Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.282
- Поени од реакции
- 9.063
Каква треба да биде тежината за да заврши со смртен случај? Ноу сенс ти е муабетот....зашто толку све буквално нели реков некој тип на „анафилактичен шок“, за тебе све ти се исти алергиските реакции? ако нема уртикарија тогаш не е алергија затоа што така пишува во книга дека мора да има промена на кожата, е па не мора, сега ние не сме на лице место, па знаеме што и како било и ти се фати прво за инфузијата, па после слепо црево и сепса, онака дебатираме според информациите кои некои ги пишува што не мора да се точни.
...ти не коментираш за случајот со можни различни ситуации, ти мене ме коментираш, со мене се натпреваруваш што пишувам што не, не приметуваш дека си некако преоптеретен тоа што јас пишувам, а не за што пишувам?
... за анафилактичен шок се дава адреналин, ама не веднаш човече, зависи од тежината на самиот шок и издржливоста и моменталната состојба на пациентот, колку такви пациенти со таква реакција се дојдени во болница, не им се даде веднаш адреналин, а се водат како анафилактичен шок.
Автоматски споено мислење:
19 а во меѓувреме тече гликоза во вена!
Ацидобазниот статус кој го земале ќе одговори дали е почината од тоа или не.
19 гликоза како параметар во случајов има вредност колку Таче во владава северџанска!
Последно уредено: