Odlicno postojle odlicno pricvsteno bravo,veruvam zaradi dolzinata na cevkite i freon nadopolneto ,a zvukot e sosem normalen da go slusas bidejki nadvoresnata ti e veruvam bas tivka.
Kaj mene na mitsubishi multi nadvoresnata vo vreme na odrzuvanje temperatura moram na eden metar da se doblizam da ja slusnam dali raboti bidejki vrti so mnogu spora brzina i pojke se slusa freonot od ventilatorot ,a dodeka Gree ja slusam ko tajfun nadvor iako e na ladenje i odrzuvanje i vo momentot trosi 200w ,verovatno e na fix brzina nadvoresnata ( ili dve max).
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Fino izleze postoljeto da. Se plashev da ne vibrira baagji poradi rezonancii i slichno ama sega za sega e OK.Kolku shto gledav po drugi objekti retko kade se zamarale za povekje ankerisuvanje
Ne e dopolneto freon, fabrichki idi so polnenje do 10m. Bash premeruvaa monterite bidejkji bea vo dilema dali da dopolnat ili ne za onaa shto e najdaleku ama koga pokaza metroto deka e pod 9m rekoa deka nema potreba da se dopolnuva. Eve izvadok od specifikacijata:
najkratkoto rastojanie e skoro 5m (od najdolnata edinica do dnevna)