора - ТЕ САКАМ. И сеа си викам уффффффф, шо да се прави, од една страна јас лудо младо не сака ни да чуе за нешто сериозно и од друга страна девојка која го има најдено својот пат во животот и веќе спремна за мажење (мое размислување не знам какви и се животните планови за брак/деца). дилемата ми е дали да притискам за тоа да олади малце и да продолжиме да се гледаме (сепак супер ми е со неа) али со оладени односи или да бегам од тоа „село“ како ѓавол од темјан
на целава моја сериозност, за несериозни совети фрлам црни магии и пцувам на 7 различни јазици :hump:
чоекот побарал совет а ти му викаш не ги слушај другитеBile напиша:abe,ne gi slusaj drugite ako stvarno ti e ubavo so nejze,uzivajsi vo nikoj slucaj ne se otkazuvaj ljubovta ne pribira ni mesto ni godini.
Otkaj znajs ma ti dali bese za seir, mozi mene stvarno mi bese potreben sovet za svaler gospod da cuva,a i mnogu me razocara sega deka gi izbrisa site posle nego lele,lele se uplasiv.divine напиша:Малку сеирски е постот на Биле, затоа беше избришан и тој и сите после него ... прибидејќи ги врати Форчн по мое барање, од сега ќе внимавам и јас ... такви постови нема да се оставаат![]()
BoBo напиша:Mi treba da sovetuvam edno drugarce ve molam pomogne te mi. Toj saka edna negova drugarka, ama najbedno e toa so i nekoj isto negov drugar i on ja saka nea. A ona ic ne i cue.Ustvari se prai picka americka.A ustvari kako so ja znam ne e ni pola od toa.Aj ve molam kazete kako da mu pomognam na drugarcevo.
Fala Vi odnapred.
zenskoto ego e golemo btw...stom gledas deka ima znaci na interes i seuste ste dobri prijateli probaj si ja srekata povtorno...ako imala cuvstva pred toa sekako deka ke prifati povtorno da ste zaedno, no ako si i zgresil mnogu najocigledno ke treba malku trud da vlozis...iznenadi ja so neobicen podarok...koga ste vo drustvo obrakaj i poveke vnimanie...gledaj da ja napravis srekna da i pokazes deka seuste del od nea e nekade vo tvoeto srce...nie zenive se odnesuvame ladno nekogash, toa e eden vid na shtit koj si go pravime za da nemozete da vidite shto navistina cuvstvuvame...toa nemora da znaci deka vnatre nekade ne tlee nekoe zarce...Mu$tRiK:P напиша:Нека ми поможи некој!!!!
Одев со едно чупе ама ми се скара демек сакала да врви појкевреме со другарките. Арно ама уште ја сакам. Сега сме другари ама некогаш имам чустводека се кае оти мисе скара ама несум сигурен оти некогаш се понаша ладно. ПОМОШ!
divine напиша:Малку сеирски е постот на Биле, затоа беше избришан и тој и сите после него ... прибидејќи ги врати Форчн по мое барање, од сега ќе внимавам и јас ... такви постови нема да се оставаат![]()
I na seto ova ti odgovarash so slednovo:divine напиша:Ако било сеир тоа на Биле неможе да го сонуваме тоа сите. Убаво си и реплициравме ... ако продолжеше, тогаш можеа да се бришат мислења и да се опомени таа. Ама вие си знаете ... еве и јас не пишувам тука повеќе.
Iskreno izvini shto se izmeshav no morav da komentiram.... mrazam nepravdi... t.e. taa te brani ti ja napadnuvash :lud:Bile напиша:Otkaj znajs ma ti dali bese za seir, mozi mene stvarno mi bese potreben sovet za svaler gospod da cuva,a i mnogu me razocara sega deka gi izbrisa site posle nego lele,lele se uplasiv.
Dan ti bese krivo ako fatam svaler,jas i poonaka so sakam ke si fatam,samo da ne se maltretiram si rekov vaka ke se prijavi nekoj....moTaro srcka ne se nerviraj za guposti te biva za psiholog se izvinjavam za 2-3 zbora nadvor od tema.