House of the Dragon

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.590
Поени од реакции
9.882
Мислам дека Висерис преекспоненцијално старее во однос на останатите ликови.

Најголемиот проблем на оваа серија е отсуството на секундарни, позадински ликови. И да, првите епизоди беа мостот, отскочната даска, подготвувањето на теренот, за она што ќе го гледаме наредната сезона. Но имам впечаток дека, во дел од епизодите, дејството стагнираше, не се случуваше ништо, се пополнуваше простор, простор кој можеше да се употреби за разработка за секундарни ликови кои ќе внесат повеќе тензија.

Башка, после последниот time jump не ги знаеме ниту оние кои седат во малиот совет! Тие се од суштинска важност, а често имаат и пресудна политичка важност, при креирањето на заплети и конфронтации. Вака одма влегуваме во...ајде, настаните кои следуваат. Тука ја гледам штуроста. Требало повеќе да се посветат на разработка на ликовите.
Од мемоари неможеш да разработиваш ликови. :D
Автоматски споено мислење:

Ејмонд изгледа како одличен кастинг.
И детето добро го претстсви во предходните епизоди.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.138
Поени од реакции
25.237
Ејмонд изгледа како одличен кастинг.
Сеуште мислиш дека глумата на глумецот на Висерис не е добра серијава? @Io Sono Interista
Зашто мене ми изглуми топ за улогата која ја имаше, каде што требаше да претстави крал кој најголемиот предизвик што ќе го има во неговото владеење е да воспостави ред во неговата сопствена куќа. Крал кој нема да биде запаметен по баш ништо, крал кој не бил под закана на ниту една војна и крал кој наследи престол од претходниот наследник Јахерис кој што владеел 50 години во мир.

Во поглед на серијата, се сложувам со @Dumbledore дека кралов некако премногу старее во однос на другите, можеби тоа може да му се препише на болеста која ја има, но човече не може Даемон да изгледа како да се напил од еликсирот на младоста.
Ваљда поради буџет не можат да менуваат константно глумци, али барем можеле да најдам замена и за него. Буквално сите ликови се сменија во серијава, само он остана истиот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.377
Поени од реакции
38.763
Ви реков ќе натегне слугинка овој.

Овој плавушата Егон ќе биде перверзен изгледа, како ги меркаше слугинките ништо чудно да натегне некоја во наредна епизода.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.884
Поени од реакции
36.977
Ваљда поради буџет не можат да менуваат константно глумци, али барем можеле да најдам замена и за него.
Во The Crown Мет Смит го глумеше принцот Филип во првите 2 сезони. Во 3 и 4 го замени Tobias Menzies, а во последните 2 Џонатан Прајс ќе ја има улогата. Можеле ваква прогресија и тука да направат, иако можеле и подобро од ова да најдат.

1665440424775.png

1665440517994.png

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.186
Поени од реакции
18.281
Денес излезе епизода 8?

Ја немам сеуште на HBO...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
Сеуште мислиш дека глумата на глумецот на Висерис не е добра серијава? @Io Sono Interista
Зашто мене ми изглуми топ за улогата која ја имаше, каде што требаше да претстави крал кој најголемиот предизвик што ќе го има во неговото владеење е да воспостави ред во неговата сопствена куќа. Крал кој нема да биде запаметен по баш ништо, крал кој не бил под закана на ниту една војна и крал кој наследи престол од претходниот наследник Јахерис кој што владеел 50 години во мир.

Во поглед на серијата, се сложувам со @Dumbledore дека кралов некако премногу старее во однос на другите, можеби тоа може да му се препише на болеста која ја има, но човече не може Даемон да изгледа како да се напил од еликсирот на младоста.
Ваљда поради буџет не можат да менуваат константно глумци, али барем можеле да најдам замена и за него. Буквално сите ликови се сменија во серијава, само он остана истиот.

Глумата во последната епизода беше врв, нема збор тука. Серијата генерално се подобрува, се надевам дека ќе има што да се гледа понатаму. Оваа сезона за мене ќе има rewatch value 0, вистински рецепт за како не треба да се прави серија. За среќа имаат огромна фан-база на ГоТ која е подготвена да им даде шанса. Да не беше ГоТ и оваа серија да беше снимена прво, ќе одеше под нож после прва сезона.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.193
Поени од реакции
84.067
Глумата во последната епизода беше врв, нема збор тука. Серијата генерално се подобрува, се надевам дека ќе има што да се гледа понатаму. Оваа сезона за мене ќе има rewatch value 0, вистински рецепт за како не треба да се прави серија. За среќа имаат огромна фан-база на ГоТ која е подготвена да им даде шанса. Да не беше ГоТ и оваа серија да беше снимена прво, ќе одеше под нож после прва сезона.
ок, ја не ги глеам двеве гомна, ама ме занима LOTR тебе зарем боља ти е од ова?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.590
Поени од реакции
9.882
Пемиерата на секоја епизода е во понеделник 3 часот наутро.

Kajgana Shop

На врв Bottom