Ѓорѓе Балашевиќ

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Му иам гледано пола концерт. Океј, помалку.

Толку селски финти на едно место неам видено двапати. :D
Добро, ние квази психолози сме, а и имаме потреба да сечеме вени на лажна искреност и лигавост, плус без тотален вкус за музика - па се собравме на темата и се тапшаме по рамо дека Џоле ни е најдобар. Па ете сфати не дека ни е тешко кога некој ќе го пробие него, а и нас дека сме сељаци.:)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Му иам гледано пола концерт. Океј, помалку.

Толку селски финти на едно место неам видено двапати. :D
офф:
Добро композиторе, хуманитарен да беше концертот ќе избледеа финтите. Знаеме. Имаме и порано слушнато вакви големи експерти.
Се надевам дека не си некоја огорчена фаца од распадот и транзицијата на Југославија.

он:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Последните деној ги отепав од слушање Регрутерска и Само да рата не буде, али исклучиво оние шо се во концертот во Сарајево кој му беше прв после војната. Емоци на куп!

Btw, слушнете ја Famous Blue Raincoat од Leonard Сohen и напрајте споредба со Регрутерска :)

Член од
24 април 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
12.339
Ритамот на песнава е сличен на Намќор, но поентата е во тоа дека не потсетува дека музичкиот генијалец од Нови Сад е сеуште меѓу нас и има уште прекрасни изненадувања за нас.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
12.339
Нема да коментирам, туку ќе позајмам туѓ коментар на клипот и ќе ве оставам да уживате во едно од најновите ремек дела на едниот и единствениот Џоле.

" U ovom svetu,gde brat brata izdaje,gde je nafta zlato,gde je ljubav trgovina....jedino svetlo u toj tami je Balašević.....Djordje hvala ti sto postojis!Pa ima li coveka koji zna lepse napisati pesmu i jos je lepe odpevati od Balasevica!NEMA! "

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Цар е човекот , незаменлив,оргинален, жив пример и идол на многу генерации.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
се спрема нов албум има и неколку песни пуштени по нет повеќе инфо наскоро:cuc: (моментално се е на неофицијални информации од неколку фан страни и слично)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
ova mi e omilena posebno bas ova live-verzija i sekogas na krajniot stih "Kad ja nisam s onom koju volem.." me naezvit
drugo omileni devojka sa cardas nogama, violinata posle refrenot neznam kolku pati imam krevano casi posebno na toj del
i za na kraj ova taman sega se pogodi na vremevo, koj tekst :cuc:

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356

Дел од концертот во Нови Сад годинава, штета што не можел да го сними цел.. Уживајте ;)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Ех мој Џоле... само да знаеш ко се те цитира на социјалниве мрежи и те споменува во денешно време има да паднеш во една длабока неизлечлива депресија...

Kajgana Shop

На врв Bottom