Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.046
Зашто?
Што е тоа што го поседува Шкринијар, а го нема Рудигер?
Што има Шкринијар што го прави класа погоре, можеби и неколку класи погоре, од Рудигер?

Врз база на што е креирано ова твое мислење?
Затоа што е многу постабилен од него, ретко киксира и е поцврст. Не реков дека е класи подобар него дека не е во негова класа. Според мене Миланчо е прв tier, Рудигер втор.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539

Или го имаат однесено на "смирување" во некоја вукојебина од шума во близина на Мостар или се чека подобра понуда од било кој клуб.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.108
Поени од реакции
25.166
Затоа што е многу постабилен од него, ретко киксира и е поцврст. Не реков дека е класи подобар него дека не е во негова класа. Според мене Миланчо е прв tier, Рудигер втор.
Аха.. според тебе, мислев ќе кажеш некои фудбалски параметри издржани со факти.
Али добро, нормално дека аргумент ти е "постабилен од него", нешто што никако не може да се измери.

Значи мислењево можеме да го помножиме со нула и да го фрлиме во канта, јасно ми е.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.046
Аха.. според тебе, мислев ќе кажеш некои фудбалски параметри издржани со факти.
Али добро, нормално дека аргумент ти е "постабилен од него", нешто што никако не може да се измери.

Значи мислењево можеме да го помножиме со нула и да го фрлиме во канта, јасно ми е.
Слободно, множи го и со минус 1 ако сакаш, ниту ти се обратив ниту па ме занима твоето мислење за Рудигер. Башка пишано е у постот погоре дека нема конкретен индикатор за тоа топ 3, топ 2, топ 5 така да се е субјективно и до негде објективно гледање на работите.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.108
Поени од реакции
25.166
Слободно, множи го и со минус 1 ако сакаш, ниту ти се обратив ниту па ме занима твоето мислење за Рудигер. Башка пишано е у постот погоре дека нема конкретен индикатор за тоа топ 3, топ 2, топ 5 така да се е субјективно и до негде објективно гледање на работите.
Ако нема конкретен индикатор зашто тогаш го ставаш во некакви си топ 2, топ 3 или топ 5 играчи?
Воопшто не е објективно, ако е мислење според тебе е целосно субјективно мислење.

Како за пример, јас слободно можам да пишам дека Леонард Жута е подобар играч од Робертсон?
Ама не треба како пизда да се скријам кога ќе ме бобардираат со аргумент и да викам "ама тоа си е само мое мислење."

Точно, ти нигде не ми се обрати, изнесе твој став и мислење, јас само те прашав врз база на што го креираше тоа твое мислење.
Нема везе, го добив одговорот, така да нема поента повеќе да го тераме муабетот.

Слободно, ако на некој од фановиве на Сериа А кои исто така без ниту еден аргумент не кажа зашто Шкринијар е подобар од Рудигер (ваљда мислењето го креирате врз база на тие две сезони кои ги има изиграново Рома пред 5 години на негови 24 години), му се дискутира нека ме цитира слободно.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.239
Поени од реакции
14.529
Зашто?
Што има Шкринијар што го прави класа погоре, можеби и неколку класи погоре, од Рудигер?
Мислам дека заради некој кикс и општо впечатокот од Рома. Може да си топ дефанзивец, ако кикснеш некако тоа ти го памтат најмногу, без разлика каква е целата слика (да парафразирам едно другарче од нашиот фан клуб).

И двајцата се топ дефанзивци, дури мислам и дека најдобрата сезона на Рудигер (20/21) е подобра од најдобрата на Словакот.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.070
Поени од реакции
1.557
Ај ај ај какви муабети, се гледа дека ви е досадно ван сезона.
За Шкринијар, ајде нека не е топ 2-3-100 ама моментално нема екипа каде што не би се сместил инстантно на стандардно првотимско место и тоа зборам за топ екипиве. Интер се ненормални. Другото не коментирам,премногу глупости се изнатресоа наназад.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.046
Како за пример, јас слободно можам да пишам дека Леонард Жута е подобар играч од Робертсон?
Тоа би било срам, не мислење. Само нека ти текне што направи Рудигер против Реал сезонава и остај ме да уживам додека не ми го продале Миланчо.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Блиску се бе Скриниар и Рудигер ама ако судиме по последнава сезона, блага предност би имал Скриниар пошо сериозно профи ја изигра.

Не дека сега Рудигер е на ниво на Бонера и дека незаслужено иде у клуб ко Реал ама мое лично мислење е дека е многу посклон на киксови, базирано на Рома и Челзи. (не само на Рома)

А споредбава Канаваро и Неста не ми се ни дискутира, ни Јувенташи не би излегле со такви тврдења.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.239
Поени од реакции
14.529
Околу Де Јонг и Јунајтед.

Ако можат да го земат, никако не смеат да го пропуштат.

Неверојатен талент, треба да им биде една од главните точки околу кои ќе прават нов тим.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
Од кога дојде Тухел во Челзи, Рудигер е можеби најдобриот дефанзивец во Европа. Значи сезона и пол. Претходно немаше таква константност и иако имаше добри периоди, повеќе важеше за паничар кој знаеше да кикса.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Блиску се бе Скриниар и Рудигер ама ако судиме по последнава сезона, блага предност би имал Скриниар пошо сериозно профи ја изигра.

Не дека сега Рудигер е на ниво на Бонера и дека незаслужено иде у клуб ко Реал ама мое лично мислење е дека е многу посклон на киксови, базирано на Рома и Челзи. (не само на Рома)

А споредбава Канаваро и Неста не ми се ни дискутира, ни Јувенташи не би излегле со такви тврдења.
Па тој период Канаваро не беше ни најдобар дефанзивец во Јуве, ние јувенташите повеќе си го сакаме Турам.

Не дека Канаваро беше слаб но не можи да биди во вакви дискусии поради неколкуте сезони шо ги помина во најумрениот тим на сите времиња, Интер во почеток на 2000ти. Толку не знаеја да го користат шо го трампаа за резервен голман.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Зашто?

Врз база на што е креирано ова твое мислење?
Боље е на топка, со топка, не излетува, не праи безвезни фаули (иако лупа у бубрези), не киксира, еден на еден никој не може да го помине, у воздушен дуел е беспрекорен, не е паничар и не е киксер.

Е сеа ако ми го поставиш глупото прашање зошто Реал го одбра Рудигер а не Шкринијар ќе ти одговорам дека Реал парите што би им биле доволни за Шкринијар одлучија да ги потрошат на задњи везни играч од француско првенство.
Слободно, ако на некој од фановиве на Сериа А кои исто така без ниту еден аргумент не кажа зашто Шкринијар е подобар од Рудигер (ваљда мислењето го креирате врз база на тие две сезони кои ги има изиграново Рома пред 5 години на негови 24 години)
Значи тие 2 сезони ќе ги заборавиме и ќе го напраиме подобар од Шкринијар кој сеуште нема изиграно такви две сезони. Eве и Донев убаво кажа, Рудигер пред Тухел беше бркан и продаван секое второ коло.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.239
Поени од реакции
14.529
у воздушен дуел е беспрекорен,
Шкринијар

21/22 Серија А 1,5 (50%); ЛШ 1,1 (47%,)

20/21 Серија А 1,0 (43%); ЛШ 0,7 (50%)

Рудигер

21/22 ПЛ 1,6 (74%); ЛШ 1,7 (54%)

20/22 ПЛ 2,2 (67%); ЛШ 2,3 (64%)

Не само што Шкринијар не е беспрекорен во воздушни дуели, туку е полош од Рудигер.

А камоли да споредуваме со други дефанзивци, кои се добри во тој сегмент.

Kajgana Shop

На врв Bottom