Здравството кај нас

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.362
Поени од реакции
9.247

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.362
Поени од реакции
9.247
Изгледај објаснато е све.
Објаснето е овие што си ги постирал дека се правени предклинички студии, а тие се на животни а не на луѓе!

Ако не се сметаш во луѓето, пеким. :icon_mrgr:

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.083
Поени од реакции
567
Објаснето е овие што си ги постирал дека се правени предклинички студии, а тие се на животни а не на луѓе!

Ако не се сметаш во луѓето, пеким. :icon_mrgr:
Што има врска....доктори ти гарантираат и го препорачуваат за луѓе.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.505
Поени од реакции
7.859
Врз научна основа...како доктори што се грижат за здравјето на народот и имаат храброт да зачекорат ван системот.
Само што ако беа во право, Индија ќе беа многу здрава нација, но реалноста е сосема спротивна.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.083
Поени од реакции
567
Само што ако беа во право, Индија ќе беа многу здрава нација, но реалноста е сосема спротивна.
Да, но во овој случај конзумацијата на куркума не е главниот проблем.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.146
Поени од реакции
17.361
Абе овие зборат ко навиени и ко да консумираат Тузот.

Јас побарав студија да ми постираш каде е тоа тестирано на љуѓе! :icon_mrgr:
Не сум во тек со дискусијата, ама колку знам Куркумин капсули од 500мг слободно се продаваат во Аптеки, ги препорачуваат и во ординации за физикална терапија...Инаку Куркума се користи како додаток на исхрана, фк за чоколади Европа има чоколадо со Куркума, а мислам дека и омилениот во Британија КАРИ има куркума ???
Автоматски споено мислење:

Туку Другго нешто, ФОНДОТ запнал со ажурирање на Телефонски броеви , самите пациенти да го прават, со Апликацијата Мое Здравје...АКО Пробаш да влезеш, ОДМА ти бара. ЕМБГ !!!!
Ало, во време кога за секоја трансакција во продавница СТБ бара ПИН, овие бараат од Мобилен да им пуштиш ЕМБГ !!!???
А При секое земање лекови на рецепт во Аптека бараат ЕМБГ и го куцаат во систем!!!!!
Свесни ли се колку Злоупотреби има со Лоповските Брзи Кредити ????????
Сјде НЕКА се Укине јавното здравство и се Приватно, АМА да се укине и Придонесот за здравство и комплет Фондот џа Здравство !!!?!????
Прво нека направат Друг матичен број за финансиски трансакции, како Хрватска што има , ОИБ...

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.586
Поени од реакции
23.761
Не сум во тек со дискусијата, ама колку знам Куркумин капсули од 500мг слободно се продаваат во Аптеки, ги препорачуваат и во ординации за физикална терапија...Инаку Куркума се користи како додаток на исхрана, фк за чоколади Европа има чоколадо со Куркума, а мислам дека и омилениот во Британија КАРИ има куркума ???
Автоматски споено мислење:

Туку Другго нешто, ФОНДОТ запнал со ажурирање на Телефонски броеви , самите пациенти да го прават, со Апликацијата Мое Здравје...АКО Пробаш да влезеш, ОДМА ти бара. ЕМБГ !!!!
Ало, во време кога за секоја трансакција во продавница СТБ бара ПИН, овие бараат од Мобилен да им пуштиш ЕМБГ !!!???
А При секое земање лекови на рецепт во Аптека бараат ЕМБГ и го куцаат во систем!!!!!
Свесни ли се колку Злоупотреби има со Лоповските Брзи Кредити ????????
Сјде НЕКА се Укине јавното здравство и се Приватно, АМА да се укине и Придонесот за здравство и комплет Фондот џа Здравство !!!?!????
Прво нека направат Друг матичен број за финансиски трансакции, како Хрватска што има , ОИБ...
Не бараат да им пуштиш ЕМБГ преку телефон туку код за верификација. Одиш на лекар (дали матичен дали во болница или пак на забар) и они преку Мој Термин ти пуштаат код за верификација на твојот број, ти стигнува смс и им го кажуваш бројот и они си верификуваат во систем.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.362
Поени од реакции
9.247
Со здравје да си гута бојата Е100, што да му кажам?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.625
Поени од реакции
11.892
@Hey Arnold Колку пензионери верификува денес?
Ова е буквално губење време. Почеток на месец, терапии се препишуваат, верификација на телефонски броеви, системот како желка, хаос.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.979
Поени од реакции
12.711
Тоа мое здравје во старт не штима нешто. Имам два лабораториски упати за годинава кои не сум ги барал ни јас ниту матичниот, ниту сум известен за тоа кој ги барал и врз база на што.

Инаку ги окапаа медицинските лица со администрација. Зашто сега и ова, не знам. Да не испадне ново ново, како со здравствените картички кои сега пајажина фаќаат...а системот некого чинеше пари. А некого тендери

Член од
12 март 2009
Мислења
21.146
Поени од реакции
17.361
Со здравје да си гута бојата Е100, што да му кажам?
Во што има боја Е100, во шпанските капсули Куркумин, , во чоколадото на Европа , во Кари сосовите ??
Патем ќерката не е воопшто со струка по медицина ама неќе да чуе за КАМ и Стокомак поради разни производи од ЕУ со додатоци, еве гледам полските чоколади имаат Е476...ама да се плукнам у работата ако на СЕ треба да гледаме, нели има Агенција за Храна ???

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom