Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Дома имам во 2019 година,локација Македонија:

  • 3х флет ТВа
  • 2 Андроид бокса
  • 2 лаптопа
  • 1 ноутбук(мини лаптоп)
  • 1 статичен компјутер
  • 1 таблет 10 инчен
  • 5 смартфони
  • сите на поспејд и 3г интернет
  • дигитална телевизија
  • Ајпи телевизија
  • Интернет 50/50 спиид
  • 2 Вифи мрежи
  • 1 сони 4ка

Денеска у разговор со другари,луѓе,колеги ....АМи вртат муабет дека сме заостана земја во стандард,политика,луѓе....Бетер во Трети Свет сме ...... А да питам јас,вас нешо.Ви набројав се шо иам дома курназ да испаднам,како кој е сеа заостанат .Македонија била шупче? :LOL::pos: Шупче е земјава наша,и покрај толку технологија,сељаци останавте,ви дудуци тоа....
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
Драга,
Me to me во 23:30: Да си легнам порано, утре имам пун штурац обврски.
Me to me во 01:10:
Дечкото најдесно е хајлајт.
Абер нема да ми се приспие :toe:
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.648
Поени од реакции
27.969
Да бидам искрен,к.р ме боли колку пари украле Вмро И Груевски од автобусиве.Слободно и Заев и СДСМ нека најдат некои Кинези,Јапонци нека лапнат провизии,нека украдат пари само нека КУПАТ НОВИ пак.Со оваа стока од народ доволно издржаа.Првите две,можда три години навистина беше супер супер да користиш јавен превоз.Сега е веќе неподносливо
 
Последно уредено:
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
До сите лицемерни „верници“
Коа ќе поминете покрај црква со мерџо, ауди, автобус, рандом превозно средство и се прекрстите, запаметете вашите ситни гревови како:
- мочање/серење/плукање на јавен простор
- не/поминување на црвено / пешачки премин
- фаќање сеир на туѓа беспомошност
- фрлање на ѓубре преку тераса, рандом превозно средство, на јавен простор
- „само да прашам“ стратегии по шалтери
итн...
нема да ви бидат опростени. Јер ваквиве постапки се шират ко канцер и истите порано или подоцна ќе ви се одбијат и на ваша глава.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.617
Поени од реакции
18.088
Дали имаш слушнато за терминот синхроницитет? Имав слушнато и ја, само никогаш не се заинтересирав што стои позади него. И ко по обичај мојот живот секогаш сака темелно да ми ги објасни работите, случајно да не ја заборавам лекцијата некогаш. Пред некој ден менував гуми и викам ај да ја исперам колата пред да ги сменам и на гугл мапс барам перални во близина на работното место и случајно кликнав на некаков си форум за коли кај што збореа за перални и го читам еден пишал дека продава кола и дека само што и го сменил казанчето за антифриз. Ок си викам у себе уште ова не се сјеба на колава кај мене па да треба да се смени. Доаѓам дома и дека чат пат го пратам дечково, му ги гледам видеата, збори за исуства со психоделици, али збори и за тоа дека станал видовит, луцидни соништа, дека бил Јан Хус у претходен живот и живеел у Прага и други глупости. Се погоди да му гледам видео за синхроницитет и за настаните од неговиот живот кои немале причинско последична врска али имале некакво значење случувајќи се еден по друг. И така откако ги сменив гумите ги гледам гумите и си викам абе мене овие да не ме заебаа, да не ми ставија стари излижани гуми не моите од хотел (пошто лани или преклани ги земав), не бе летни се не им е толку длабока шарата (ова уште не ми е утврдено иако марката на гумите и димензиите се тие), и викам ај ќе и ставам антифриз на колава од зимото и неам ставено (вода не и ставам летно време пошто ќе треба зимата цела да ја испуштам и да се замарам и со тоа) и си викам еј замисли казанчево да ми се заебе а не е баш нова колата, 11 години има веќе. И истиот ден се враќам од работа почнува да свири и да свети сијаличката за хладњакот :facepalm:, па и си се тешев дека не е пукнато казанчето дека не сум го затворил убаво капачето и ми изветреала течноста дур сум возел (дека жешко), земав уште едно шише антифриз лупнав и еве денес пак, само што и видов дека тече ти ебам баксузот да ти ебам.
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.056
Поени од реакции
12.937
Три работи да споделиме.
Најпрво посакувам хемороиди да го снајдат тој што прв му текнало термин фудбал во балон место 1 час да смени во 50 минути. Па пола термин поминува во барање маркери и врзување врвци, све ќе смислат за да задоволат тој лакомиот гз за пари...
Друго не може ова на паркинг во Веро, а најверојатно и на други места да пишале "не одговараме во случај на штета на возилата", ау извини а за што одговарате? Зошто паркингот е платен паркинг, зошто дреме човек таму, што чува? Па главната причина зошто не се остава кола на улица, освен тоа да не ти ја земе пајак меѓудругото е и да не ја удри друга кола... За пари ам први, ама за одговорност никаде, педерчиња скапани...
Трета работа, дамла да ги стрефи тие кои улиците и зелените површини во Скопје ги гледаат како канта за отпадоци како на сликава. Искрено се надевам дека станува збор за деца во пубертет кои намерно скршиле некоја канта, па уште не е касно да им проработи свеста и да им дојде паметот, ако авторите на ова уметничко дело се возрасни со зрели сфаќања, може и родители, тогаш секоја чест. Да знам кој сте, јас лично во дворот на куќата ќе ви истоварам ѓубре, чим толку уживате во него.

55780696_415865765895750_8682070840319148032_n.jpg
 

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.793
Поени од реакции
7.017
Своја туѓина. Живеам во своја туѓина. (Кафка, фала ти, брат. Многу ми се допадна концептот, па ќе ти го позајмам). Секогаш во двоумење, секогаш помеѓу тоа што го сакам и тоа што го правам, тоа што го мислам и тоа што го кажувам. Живот само во концепти. Никогаш дома. Сомнеж, сомнеж, никогаш сигурност.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D.... znaes sto ti e toa PP.....ponedelnicki peski
Ama do Gorno vodno so 25,potoa peski do Krstovar...i aj da ne se vrakam po ist pat,se spustam od drugata strana vo Gorno Sonje.
Слика6221[1].jpg ova e toj pat natamu i se sto e pozdravo-podebelo-popravo e iseceno? ama ne mi e toa muabetot.
Od tie mesta (sela) kon SKopje ide-vozi GSP broj 58. i sto...hemoroidi na usta da mu iskocat toj sto go pravi rasporedot.
Isto gomno e izgleda sto go pravi i za 3-5-15 i 1 i b..site trgaat vo isto vreme za nakaj grad i kako sinobus se uste na prvata stanica.
Ama aj toa za grad,ama toa lajnoto od GSP i za onie avtobusi od tamu od daleceni mesta ista greska-gi pusta vo isto vreme.
Pa taka dva avtobusi ke se brkaat od SV.PEtka,Govrlevo,Brzovec,Sonje,Rakotinci do gradov a potoa nema gi 45 ili 90 minuti.
Abe proliv puto go vtoriot avtobus 58a ili 58b bae posle 5-10 minuti razlika od prviot,za tie sto ke go propustat nego za malku.
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Драга,

Е ради ваквиве копуци ко мојов ми колега од факс шо живее у стилот "еј ама ги дупнав, паркирав на место за лица со попреченост и ич не ми чуе" квалитетниве луѓе си одат од државава...


Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
I

INFECTED

Гостин
Модератори ве пореметија со бот теми задњи месеци гледам :) пак банирајте луѓе и теми во канта ставајте.
 
Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Кајгице

Додека татко ми греби гребки со добивки од по 200 евра таму некаде во туѓина, јас добивам честитки, ова сметки де.
Аирлија да е.
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Душата ми мекнее така на една клупа,си седам како да имам 83 години,уживам у денот,и од подалеку се доближува една девојка убава како ниедна друга,од далеку сија,што би рекол Владо Јаневски ''Чиста како мавровска белина",како се доближува,морав да ставам маска за заварување за да не ме озрачи, како плени со нејзината убавина ВО еден даден момент,и ѕвонат на телефон и како да беше спремна како да го чекаше повикот како од пушка:Заш не ми кажа дек ќе оеш,кд ја беше се више вратила од факсо.Си продолжи понатаму и си викам ватимор кажи ми бе брат ама кажи ми дека тој раскош и убавина одат во иста група со тој говор и однесување.Не,Не,Не одат заедно не прилега едноставно.Патем немам ништо против луѓето од другите градови,и нивниот дијалект.
 
D

dobramuzika

Гостин
od rabota pravo vo tush po pivca, chips i koliche (igrachka) i posle toa na stadion da go gleam borec, im shibnavme pet gola do sedumdesta minuta i si zaminav, kolku ubav den.mp3 od rabotnicite.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom