ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Тоа што го доживеав во саботата го надминува секој вторник и петок со пензионерите заедно. Се качувам кај Бисер во двокатна 5-ка. Кај Банките, карши Веро, се качува една плава тетка и еден средновечен дебел маж. Типов се качува на спрат и седнува одма позади мене. После него се качува теткава и му вика: „Ајде сега да ми го вратиш новчаникот инаку ќе те пријавам во полиција“. Беше толку смирена што ме збуни што уствари се случува. Типот целиот се вознемири и вика: „Земи го ма, не ми треба...“ и го фрла на земја. Типква го зима и вика дека ќе го пријави во полиција. Како што се симнува по скали, типов се затрча по неа и вика: „Кого ќе пријавуваш ма ти во полиција?“. Во истиот миг изрипа еден маж, а по некое време се симнав и јас. Се крена галама доле, мажов го фати за рака лоповот и го притисна блиску до шоферот. На автобуската карши Југо Дрво, глупиот шофер не почека да биде викната полиција туку ја отвори вратата. Во гужвата како се качуваа и излегуваа луѓе, лоповов успеа да се извлече од човекот кој го држеше и јас, како што стоев на врата, во обид да го задржам внатре ги побутнав и притиснав сите за да создадам штит. Ама, успеа да се протне и излезе. Илегов јас и типот што го држеше. Лоповов цел во паника се оддалечи малку и не знам како успеа да извади џебно ноже заканувајќи ни се да не се приближуваме. Албанките што беа во тој дел од автобуската се разбегаа... Јас тука мислам дека се изгубив веќе... Типов се сврте и почна да трча мутаво низ тревата кон уличките што се позади автобуската.
Никој друг во автобус не се потруди да направи нешто. Само една теткица на спрат промрче дека „во вакви моменти ние треба да бидем солидарни со госпоѓата [плавата] и да го спречиме крадецот“ и при тоа не мрдна ниту со мало прсте. Се прашувам што ќе беше ако човекот продолжеше да го држи крадецот во автобус. Можеше таму да го извади ножот и да повреди некого... Во полиција сигурно не е пријавено. Но сепак има камери во двокатните автобуси. Типот седеше на третото седиште, веднаш до скалите, што најубаво се гледа на камерата...
После, кога се качив во 67-ца цело време се припазував како луд некој да не проба да ме ограби...

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Но сепак има камери во двокатните автобуси. Типот седеше на третото седиште, веднаш до скалите, што најубаво се гледа на камерата...
.
И што дека има камери кога се само стрим. Талентите незнаеле што нарачуваат излеа.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
братов мислел од тие кантите дека вози уште:pos:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Не се нормални

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141

А мене еднаш ме караа оти сокче со цевче сум внесол. :pos:

В

влијателен

Гостин
Во вакви случаи дали возачот има некоја одговорност? Дали му се запира од плата?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
А што барал од тука автобусов????

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Аууу нејќам да бидам на местото на тој што седел напред. :pos: Ама и улицава е лошо напраена, нема ни ивичњаци.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
А што барал од тука автобусов????
Протести за потсетување на годишнината од убиството на Мартин Нешковски.

Во вакви случаи дали возачот има некоја одговорност? Дали му се запира од плата?
Возилото е осигурано, така да би требало тука да е чисто.АМА, од ЈСП веќе го осудија возачот за невнимателно возење.ОК, до негде е возачот делумно одговорен за неизбегнување на ваква препрека, ама можда друг автобус идел од другата страна или по Х причини невозможно било избегнување.За служба за истражување такви работи сигурно во ЈСП не ни помислиле, ама во МВР постојат.А никој не презел одговорност:

1.За пренасочувањето од овде и неприлагодливоста на двокатен автобус
2.Необезбедениот *хотел на патот*, ни знак ни ништо

Префрлањето на вина на возачот, не е исклучување од вина на другите учесници во оваа глупост.

Слична ситуација и во Охрид, џамијата е влезена во патот.Или па патот во џамијата, со оглед дека џамијата е културен споменик.Проектантите малку се занесле...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Протести за потсетување на годишнината од убиството на Мартин Нешковски.

Возилото е осигурано, така да би требало тука да е чисто.АМА, од ЈСП веќе го осудија возачот за невнимателно возење.ОК, до негде е возачот делумно одговорен за неизбегнување на ваква препрека, ама можда друг автобус идел од другата страна или по Х причини невозможно било избегнување.За служба за истражување такви работи сигурно во ЈСП не ни помислиле, ама во МВР постојат.А никој не презел одговорност:

1.За пренасочувањето од овде и неприлагодливоста на двокатен автобус
2.Необезбедениот *хотел на патот*, ни знак ни ништо

Префрлањето на вина на возачот, не е исклучување од вина на другите учесници во оваа глупост.
Таа улица е еднонасочна, така да слободно можел во другата лента да вози.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Таа улица е еднонасочна, така да слободно можел во другата лента да вози.
Можда некој го престигнувал.Aко не бил двоспратен воопшто и немало да гледаме вакви глупости...ама помина таа работа (n)
*Пред некое време во Охрид возач ја откорна рампата на АС, па осигурувањето си презеде...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
од маџари до влае можно ли е со 2 автобуси?
кои, каде, што, како? не би сметало и пешки одење од 15тина минути.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
од маџари до влае можно ли е со 2 автобуси?
кои, каде, што, како? не би сметало и пешки одење од 15тина минути.
Со 50-ка до рекорд и после од рекорд со 4-ка до Влае. Би требало да идат и други градски автобуси натака ама не сум запознаен. Исто така имаш комбинација и со селски ама не ти препорачувам така. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom