- Член од
- 27 септември 2011
- Мислења
- 29
- Поени од реакции
- 15
Fala ti, znaes li kolku cini toj kurs po Joga? Ti si go posetuvala?
Fala ti, znaes li kolku cini toj kurs po Joga? Ti si go posetuvala?
Во Скопје е над ... 700-800 денари. Зависи во која населба ќе одиш. Ако не се лажам, во тафталиџе најефтино беше. Иначе да, одев во истото друштво, само во друг град. Мој совет ти е да одиш и да ти биде приоритет во животов, верувај ми, нема да згрешиш.Fala ti, znaes li kolku cini toj kurs po Joga? Ti si go posetuvala?
http://www.transcedentalnajoga.org/Дали некој од вас посетувал курс по Јога и медитација, може ли некој да ми препорача каде да одам на курс по Јога во Скопје? Ме интересира нешто повеќе за тие курсеви по Јога, нека сподели некој свое лично искуство од часовите по Јога.... поздрав
Дали некој од вас посетувал курс по Јога и медитација, може ли некој да ми препорача каде да одам на курс по Јога во Скопје? Ме интересира нешто повеќе за тие курсеви по Јога, нека сподели некој свое лично искуство од часовите по Јога.... поздрав
Не ми е никаква филозофија, имам проблеми со кичмата благодарение на сите наши прекрасни "доктoри" па морам да вежбам освен ако не ми е скурчено од одење па сум решена да идам во количка...сите други спортови ми се забранети, освен јога и пливање. За пливање немам време зашто работам до 8 навечер а базените во близина што ми се се затвараат во 4.Како физички вежби се океј, ама целата таа јога филозофија, it's old, mate, and it is so outdated, so it isn't worth it.
Не ми е никаква филозофија, имам проблеми со кичмата благодарение на сите наши прекрасни "доктoри" па морам да вежбам освен ако не ми е скурчено од одење па сум решена да идам во количка...сите други спортови ми се забранети, освен јога и пливање. За пливање немам време зашто работам до 8 навечер а базените во близина што ми се се затвараат во 4.
Значи некои вежби за тегнење, сакав нешто плус од некои со сличен проблем ко мојов ако има?
Тоа за висењето ми рекоа обратно да висам, со главата надоле, ама мора да ме држи некој да не скршам глава. А инсче неам можност во станот да ставам шипка и да не допирам доле1. Пролистај за Feldenkrais методот
http://www.youtube.com/watch?v=t-Upbxqplh8
2. Имаш во продавници за спортска опрема (Вратило) шипка која се закачува меѓу 2 ѕида (обично кај вратите) . Постави го на висина за кога ќе се фатиш на него да ти висат слободно нозете да не го допираш подот. Секој ден пробај да висиш по неколку пати во денот.
Можеш покасно и тегови на нозете да си ставиш ама од полесните немој некои тешки и ако користиш тегови немој да се вртиш лево-десно да не се изместиш во половината.
Свашта!Како физички вежби се океј, ама целата таа јога филозофија, it's old, mate, and it is so outdated, so it isn't worth it.
Your point?Свашта!