Општи дискусии за ТВ серии

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
Mindhunter ... глупо бавно психолошко срање. Само филозофија и муабет до бескрај, ја мислев нешто фби пуцање и криминал.

Оваа серија и Breaking Bad биле единствени две серии што креаторот на Squid game ги догледал до крај. Од крајност во крајност. Заобиколите во голем лак.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Mindhunter ... глупо бавно психолошко срање. Само филозофија и муабет до бескрај, ја мислев нешто фби пуцање и криминал.

Оваа серија и Breaking Bad биле единствени две серии што креаторот на Squid game ги догледал до крај. Од крајност во крајност. Заобиколите во голем лак.

uste csi: novo maalo nemaat snimano, barem za фби пуцање и криминал ima u koja i direkcija da mavnes so kamen ke pogodis, dodeka mindhunters e edna i edinstvena i daleku od глупо бавно психолошко срање

razbiram vkusovi i toa kul vo krajnosti hejtanje so muabeti kako глупо, срање, nesto sto dzontra, kobe go napravija ednas kul (uste мртва da napisese) no ne gresi dusa, tri pati pred spienje vecer: Fincher nash koj si na nebesata, vo film i vo serii, da se slavi imeto tvoe, neka bide voljata tvoja, ako ne sakas da snimas uste sezoni od mindhunters e ok no prosti gi dolgovite nasi, postovite nasi, заобиколи ме во голем лак ako pisam drug pat takvi raboti, oti wot da bese uste moderator ke padnese pod lukaviot i ke me banirase od carstvoto tvoe, za vek i vekovi, hey ya!

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
uste csi: novo maalo nemaat snimano, barem za фби пуцање и криминал ima u koja i direkcija da mavnes so kamen ke pogodis, dodeka mindhunters e edna i edinstvena i daleku od глупо бавно психолошко срање

razbiram vkusovi i toa kul vo krajnosti hejtanje so muabeti kako глупо, срање, nesto sto dzontra, kobe go napravija ednas kul (uste мртва da napisese) no ne gresi dusa, tri pati pred spienje vecer: Fincher nash koj si na nebesata, vo film i vo serii, da se slavi imeto tvoe, neka bide voljata tvoja, ako ne sakas da snimas uste sezoni od mindhunters e ok no prosti gi dolgovite nasi, postovite nasi, заобиколи ме во голем лак ako pisam drug pat takvi raboti, oti wot da bese uste moderator ke padnese pod lukaviot i ke me banirase od carstvoto tvoe, za vek i vekovi, hey ya!
Незнам шо читав брат, скрипта од серијата или пост од нејзин фан. :pos:

Ова е единствено нешто шо треба да знаеме за серијата, се друго е будалење.

The next month, some of the reasons to suspend the series were fleshed out – cost (Fincher stated, "It had a very passionate audience, but we never got the numbers that justified the cost."

У кратки црти, публика како Леончиња од комедиите на Марјан Георгиевски со свилено шалче околу вратот и смути од аронија, не се доволна публика за да продолжи да се снима срањево, камоли да се прогласи за добра.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Ова е единствено нешто шо треба да знаеме за серијата, се друго е будалење.

The next month, some of the reasons to suspend the series were fleshed out – cost (Fincher stated, "It had a very passionate audience, but we never got the numbers that justified the cost."

У кратки црти, публика како Леончиња од комедиите на Марјан Георгиевски со свилено шалче околу вратот и смути од аронија, не се доволна публика за да продолжи да се снима срањево, камоли да се прогласи за добра.

Koga zavrsuvas vaka nademek ama-ubavo-ja-kazav moras da vnimavas da ne e premnogu lokalizirano i niche in a unpopular way ili barem turi slika od primerot oti, brat, nitu znam dovolno koj e Marjan (ne valjda nekolku stand ups od pred nekogas treba da mi dolovat slika?) nitu voopsto koj mu e Leon i kakvi shalovi nosi koga se hidrira pa ostanuva kako glaven argument oti ne zarabotila dovolno a ti si ja mozebi ispiratiziral?

Ke me ubies ako e taka!:pos:

Znam deka se soglasuvas deka zarabotka ne e voopsto merilo za kolku nekoja serija e kvalitetna oti sam moze da se demantiras dodeka mi ja citas recenicata so izobilstvo od primeri.

Okej.

Navistina steta sto ne si vkusil toa sto serijata go nudi i ti bila samo budalenje. Ti veke si ispustil na iskustvo a jas odozgora te gaslightam. Bruka ako ne go koristam zborov kako sto treba а duri udriv google search.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
Koga zavrsuvas vaka nademek ama-ubavo-ja-kazav moras da vnimavas da ne e premnogu lokalizirano i niche in a unpopular way ili barem turi slika od primerot oti, brat, nitu znam dovolno koj e Marjan (ne valjda nekolku stand ups od pred nekogas treba da mi dolovat slika?) nitu voopsto koj mu e Leon i kakvi shalovi nosi koga se hidrira pa ostanuva kako glaven argument oti ne zarabotila dovolno a ti si ja mozebi ispiratiziral?

Ke me ubies ako e taka!:pos:

Znam deka se soglasuvas deka zarabotka ne e voopsto merilo za kolku nekoja serija e kvalitetna oti sam moze da se demantiras dodeka mi ja citas recenicata so izobilstvo od primeri.

Okej.

Navistina steta sto ne si vkusil toa sto serijata go nudi i ti bila samo budalenje. Ti veke si ispustil na iskustvo a jas odozgora te gaslightam. Bruka ako ne go koristam zborov kako sto treba а duri udriv google search.
Во право бил овој Финчер или како и да се изговара, многу страствена публика сте.:ROFLMAO:

Мене ми е чудно шо некој воопшто реагираше на постот, камоли да развива дискусија за оваа серија. Никакво искуство не сум пропуштил, оти не сум фан на жанрот ако воопшто може да е ова жанр. Од серија/филм очекувам да ми го држи вниманието концентрирано на дејствијата, а не да ме убие од досада со еден куп непотребни драми и филозофии. Конкретно на оваа тема има еден куп документарци поинтересни со real live снимки вметнато кои траат разумни 2 саати, нема потреба од серии со 70% сувишна конверзација.

Едноставно ја искритикував оти гледам и на насловна ги форсирате истите глупи предлози за серии, шо многу ми е чудно зошто на форумот има доста добри филмомани кои даваат прејаки предлози, а ги нема на насловна. Еве пример ти газиш у хорор филмови, ретко коментираш али одгледав скоро се шо си постирал.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Кој ја збореше Warrior тука? Одлично почна прва сезона, втора држеше ниво, 3та сезона веќе изгуби квалитет, а и фокус. Премногу карактери внесоа, се изгуби конекцијата со главните ликови и приказната. Не знам кој им е планот дали со 3та завршуваат или ќе има и 4та. Ама во секој случај ептен ја избрзаа на крај.

Не беше лоша 7/10.

Некоја друга серија да препорача некој? Само да не е комедија.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.211
Поени од реакции
8.312
Кој ја збореше Warrior тука? Одлично почна прва сезона, втора држеше ниво, 3та сезона веќе изгуби квалитет, а и фокус. Премногу карактери внесоа, се изгуби конекцијата со главните ликови и приказната. Не знам кој им е планот дали со 3та завршуваат или ќе има и 4та. Ама во секој случај ептен ја избрзаа на крај.

Не беше лоша 7/10.

Некоја друга серија да препорача некој? Само да не е комедија.
The English

Shantaram

gi izgledav za 3 dni

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.332
His Dark Materials на BBC, и со сите свои фалинки, ќе ми остане во сеќавање како една од најубавите фантастични серии кои сум ги гледал. Прекрасна кинематографија и визуелни ефекти, маестрална музика, интересна приказна со која можат да се повлечат многу паралели и да се извлечат многу метафори, навистина убава глума и најважно од се: заокружено дејство. Можеше се да оди многу поспоро и со години да ја молзат кравата, но се одлучија за 3 сезони, за секој роман по една и ја направија убава заокружена целина. До сега не сум гледал серија во која BBC потфрлиле!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Мене ми е чудно шо некој воопшто реагираше на постот, камоли да развива дискусија за оваа серија.
Da se najdam na muabet :D

Pred nekoj den ja zagledav The Dropout

https://m.imdb.com/title/tt10166622/

Znaev za likot od dokumentarec na hbo i nesto citanje, ako nekoj ja planira preporacuvam dokumentarecot kako podobra opcija. Si rekov aj Amanda Seyfrid ke vnese ubavina ama ne e dovolno cringe kolku sto e the actual Elizabeth.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Fincher nash koj si na nebesata, vo film i vo serii, da se slavi imeto tvoe, neka bide voljata tvoja, ako ne sakas da snimas uste sezoni od mindhunters e ok no prosti gi dolgovite nasi, postovite nasi, заобиколи ме во голем лак ako pisam drug pat takvi raboti, oti wot da bese uste moderator ke padnese pod lukaviot i ke me banirase od carstvoto tvoe, za vek i vekovi, hey ya!
Се убил од снимање еј, дури 7 од 19 епизоди изрежирал и толку. Нит е сценарист, нит е креатор па да му се клањаме и молиме. :D :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom