Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
srcka

Najubav, sto klima bi preporacal za greenje 13m2 2.5kw ili 3.5kw?? Budzet 1000e.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Za 13m2 so 1.000 Evra budzet ovie 2.5kw modeli

Da se ispofalam i jas. Ovoj @PticaSelica me "prelaza" pa otidoa 35000 za mitsuto 25dm. Od na plaza epten lesno se troshele pari. :) Da se priberam od odmor pa da vidime so dostava i montaza kako kje odi. Edvaj chekam da dojdat mrazovi pa da si meram i jas koja klima kolku troshi.

So zdravje da se koristi i dolgo da sluzi Spodeli fotografii od klimata koga ke ja montiraat

Najubav, sto klima bi preporacal za greenje 13m2 2.5kw ili 3.5kw?? Budzet 1000e.

Moze ne sum najubav ama za 1000 evrei mozesh bilo koja 2.5kw da ja zemish od japoncive. Sigurno kje postigne vo 13kvadrati. Pregolema e 3.5kw za taa kvadratura.
Автоматски споено мислење:

@najubav

Fala. Poubavi da si kupite.

Kje bide i slikanjeto koga kje stasam.

Zdravje ponatamu ushte nekoe fujitsu i hitachi da kupam i kje moze recenzii na razni brendovi da pravam :)

Последно уредено:
Moze ne sum najubav ama za 1000 evrei mozesh bilo koja 2.5kw da ja zemish od japoncive. Sigurno kje postigne vo 13kvadrati. Pregolema e 3.5kw za taa kvadratura.
I jas mislam 2.5 ama 2.5 i 3.5 vo cena e mn mala razlika. E sega dali japanac ili sto da e posto mala kvadratura ke treba da se razmisli. Gledam Daikin ama eve najubav ne mi gi preporacha, pa ke vidime...

@KiLian ne e problemot vo cenata. Zoshto bi predimezioniral inverter? Kje pochne da ti raboti pali/gasi. I 2.5kw e povekje od dovolno za 13m². 3.5kw samo kje ja "machish" postojano da raboti na minimum a moze nema da moze da postigne tolku nisko pa kje se gasi.

I jas mislam 2.5 ama 2.5 i 3.5 vo cena e mn mala razlika. E sega dali japanac ili sto da e posto mala kvadratura ke treba da se razmisli. Gledam Daikin ama eve najubav ne mi gi preporacha, pa ke vidime...

Bidejki si vo misla dali 2.5 ili 3.5 ovaa mislam e bas sredina 2.5 na ladenje a 3.2 na greenje.
A veruvam i uste ponisko mozi da se najdi bar za uste 3000 nadolu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Da se ispofalam i jas. Ovoj @PticaSelica me "prelaza" pa otidoa 35000 za mitsuto 25dm. Od na plaza epten lesno se troshele pari. :) Da se priberam od odmor pa da vidime so dostava i montaza kako kje odi. Edvaj chekam da dojdat mrazovi pa da si meram i jas koja klima kolku troshi.
Ај со здравје и долго да си ја служиш :)
Не знаев дека имам таква моќ, да прелажувам други :ROFLMAO:
Мада убаво е така да измешаш марки и модели… ако ништо друго, други луѓе на форумов ќе имаат корист од директна споредба :cool:
Ти секако добар избор направи…

Ај со здравје и долго да си ја служиш :)
Не знаев дека имам таква моќ, да прелажувам други :ROFLMAO:
Мада убаво е така да измешаш марки и модели… ако ништо друго, други луѓе на форумов ќе имаат корист од директна споредба :cool:
Ти секако добар избор направи…

Aj fala. Lesen sum za prelazuvanje koga se raboti za ubavi neshta. (da bev zensko kje bev radodajka izgleda hahaha)

Kje vidime za izborot, vremeto kje kaze koja opcija bila najdobra. Voobichaeno sum za uniformnost koga sum siguren vo neshtoto, ama koga ne znam probuvam razlichni opcii. (shteta shto vo zivotot ne mozeme da go vratime vremeto pa so nauchenoto shkolo ushte ednash da go pomineme istiot pat onaka na sigurno)

The Hunger Games, The Maze Runer, World War Z, Children of Men, I am Legend, Twelve Monkeys, Planet of the Apes, Snowpiercer (вчера го гледав, не е ништо посебно ама има акција), Train to Busan, Edge of Tomorrow

Pre:
Donnie Darko, Knowing

Neutral:
Interatellar

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom