Ретроспектива: 20 години Кајгана форум

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Се јавија дуплите акаунти на темава, сите демек пасвордот го заборавиле. :icon_lol: Ајде сеа бан за сите согласно правилата на форумот :icon_lol::D
Ako se drzime strogo po ps, samo Jas, Acid i uste dva trojca ke ostanime , a i za Acid ne sum bas mnogu siguren :D

И јас никогаш не сум имал друг акаунт. Ова е првиот со кој се регистрирав.
Изгледа ти си у тие два тројца!
П.С. Јас не сум безгрешен, немам ни намера да бидам!

Мене ова ми е прв акаунт само со сменето име,го замолив босот да ми го врати старото не сака,ќе чекам 01.01

Сум се зачленил на Кајгана пред 13 години. Уште бев во средно. Мислам дека се зачленив за да се карам на некоја меѓуетничка тема :D
После тоа ги користев доста темите за факултети, имаше кул дечки на темата за ФИНКИ, доста си помагавме.
Сеа откако ја исчитав темава, гледам дека многу луѓе повеќе не се активни. Со некои од Финкашите се имам запознаено, ама врска немам дали се уште активни тука.
Во последно време поретко го посетувам форумот бидејќи темите кои ми се од интерес некако не се популарни. Едно време имаше многу интересни дискусии за ИТ, сум научил доста од мислењата на други членови.

Ja sum ovde os 2008, togas bev so kirilica pisan sladoledzija, posle toa me baniraa i napraiv ist akaunt na latinica :D
И на египетски хиероглифи да ти е никнејм, ти и даље ке си у најморбидни и најнеинтелигентни стфорења на овија интернет простори.

Член од 15 Јануари 2013 година, односно од мои 17 години.
Никот и профилната слика ми се исти од тој ден и мислам дека ќе ми останат додека постои форумот. Не знам дали постои активен член кој нема сменето фотографија 12+ години, тоа админите нека го кажат ако има таква статистика :pos:

На форумот се приклучив, нормално, за фудбал. 95% од мислењата ми се во фудбал, друго споредно тука-таму. Премногу гледав тогаш, најмногу Серија А, буквално со емисии на италјанска телевизија, со анализи, со најава на колото, хајлатси, интервју, преглед и оценка на судиски грешки, што ли не.

На почетокот влегов како ванаби судиски експерт, немаше спорна ситуација во која не се вклучував за да ја појаснам според правилата, практиката и слични појави. Од голема помош на почетокот беше тоа што тогај Јувентус газеше во Италија, додека Интер и Милан беа сиротиње, па така полесно се изиграваше моралист :kafence:. По воведувањето на ВАР и после едно мое објаснување за поништен гол во 2019 меѓу Ајакс и Реал, заслужено се стекнав и со титулата ВАР експерт (види потпис :masa:)

Прв човек кој ми реплицираше е нормално побратимот @Scirea. Никогаш се немаме запознаено, ама чувството ми е дека го познавам цел живот. Овде го запознав лично @Tutor, со кој бевме заедно на фудбал Јувентус-Аталанта и кој ми стана другар за цел живот. Иако братот живее во странство, па успеваме да пиеме кафе и некоја кафана да правиме еднаш на 6 месеци.
Омилен лик ми е убедливо Џони Вајсмилер, ака Трибијани. Интераш, ама многу кул човек. Како и искрено повеќето од тој фан клуб, иако се навивачи на клуб што го сметам со нула.

Една од најдобрите теми се пцофките на џонтра и останатите од фан клуб интер: https://forum.kajgana.com/threads/pcofkite-na-dhontra-volta-i-na-ostanatite-od-fan-klub-inter.77746/

:pos::pos::pos::pos:

Една од најинтересните дешавки беше кога добив кладба со Џонтра веќе далечната 2017 година. Кладбата беше за тоа кој ќе заврши понапред на табелата во Серија А меѓу Интер и Наполи. Нормално тогаш Интер беа дно, па Наполи уште во април беше математички пред нив. Го пратив Џонтра да ми купи книга од саем, ми купи и ми ја прати по некој, па ја имаа оставено на Макпетрол на влезот во Струмица од кај Радовиш.

Еве ја дискусијата за тоа што и како правел Џонтра на саемот: https://forum.kajgana.com/threads/serie-a-2016-2017.81614/page-359

На кратко тоа е тоа. Кладба добив и со @ManUtdChampions, требаше да части кафеана за Тотенхем-Јувентус ама изгледа не најдовме начин да се оствари.

Фудбал пратам едно 95% помалку во споредба со периодот кога се зачленив, бројот на постови годишно ми е сигурно 100 пати помал споредено со 2013-2019, но сепак форумот ми е дел од секојдневието.

Никот и профилната слика ми се исти од тој ден и мислам дека ќе ми останат додека постои форумот. Не знам дали постои активен член кој нема сменето фотографија 12+ години, тоа админите нека го кажат ако има таква статистика :pos:
Паа таква статистика не се води, ама јас едно 15+ години имав фотографија од Тревис Фимел кога беше млад која што потоа ја сменив со фотографија од истиот батка само понова :)
Оригиналната фотка од Тревис ми беше за да креирам вештачка драма помеѓу Тореадор и Мацедалиен :pos:

Не знам дали постои активен член кој нема сменето фотографија 12+ години
Ало Мондо, се слушаме?

Патем, кажи му на другар ти @Scirea да смени профилна, макар клади се на нешто. :D

Ало Мондо, се слушаме?

Патем, кажи му на другар ти @Scirea да смени профилна, макар клади се на нешто. :D
Да бре, знаев дека има некој битен, а не ми текнуваше.

Не знам Ширеа што се има затерано со таа профилната со оној што личи на пејачот на „и ловец сам и рибар сам“.

А да, морам и да ги спомнам фудбалите организирани фан клуб VS фан клуб , 2015-2016та негде ми се чини во Ѓорѓи Димитров у балонот.
Убаво ги здрвивме фан клуб Ливерпул, 15-0 нешто така :D
@vidooq може да се присети да сподели мемории

Изгледа не дава нотификации ако некој те спомне во пост, сега го видов ова случајно. Неколку пати игравме во балони, ама најкрваво беше на малото теренче покрај Градски. Шурикен, Топче се скара со некого за фаул, Ред Џон, Андреј, Пеџа, што ке влеташе низ стакло во кафичот покрај терен кога му се заплеткаа нозете. Фрос како морална поддршка од страна.

Имам некаде уште слики од ова, ке мора да буричкам по стари хард дискови. Не ми е верно дека 11 години поминаа.

kkRzuXU.jpeg

Се јавија дуплите акаунти на темава, сите демек пасвордот го заборавиле. :icon_lol: Ајде сеа бан за сите согласно правилата на форумот :icon_lol::D
И кој ќе му пишува тука бе ааа? Баби, дедовци и по некој столе.

xONTRA врати се, најпозитивен лик ми беше на кајганава. Еден член е онолку вреден колку што зрачи позитивна енергија.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom