Што е?Еве што видел Захарија за Исус околу 500 години пред него...исус не е бог далеку било!
Исус и апостолите го правеле буквално истото.Ако се најпримерни тогаш да им дадам и јас еден пример како не треба да се однесуваат. Не треба да идеш од врата на врата да замараш луѓе и да убедуваш да ја променат религијата.
Еве ти велиш дека ја знаеш правата вистина.Да, тука си во право..но што кога проповедаш искривена слика на добрата вест..
Isus bil covek.Туку?
Точно.Isus bil covek.
Па ако не земал човечко тело и да умре за наѓите гревови, како би не спасил? Исус има и човечки и божествени особини. Исус е зачнат од светиот дух и тогаш во телото на човекот Исус влегол синот, кој живеел во телото на Исус се до неговата смрт. Затоа и Синот има човечки особини, зошто го земал телото на човекот Исус.Точно.
Нашиот Господ бил и човек.
Tocno ali ne znam zs oni ne davaat krv.Vaka za da veruvas vo nesto ne ti treba nekoj da go deklarira..za ISUS do sega nikoj ne napisal brosuri ili pak ne tropnal na vrata da ti propoveda koj bili sto bil istiot.Vo crkva se odi dobrovolno znaci sam sakas...a ne ti stasuva pokana na 25.10 vo 9 h vo toj i toj prostor...
2.toa so jehovinite svedoci e perenje pari,tie se zastapeni vo celiot svet i profitiraat na nekakov nacin ne znam tocno ne sum imformirana megutoa profitiraat..
I edna recenica ja zapomniv od edna brosura velese vaka:Goleminata na verata e da pokazes so delata tvoi ako zivotot na deteto tvoe zavisi od tvojata krf da ne mu ja davas da se molis i da veruvas deka nasiot bog ke go spasi,i ako veruvas so celo srce nasiot bog ke ti pomogne...
Apsurd..detevo iskrvarilo i mu treba transfuzija a ti sdedi si i moli se cudo ke se sluci nivniot bog krf ke mu dade..
Glupavo mi e i da zboram za niv..Eden e bog i ne se deklarira kako nas ili kako vas..
Не спасива Исус Христос.koj ve spasil??nikoj ne ve spasil.Pak si umirate ko pupunci.
Da pa nikoj ne go pravi toa opd prosta pricina sto ne sme bogovi vo toa e i goleminata na ISUS ,nikoj od nas ne moze da zastane ramo do ramo so nego..svakas?Zatoa go proglasile za bog..koga site bi bile kako nego site bi go dobile toj epitet svakas???ja ne go priznavam Isus, toj rekol nesto sto vie ne go pravite, toj rekol da ne se protivite na zloto i ako te udrat poedniot obraz da mu go svrtite drugiot a toa nikoj od vas bloody hipocrits ne go pravi!!!!