Ретроспектива: 20 години Кајгана форум

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Донев ти беше досада жива, гњаватор од невидени размери. Не да сам имаја конфликти, али тип отров. Ти напишеш два збора, он у одговор Толстоја га поебе!
За разлику од тебе, ја на Челзи му посакују сваку годину да бидне сФецки шампион. С'с 200 фудбалери на платан списак и бар пола од њима да и ги продавате на комшије, сваку годину!
Донев пробуеше аргументирано да ви долови дека смо бољи од вас, док Даворче ве таласаше по живци, ничим изазван идеше до крај и ако некад се успостави правилна дијагноза за шизофренију на Ставру, мислу дека Даворче дефинитивно ќе биде едн од узроци. :D
И ви сте досадни кд ве читам како свако лето ви фали играч до два на позицију за да конкурирате за титулу док још малце ќе га стигнете Ливерпула у новогодшно одбројување и дочек без титулу мада заѓна сезона, две паднавава ви провокацие и заебанцие пошто пу, пу колко и да сте досадни, тој што ви се дешава сс клуб, ни на непријатеља не га посакују :D
Ќе си бидемо стари, биди ти жив и здрав, само измислујте нови турнири и тија ќе ги освоимо а ти само будно прати, уз пивце. :ајнапиво:

22ри јули сум напрајла 20 год!!!! Џизс крајст!
Ама од г’зот ќе си каснам дека кога се правеа собиранките не бев во мк :(
Баш ќе те тагнев, најстар член.. коски остаивме ама убо ни е :D

Првиот јузер ми беше со име и презиме, братучетка ми (поима немам како е потпишана тука сега) ми пиша тогаш на фејс дека форумот не е лошо место и дека ќе запознаам доста луѓе, први што ги запознав се @Saber Rider и ЈСП Славија? Не ми текнува точниот јузер на Деки со кои ден денеска се дружиме на трибина, далечната 2013/14 година на Работнички - Вардар одиграна во Велес поради рехаблитација на тревникот на градскиот стадион во Скопје, подоцна запознав и други членови (Вардарци) со кои исто до ден денеска се дружиме на трибина. Кога ќе видам, се на се повеќето од времето поминато тука ми било супер и така.

3 години на форумов иако и претходно пратев. Се зачленив заради темите за Вардар и би сакал да се запознаам со сите кои го губат своето скапоцено време за пратење на нај мртвата лиг а у европа:D
# миленкопедерНапредВардаре

Дали знаете во кои градови се имаме правено собиранки? Не е само Скопје :)

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
А форумов и те како влијаеше на градење на некои личности.

Пример, се регистрираше едно дете, мислам и основно школо во тоа време со јузернејм Бомбастичен Дрогираш.

Но, го фатија тука постари момци, го примија во добро друштво, му пуштаа да слуша Radiohead, почна да чита книги, смени јузернејм во Толстој.

Поголема трансформација се уште не е забележана на форумов :D

Имавме и форумски весник КФВ кој излегуваше еднаш месечно и посебен подфорум во кој се договаравме за следниот број.
Одлични неколку месеци дел од кајгана форумската редакција задолжена за весникот (поздрав во сите инволвирани во него, дали како уредници, дали како гости).
Аи, да, на весникот сосема заборавив. @Dani беше главен и одговорен уредник и мора да се признае дека во тоа време и со тие ресурси визуелно изгледаше ко бонбонче! Не знам дали знаете дека скриениот подфорум во кој се договаравме се уште постои и веројатно се уште сите имаме пристап таму. Убави времиња! :pipi:

Знам имаше доста добри у Охрид и Струга, Дивајн фали да извади слики од тие собиранки :)

Пример, се регистрираше едно дете, мислам и основно школо во тоа време со јузернејм Бомбастичен Дрогираш.

Но, го фатија тука постари момци, го примија во добро друштво, му пуштаа да слуша Radiohead, почна да чита книги, смени јузернејм во Толстој.

Тој беше ликот што кружеше околу стол. :pos::pos::pos:

Одамна не е активен тука, за жал. Ама се уште го имам на фејсбук. Пораснал. :D

Три моменти на кои најмногу се имам смеено: прво - маките со жените на @SK-92 и @Io Sono Interista . :pos: :pos: :pos: Многу се смеев тогаш, секогаш на овие мислења прво ми текнува.
Мојава не разбира македонски, иначе сигурен сум досега ќе беше рег.
Еднаш пробав ќе ја учам кирилично писмо кога виде како се напишани Ж, Ш и Њ, и како се изговараат Ќ, Ѓ и Њ се откажа одма.
Знае некој зборови и фрази, а омилена и е "Што кур сакаш". Така ја му одговарам на брат ми место "Ало" кога ме бара па тоа одма го научи.
Мојава не знае ни дека сум на Филм и ТВ или Фудбал, ја убедив дека за бизнис совети е форумов. Ми вика па што се смеат како нездрави ако е бизнис форум, и викам еден куп пари имаат направено во животот затоа се стално расположени :D

Ако ме снема некој ден изненадно, тоа е тоа...

второ: реметот што го доби Џонтра за тие сликите по дома (не знам дали уште ги чува. Јави се Џон-тра!) :pos::pos::pos:

Ќе ти ебам мртви филмови што гледам.

Време е да се посветам на господинот Пол Томас Андерсон и со свежа и (најверојатно) паметна глава да му ги изгледам 8те филмови. Не знам зошто ама имам некој впечаток дека е доста специфичен и на свој начин посебен режисер кој обработува малце комплексни карактери и теми.

Само There Will be Blood го имам гледано и сеуште не можам да го извадам од глава настапот на Даниел Деј Луис, иако филмот ми беше досаден морам да признаам, ама тој период гледав нешто друго и неспремен му влегов.

Сеа почнувам од почетокoт на неговата работа со Hard Eight.

Се надевам нема да ме разочара и ќе си добие почесно место на мојот ѕид со една слика урамена во рамка од Џамбо купена 90 денари.

Одиме.

ImaginativeFeistyHalicore-size_restricted.gif
Хахахаха, на ова ли се трошат рамки?
Ај бар добар ти е изборот од ова што се гледа. :D
Џонтра носи женска дома.
Женската филмски неписмена.
Женската: еееј, ама сте голема фамилија, кои ти се овие, вујковци, чичковци?
Уште Тито и Лазар Колишевски ти фалат на сликиве...
Еден другар, филмски неписмен, го гледа К.Бејл и ми вика што си го стаил Ибрахимовиќ бе :D

Иам и пичиња бе :D
Ова мора да е една од најтажните работи што сум ги видел :(
Штета сликата со сликите не постои во првото мислење, сигурно му била прикачена преку некој надворешен сервис. :(

И трето, моментот кога Џонтра наместо филмот симна само фајл со subtitles за филмот и го оцени со 2/10. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Као се симнува ова бе? :D
Имаш горе лево копче download.
giphy.gif
а на првиот горе десно
СРТ фајл од 70кб ми симна но добро, ако тоа е филмот ондак 2ка му давам. :kafence:
Зарем можеш да оцениш филм само од превод? Па и 2-ка, не е најмалото :D
Што очекуваше да симнеш кога кликаш на линк за превод? :D
У дно сум навлегол. :pos: :pos: :pos:

цццццццццццц
@Zlatikevichius види со кој делиме клуб, молим те исклучи го од следен круг. :D
Делите филмски клуб бе, а не компјутерџиски. :kafence:
Многу позитивен лик беше Џонтрата! Мора да се врати тука! :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Имаше и такви што учител(к)ите по информатика ги тераа да отвараат јузери на час. Имаше еден: Миле и среќни си биле. :pos:

Имаше една собиранка во Бисер но јас бев втора смена на работа и пропуштив, од тогаш до денес немало собиранка или јас не сум приметил. Тоа беше 2013 или 2014
2015.
Тоа е таа собиранка што ја опишав погоре. Забораив да кажам дека ми ја криеја јакната Клипче, онаа Хулахопки со Точки и не знам уште некој имаше, Парва педерот гарант, мислеа овој пијан е па ќе го дупиме, а не сфаќаат дека тогаш се отвара осмо сетило кај човекот и на све може да му текне. :D

Имаше и уште една крвава собиранка у еден кафич у Центар, поима немам како се викаше, ама имаше доста кајганџии и се пиеше на велико. Некако тие работи замреа како што замреа и новиве генерации со асоцијалност и недружење. Памтам и на билијард идевме многу често, поз до цела билијард екипа, уште сум најдобар да знаете. :D

И заборавив да кажам дека држам еден рекорд на кајгана кој никој не го спомнал, најкратко време како модератор, цели два дена. Хахахаа Ме рокна Ацид модератор на подфорумот тенис, Урко му зборел прати дечково многу тенис, коректен е, стај го модератор ќе ги средува препукувањата на тој подфорум. Ако добро памтам среда-четврток ме стави модератор, ја у петок искочен статива се напраив, доаѓам дома палам PC да проверам тикети со Бразилци и Боливијци и викам да читнам форум, глеам у тенис пишало едно српско гомно на српски јазик нешто контра Надал. Оооо викам дојди ми сеа, му наредив се женско у фамилија, стиснав испрати и си легнав. Станувам сабајле глеам неам привилегии за модератор, а Ацид ми пишал у порака зошто ми е одземен админот. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom