Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.362
- Поени од реакции
- 9.247
Абе овие зборат ко навиени и ко да консумираат Тузот.
Јас побарав студија да ми постираш каде е тоа тестирано на љуѓе!

Абе овие зборат ко навиени и ко да консумираат Тузот.
Изгледај објаснато е све.Абе овие зборат ко навиени и ко да консумираат Тузот.
Јас побарав студија да ми постираш каде е тоа тестирано на љуѓе!![]()
Објаснето е овие што си ги постирал дека се правени предклинички студии, а тие се на животни а не на луѓе!Изгледај објаснато е све.
Што има врска....доктори ти гарантираат и го препорачуваат за луѓе.Објаснето е овие што си ги постирал дека се правени предклинички студии, а тие се на животни а не на луѓе!
Ако не се сметаш во луѓето, пеким.![]()
А врз која основа го препорачуваат?Што има врска....доктори ти гарантираат и го препорачуваат за луѓе.
Врз научна основа...како доктори што се грижат за здравјето на народот и имаат храброт да зачекорат ван системот.А врз која основа го препорачуваат?
Само што ако беа во право, Индија ќе беа многу здрава нација, но реалноста е сосема спротивна.Врз научна основа...како доктори што се грижат за здравјето на народот и имаат храброт да зачекорат ван системот.
Да, но во овој случај конзумацијата на куркума не е главниот проблем.Само што ако беа во право, Индија ќе беа многу здрава нација, но реалноста е сосема спротивна.
Не сум во тек со дискусијата, ама колку знам Куркумин капсули од 500мг слободно се продаваат во Аптеки, ги препорачуваат и во ординации за физикална терапија...Инаку Куркума се користи како додаток на исхрана, фк за чоколади Европа има чоколадо со Куркума, а мислам дека и омилениот во Британија КАРИ има куркума ???Абе овие зборат ко навиени и ко да консумираат Тузот.
Јас побарав студија да ми постираш каде е тоа тестирано на љуѓе!![]()
Не бараат да им пуштиш ЕМБГ преку телефон туку код за верификација. Одиш на лекар (дали матичен дали во болница или пак на забар) и они преку Мој Термин ти пуштаат код за верификација на твојот број, ти стигнува смс и им го кажуваш бројот и они си верификуваат во систем.Не сум во тек со дискусијата, ама колку знам Куркумин капсули од 500мг слободно се продаваат во Аптеки, ги препорачуваат и во ординации за физикална терапија...Инаку Куркума се користи како додаток на исхрана, фк за чоколади Европа има чоколадо со Куркума, а мислам дека и омилениот во Британија КАРИ има куркума ???
Автоматски споено мислење:
Туку Другго нешто, ФОНДОТ запнал со ажурирање на Телефонски броеви , самите пациенти да го прават, со Апликацијата Мое Здравје...АКО Пробаш да влезеш, ОДМА ти бара. ЕМБГ !!!!
Ало, во време кога за секоја трансакција во продавница СТБ бара ПИН, овие бараат од Мобилен да им пуштиш ЕМБГ !!!???
А При секое земање лекови на рецепт во Аптека бараат ЕМБГ и го куцаат во систем!!!!!
Свесни ли се колку Злоупотреби има со Лоповските Брзи Кредити ????????
Сјде НЕКА се Укине јавното здравство и се Приватно, АМА да се укине и Придонесот за здравство и комплет Фондот џа Здравство !!!?!????
Прво нека направат Друг матичен број за финансиски трансакции, како Хрватска што има , ОИБ...
Со здравје да си гута бојата Е100, што да му кажам?Не сум во тек со дискусијата, ама колку знам Куркумин капсули од 500мг слободно се продаваат во Аптеки, ги препорачуваат и во ординации за физикална терапија...Инаку Куркума се користи како додаток на исхрана, фк за чоколади Европа има чоколадо со Куркума, а мислам дека и омилениот во Британија КАРИ има куркума ???
Ова е буквално губење време. Почеток на месец, терапии се препишуваат, верификација на телефонски броеви, системот како желка, хаос.@Hey Arnold Колку пензионери верификува денес?
Во што има боја Е100, во шпанските капсули Куркумин, , во чоколадото на Европа , во Кари сосовите ??Со здравје да си гута бојата Е100, што да му кажам?