Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако сакаш да се расправаме добро, ама врати се на кирилица аман, очи ми паднаа.Ajde, neka ide. Ama procitaj gi postovite od istiot tabor i vidi kako e ocenuvana epizodata, najmnogu poradi licni stavovi okolu lgbtqwret. I kolku toa e pofer od cancel culture koja ve trigerna.
Plus, uste na tvojot screenshot ocenata e od mnogu poveke lugje za treta odosto drugite a so takov trend e normalno da padne.
Da, likot postoese samo za da bide Piterson ismean. Manje bitno sto filmot se iznasmea so cel svet, 100 drugi poznati licnosti i voopsto onaka kako PARODIJA, ama ne, filmot go snimale za da go ismeat nego so personalna agenda.
Ne deka nema cancel culture okolu nego ama zarem e bitno?
Piterson e relevanten kolku how i met your mother.
Abe begaj tamu.![]()
Inaku i Bella Ramsey igra vo GOT kako glavna na House Mormont from Bear Island ..Прегледај го приврзокот 362498
Од креаторот на Chernobyl, Крег Мејзин, за HBO Max синоќа беше премиерата на првата епизода од The Last of Us, пост-апокалиптична серија направена врз основа на истоимената видео игра од 2013 година. Серијата го следи Џоел (Педро Паскал - Оберин Мартел од GoT и Хавиер Пења од Narcos), шверцер кој има за задача да ја пренесе тинејџерката Ели (Бела Ремзи) низ она што е останато од САД по пандемијата во која една габа го уништува поголемиот дел од човештвото. Во останатите улоги ги гледаме Томи, помладиот брат на Џоел (Габриел Луна), Марлин, лидерка на отпорот (Мерл Дендриџ) и Тес, помошничката на Џоел (Ана Торв - Оливија Данам од Fringe и Венди Кар од Mindhunter).
Серијата е копродуцирана од HBO (прва серија во нивната историја што е направена врз основа на видео игра), Sony Pictures TV, PlayStation Productions, Naughty Dog (креаторот на видео игратта), Mighty Mint и Word Games. Првата сезона ќе има 9 епизоди, а се уште нема официјална информација дали ќе биде обновена за втора сезона. Кастингот за серијата започнал во март 2020, преку Zoom, заради COVID-19 пандемијата, а снимањето почнало на 12 јули 2021 во Каљари, Алберта, Канада, со што ова е најскапата продукција која некогаш се снимала на канадско тло. Иако не се знае дали ќе биде обновена за втора сезона, планот е доколку има таква, да биде адаптација на The Last of Us, part 2 играта.
По премиерата на 15.01.2023, првите рецензии од критиката и гледачите се позитивни, фалејќи ја дека верно ја пренесува атмосферата од играта, но им дава поголема длабочина на приказните од неа. Некои критичари веќе ја нарекоа - „најдобрата адаптација на видео игра до сега“. Од она што јас го видов, не најдов ништо поразлично од другите слични пост-апокалиптични серии, но сметам дека ветува. За фановите на играта, веројатно е must see. Останатите - ѕирнете ја, се надевам ќе ни донесе многу возбудливи моменти пред телевизорите.
P.S. За оние кои мислат дека конечно нема да гледаме woke срања, зашто нема LGBT sub-plot-ови (барем за сега) една информација: главниот актер или актерка, Бела Ремзи, се идентификува како non-binary и се одзива на заменките They/Them.На нашки: не е ни машко, ни женско, туку нешто измеѓу, некогаш повеќе машко, друг пат повеќе женско, а за да и ја исполниме желбата, наместо со ТОЈ или ТАА, можеме да ја нарекуваме ТОА (како заменка за „суштеството“
).
Прегледај го приврзокот 362500
Ау, па во играта било многу поинтересно.Ја извртеа скроз приказната за да исфорсираат геј пропаганда... Океј ми беше да се запознаам малце со Бил, али цела епизода да ми форсираат нешто што АМА БАШ нема врска ни со играта, ни со приказната е очајно во најмала рака и тажно. Третава епизода за мене е само 20 мин, тие 20 мин. беа солидни.
Автоматски споено мислење:
Со оглед на тоа колку е добра кинематографијата во серијава, епизодата ќе беше ВРВ ако ја следеа приказната. За тие што не ја знаат играта, еве споредете. Огромно разочарување.
3 минути од играва се поинтересни од сите 3 епизоди од серијава заедноЈа извртеа скроз приказната за да исфорсираат геј пропаганда... Океј ми беше да се запознаам малце со Бил, али цела епизода да ми форсираат нешто што АМА БАШ нема врска ни со играта, ни со приказната е очајно во најмала рака и тажно. Третава епизода за мене е само 20 мин, тие 20 мин. беа солидни.
Автоматски споено мислење:
Со оглед на тоа колку е добра кинематографијата во серијава, епизодата ќе беше ВРВ ако ја следеа приказната. За тие што не ја знаат играта, еве споредете. Огромно разочарување.
Inaku i Bella Ramsey igra vo GOT kako glavna na House Mormont from Bear Island ..
Не знам колкав им е буџетот, али сценава што ја стави @Gazpapir кој знае колку кошта да ја направиш во ТВ серија, земајќи во предвид дека има уште 6 други епизоди и уште мнооогу сцени кои треба да се рекреираат.Ау, па во играта било многу поинтересно.![]()
Ваљда одлука на режисерите било дека конкретно оваа приказна (Бил и Френк) повеќе ќе допре до публиката ако се прикаже емотивната поврзаност на одредени ликови во постапокалиптичен свет отколку акциона сцена од 5 минути.
Што се нафатиле за ваква серија ако немаат доволно париали сценава што ја стави @Gazpapir кој знае колку кошта да ја направиш во ТВ серија
Ако сакаш да се расправаме добро, ама врати се на кирилица аман, очи ми паднаа.
San Junipero беше дел од серија со stand-alone епизоди така да беше разбирливо и само хомофоби би ја хејтале, додека оваа епизода беше реклама за елџибити, тотално непотребна со оглед на тоа што и двајцата умреа на крајот и толку. Значи не води никаде и со ништо не придонесува во развојот на главната приказна. Ова ти е како флеш-бек епизода во ЛОСТ за карактер по име Њот кој на крајот на епизодата умира и потоа се враќаме на островот. Скоро како Ники и Паоло, и тие имаа повеќе значење, барем се обидоа да направат нешто со нив.
За Питерсон повеќе од јасно е дека е таргетиран во филмов, секој што гледал видеа од Питерсон на Јутјуб ќе го долови тоа веднаш. Од облеката, позициите на седење и манеризмот, постарата верзија на Френк е Питерсон, само е геј. Во Don't Look Up, Питер Ишервел ми е омилен лик а филмот ме пресмеа, два пати го гледав, но јасно е дека гласот е на Џордан Питерсон. Се разбира, нити филмот, нити епизодава се правени со примарна цел да се исмее Питерсон, но тука му задаваат по некој удар успат, зошто да не. Woke сценаристи и продуценти на кои им се може, кои го доживуваат како непријател и сакаат да го пецнат и така им расте тулето малце. И верувај дека Питерсон им е enemy No.1, после него е J.K. Rowling. Други јавни личности не се ни блиску, овие двајцата се омразени ликови на разбудените.
Јбг Њот, живееме во лоши времиња. Пред 10 години немаше да ја имаме оваа дискусија. Сега е тоа што е.
Ми се споврати на сред епизода [emoji2961]
Па добро бе ,маму Ви е..м болна , што не ги дадовте до крај и сцените кога ќе си го пушат еден на друг [emoji35]Болна работа , па уште и девојчето(Bella Ramsey) се произнесува како they , а уствари ружна е ко Марија Шерифович .Работава у Холивуд изгледа е ако си глумец и ако не се декларираш како ЛГБТ , нема улога за тебе
ФалаОк, фаир еноугх.![]()
Утре ќе ти одговорам на постот, се гасам сега, само да прашам во овој дел мислиш општо на рандом тригернат лик или на мене се однесува? Малку е нејасно.Серија со габична инфекција, од очи и мозок и уста им искачаат гадотии, им ги отвараат главите, делови од тела насекаде ама не, му се повратило од прилично ок прикажена геј романса, нешто што постои кај милиони луѓе а не како гадостите од серијата, но сепак од тоа му се зповратило и блуе вулгарност. Убивства на деца пример не го тригернаа но после епизодата ставил огромен КЕЦ на имдб, за ти тука да ми постираш разлика од 8.3 и 9.2
Мене не ми е јасно зашто за секоја преработка за игра или книга, се замарате зашто не е 100 ископирана. Ја кога сум голем фан на нешто, пре би сакал да видам нешто ново во тој сетин. Налет и мисијата, кој сака нека ја игра, никој не ви го зима тоа. Не е ништо трагично ако сменат некој небитен детал, се дур се задржи квалитетот.Искрено ја претераа со педериве, саат ипол на тотално непотребно нешто. Океј приказната ми се свиѓаше, ама ко поголем фан на играта, воопшто немаше романса меѓу нив прикажано.. можеа да направат слично ко во играта, Френк да е самоубиен, со писмо, да биде оставено на Бил и тој да им објасни на Џоел и Ели.. и они тројца да продолжат во авантура. Знам дека нема и не можат да направат све исто ко во играта, ама ова е преголема промена а и пропуштена шанса да се направи една од најинтересните мисии за мене. Џоел се фаќа во една од стапиците на Бил, со ногата во јаже и свртен главечки виси и пука инфицирани кои ја напаѓаат надолу Ели, која што се обидува да го исече јажето од стапицата на Бил. Ова секако се случува пред да го најдат Бил.. а од кога ќе се спасат и ќе го најдат, тој им кажува за Френк, и да кажува he was my partner, ама не навлага нигде во детали и има писмо од Френк само. Огромна пропуштена шанса да се направи една од најдобрите мисии кои ми останале во памтење( иако играта ја имам свртено пред 3 години и не ги памтам сите). Не бива епизода без двајцата главни глумци, тоа е и поентата на серијата, Џоел и Ели а не Бил и Френк.
ЕДИТ: Да додадам дека не ми сметаат и не сум хомофоб, секој има право да прави што сака, ама одвратни ми се за гледање и ги премотав тие минути на Бил и Френк, мада ми се свиѓаше сцената со јагодите, тоа беше кул.
И верувај дека Питерсон им е enemy No.1, после него е J.K. Rowling. Други јавни личности не се ни блиску, овие двајцата се омразени ликови на разбудените.
Фала
Утре ќе ти одговорам на постот, се гасам сега, само да прашам во овој дел мислиш општо на рандом тригернат лик или на мене се однесува? Малку е нејасно.
Се читаме утре.![]()