Фудбалски/трансфер дискусии

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.404
Го частат дека зема за најбољи менаџер. Исклучок е, остај ти.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Многу интересно е што низ целава дискусија се занемарува фактот дека Шкриниар на 27 години уште игра во Сериа А, а дотолку повеќе тоа што добра сезона во Италија не е исто што и добра сезона во Англија. Извинете.

Шкриниар со половина титула позади себе е класа, Рудигер е дрво. Човекот што му донесе европска титула на Челзи. Тој удел и овој на Шкриниар е немерлив.

Некогаш често им забележувате на Англичаните дека се делудед и дека своите си ги ценат x5, ама некако не сте вие фановите на италијански екипи многу далеку од нив.
Шкриниар испадна светска класа, играл добро со Сампдорија и Салернитана. Стабилен лик.

Да не дојде до забуни, Шкриниар мене ми е многу добар стопер и би го сакал во мој тим без око да ми трепне.
Па е светска класа Шкриниар. Во кој тим да отиде одма влага во први 11 не знам што е тешко тоа да се признае. И Рудигер сега во Челзи стана класа. Во Рома беше просечен. И страшно глуп ти е муабетов со Салернитана и Сампдорија. Ко Рудигер во Англија секое коло да играл против Сити и Ливерпул. И пред да рипаш никој не ти вика Италија е поквалитетна лига, ама далеку од толку ниско што сакаш да ја претвориш.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Шкринијар

21/22 Серија А 1,5 (50%); ЛШ 1,1 (47%,)

20/21 Серија А 1,0 (43%); ЛШ 0,7 (50%)

Рудигер

21/22 ПЛ 1,6 (74%); ЛШ 1,7 (54%)

20/22 ПЛ 2,2 (67%); ЛШ 2,3 (64%)

Не само што Шкринијар не е беспрекорен во воздушни дуели, туку е полош од Рудигер.

А камоли да споредуваме со други дефанзивци, кои се добри во тој сегмент.
Сакаш да кажеш дека Шкринијар ги изгубил пола од воздушните дуели?
ОК.

Џабе гледам фудбал изгледа кога сето тоа може да се потврди статистички.

Ај споредувај ми баш ме интересира кои се другите боље играчи со глава од Шкринијар. Пред некое време имаше и за Калулу постирано ваква статистика ако не се лажам, па некој ќе помисли дека за Јап Стам се збори а не за 160 висок играч.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.239
Поени од реакции
14.534
Сакаш да кажеш дека Шкринијар ги изгубил пола од воздушните дуели?
ОК.

Џабе гледам фудбал изгледа кога сето тоа може да се потврди статистички.

Ај споредувај ми баш ме интересира кои се другите боље играчи со глава од Шкринијар. Пред некое време имаше и за Калулу постирано ваква статистика ако не се лажам, па некој ќе помисли дека за Јап Стам се збори а не за 160 висок играч.
Е овој џонтризам најмногу ме нервира. Гледа дека не е во право, свесен е, ама не бе, малку хехенце, безвезни примери ќе уфрли и демек докажал нешто. :D

Не биле во право бројките, туку треба да му веруваме на Џонтра, поточно на неговиот впечаток. За него Шкринијар ги добил сите дуели и крај, тука завршува муабетот, нема врска што реалноста е поинаква.

Калулу еднаш го споредував само со ниски дефанзвци, а и од нив изгледа беше најлош. Исто и како пар со Томори, кога објаснував дека се многу лоши во воздушни дуели и ни треба еден поинаков дефанзивец.

Значи, сосема спротивно од тоа што сакаш да наметнеш, демек сум го форсирал со статистика.

Ако сакаш ќе ти објаснам зошто имаш впечаток дека Шкринијар е подобар, а слично и со Калулу и Томори не се приметуваше многу тој недостаток. Но, бројките не можеш да ги промениш, без разлика што не ти се допаѓаат.

Последно уредено:
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па е светска класа Шкриниар. Во кој тим да отиде одма влага во први 11 не знам што е тешко тоа да се признае. И Рудигер сега во Челзи стана класа. Во Рома беше просечен. И страшно глуп ти е муабетов со Салернитана и Сампдорија. Ко Рудигер во Англија секое коло да играл против Сити и Ливерпул. И пред да рипаш никој не ти вика Италија е поквалитетна лига, ама далеку од толку ниско што сакаш да ја претвориш.

Светска класа не е Рудигер, а не па Шкриниар. Полека со терминиве.

Муабетот е глуп, затоа што не допира до тебе. Или не сакаш да допира. Рудигер бил јак во лига многу поквалитетна од таа каде што игра Шкриниар.
Муабетот за прв во село и последен во град.

Рудигер потпиша сега за европскиот шампион, играјќи за последниот европски шампион. Рудигер имаше удел во освојување на еден масивен трофеј. Сега станал играч. И уште некој трофеј попатно. Има нешто за да му се фатиш, некоја историја, плус параметар.

Океј, сега станал класа Рудигер. Дека другиве така се раѓаат, автоматски класа. Нормално е дека ќе напредува во кариерата, од една во друга фаза. Во Рома бил просек. Прекрасна констатација. Ван Дајк во Селтик каков беше? Ист како во Ливерпул?

Мене не ми пречи тоа што за некого Шкринкар е подобар од Рудигер. Повеќе ми пречи тоа што овде Рудигер е деградиран до коска, мислиш за Титус Брамбл станува збор.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Светска класа не е Рудигер, а не па Шкриниар. Полека со терминиве.

Муабетот е глуп, затоа што не допира до тебе. Или не сакаш да допира. Рудигер бил јак во лига многу поквалитетна од таа каде што игра Шкриниар.
Муабетот за прв во село и последен во град.

Рудигер потпиша сега за европскиот шампион, играјќи за последниот европски шампион. Рудигер имаше удел во освојување на еден масивен трофеј. Сега станал играч. И уште некој трофеј попатно. Има нешто за да му се фатиш, некоја историја, плус параметар.

Океј, сега станал класа Рудигер. Дека другиве така се раѓаат, автоматски класа. Нормално е дека ќе напредува во кариерата, од една во друга фаза. Во Рома бил просек. Прекрасна констатација. Ван Дајк во Селтик каков беше? Ист како во Ливерпул?

Мене не ми пречи тоа што за некого Шкринкар е подобар од Рудигер. Повеќе ми пречи тоа што овде Рудигер е деградиран до коска, мислиш за Титус Брамбл станува збор.
Па само ти одам по логика. Викаш Шкриниар играл против Салернитана и Сампдорија па не се важело што е јак против нив, а против истите тие Рудигер беше просек. И па ќе ти кажам моментално нема некоја енормна разлика меѓу нив двајца , класа се и двајцата пошто и нема нешто огромен избор за класа штопери ко што било па затоа може се вметнат моментално во светска класа.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па само ти одам по логика. Викаш Шкриниар играл против Салернитана и Сампдорија па не се важело што е јак против нив, а против истите тие Рудигер беше просек. И па ќе ти кажам моментално нема некоја енормна разлика меѓу нив двајца , класа се и двајцата пошто и нема нешто огромен избор за класа штопери ко што било па затоа може се вметнат моментално во светска класа.
Рудигер бил просек против тие екипи на 22/3 години. А 365 дена во фудбал се огромна дистанца, да не зборувам за повеќе.

Супер се двајцата, ќе речам, блазе тимот со Шкриниар во тим. Стабилен, цврст, не е склон на повреди, добар во воздух. Само да не се оди во крајности и да не се претерува.
И да, не се класа двајцата. Колку и да се дефицитарни тие позиции, навистина.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@RATM го избрша мислењето ко да збориме за тенис, Рудигер му донел европска титула на Челзи, некој ќе помисли дека таа сезона Рудимбе дал 30 голови а не дека најдобар стрелец на тимот им беше Жоргињо со 9 гола сите од пенал. :D И не дека Рудигер изигра се на се 34 утакмици во сите натпреварувања и дремеше на клупа пола сезона.

Утакмици кои Миланчо ги игра у први 34 кола у Серија А.

Пола од сезоните повреден, пола на клупа. (y) Освоил 2 титули од кои на едната (ЛЕ) настапил на ни помалку ни повеќе, 4 утакмици таа сезона.

Ист број сезони едниот игра у Челзи а другиот у Интер и за сите тие сезони едниот му бега едно 40тина изиграни утакмици и бил член на одбрана која во сите тие 5 сезони примила помалце голови од таа на другиов.

Да не го продававте и да не го бркавте после секоја втора утакмица како е неспособен глуп киксер немаше вака да се објаснуваме.

Играл против Салерно Шкринијар.

Р. 17/18 против тимовите што завршиле у топ 4, 3 победи и 4 порази. 5то место.
М. 17/18 против тимовите што завршиле у топ 4, 1 победа, 1 пораз, 4 нерешени. 4то место.

Р. 18/19 против топ 4, 1 победа, 3 порази, 1 нерешена. 3то место.
М. 18/19 против топ 4, 1 победа, 1 пораз, 2 нерешени. 4то место.

Р. 19/20 против топ 4, 1 победа, 2 порази. 4то место.
М. 19/20 против топ 4, 2 победи, 2 порази. 2ро место.

Р. 20/21 против топ 4, 2 победи, 2 нерешени. 4то место.
М. 20/21 против топ 4, 3 победи, 1 пораз. 1во место.

Р. 21/22 против топ 4, 2 победи, 2 порази, 2 нерешени. 3то место.
М. 21/22 против топ 4, 2 победи, 1 пораз, 3 нерешени. 2ро место.

Рудигер у своите 5 сезони во Челзи против топ 4 екипите за таа сезона има 9 победи, 11 порази и 5 нерешени.
Миланчо за истиот период во Интер против топ 4 екипите за таа сезона има 9 победи, 6 порази и 11 нерешени.

Со таа разлика што Рудигер има и доста утакмици пропуштено каде Челзи губел, истотака Рудигер има јадено петарди, 6ки, тројки, четворки.

Рудигер има 5 титули, Шкринијар 3.

И за кој кур го барав ова низ интеренетот и изгубив пола саат а требаше да идам да трчам. Да ти ебам и Шкринијар и Рудигер. И тебе РАТМ.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.049
Па сем Марли не гледам кој го деградираше Рудигер. Некои ко Оби се тригернаа на мислењето дека за МЕНЕ Шкринијар е подобар од Рудигер, мислиш дека сум рекол оти Панче Ќумбев е боље од него.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Е овој џонтризам најмногу ме нервира. Гледа дека не е во право, свесен е, ама не бе, малку хехенце, безвезни примери ќе уфрли и демек докажал нешто. :D

Не биле во право бројките, туку треба да му веруваме на Џонтра, поточно на неговиот впечаток. За него Шкринијар ги добил сите дуели и крај, тука завршува муабетот, нема врска што реалноста е поинаква.

Калулу еднаш го споредував само со ниски дефанзвци, а и од нив изгледа беше најлош. Исто и како пар со Томори, кога објаснував дека се многу лоши во воздушни дуели и ни треба еден поинаков дефанзивец.

Значи, сосема спротивно од тоа што сакаш да наметнеш, демек сум го форсирал со статистика.

Ако сакаш ќе ти објаснам зошто имаш впечаток дека Шкринијар е подобар, а слично и со Калулу и Томори не се приметуваше многу тој недостаток. Но, бројките не можеш да ги промениш, без разлика што не ти се допаѓаат.
Не бе стварно ме зачуди пошто ретко кога сум го забележал Шкринијар дека изгубил воздушен дуел и обично сум мирен коа иде висока топка према него. Сфаќаш.
Знаеш дека ќе ја удри и нема да ја прелета ниту пак некој ќе го разнесе таму горе.

Затоа ми е чудна статистикава. И не и верувам. :D

За Калулу спомнав пошто знам дека имаше дискусија и споредба каде имаше добри бројки како за низок играч. Не мислев да наметнувам.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.049
Од кога дојде Тухел во Челзи, Рудигер е можеби најдобриот дефанзивец во Европа
Донев во ред брат, не ти е никој крив што не пратиш други лиги сем ПЛ али те молам не трескај вакви зелени.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
@RATM го избрша мислењето ко да збориме за тенис, Рудигер му донел европска титула на Челзи, некој ќе помисли дека таа сезона Рудимбе дал 30 голови а не дека најдобар стрелец на тимот им беше Жоргињо со 9 гола сите од пенал. :D И не дека Рудигер изигра се на се 34 утакмици во сите натпреварувања и дремеше на клупа пола сезона.

Утакмици кои Миланчо ги игра у први 34 кола у Серија А.

Пола од сезоните повреден, пола на клупа. (y) Освоил 2 титули од кои на едната (ЛЕ) настапил на ни помалку ни повеќе, 4 утакмици таа сезона.

Ист број сезони едниот игра у Челзи а другиот у Интер и за сите тие сезони едниот му бега едно 40тина изиграни утакмици и бил член на одбрана која во сите тие 5 сезони примила помалце голови од таа на другиов.

Да не го продававте и да не го бркавте после секоја втора утакмица како е неспособен глуп киксер немаше вака да се објаснуваме.

Играл против Салерно Шкринијар.

Р. 17/18 против тимовите што завршиле у топ 4, 3 победи и 4 порази. 5то место.
М. 17/18 против тимовите што завршиле у топ 4, 1 победа, 1 пораз, 4 нерешени. 4то место.

Р. 18/19 против топ 4, 1 победа, 3 порази, 1 нерешена. 3то место.
М. 18/19 против топ 4, 1 победа, 1 пораз, 2 нерешени. 4то место.

Р. 19/20 против топ 4, 1 победа, 2 порази. 4то место.
М. 19/20 против топ 4, 2 победи, 2 порази. 2ро место.

Р. 20/21 против топ 4, 2 победи, 2 нерешени. 4то место.
М. 20/21 против топ 4, 3 победи, 1 пораз. 1во место.

Р. 21/22 против топ 4, 2 победи, 2 порази, 2 нерешени. 3то место.
М. 21/22 против топ 4, 2 победи, 1 пораз, 3 нерешени. 2ро место.

Рудигер у своите 5 сезони во Челзи против топ 4 екипите за таа сезона има 9 победи, 11 порази и 5 нерешени.
Миланчо за истиот период во Интер против топ 4 екипите за таа сезона има 9 победи, 6 порази и 11 нерешени.

Со таа разлика што Рудигер има и доста утакмици пропуштено каде Челзи губел, истотака Рудигер има јадено петарди, 6ки, тројки, четворки.

Рудигер има 5 титули, Шкринијар 3.

И за кој кур го барав ова низ интеренетот и изгубив пола саат а требаше да идам да трчам. Да ти ебам и Шкринијар и Рудигер. И тебе РАТМ.

Го избришав за да не се васам со тебе и Коби во недела, ама мораше Кастиел секако да се појави. :mad:

Види го со статистикава, прееска му вели на Хм_хм си сакал FC Grass, на терен да гледа, сега статистика ми истовара овде.

Пишував на уделот на Рудигер во таа сезона и заслугите за тој трофеј. Нормално дека не е само поради него, исто како што не е виновен Шкриниар што во негово време Интер е скромен на тој план.

Ова дека Рудигер сме ги продавале, како да ти речам. Јас само да влезам во фанклуб Интер, веднаш ќе пронајдам и тоа од сезонава, постови во кои се диса Шкриниар дека е неконстантен и дека не играл добро.
Рудигер си имаше такви периоди, генерално кога играше лошо цел тим и тој беше лош. Тоа има повеќе врска со ситуацијата на клупа и игрите на Челзи, одошто со него самиот.

Да се навратам на статистикава. Оваа е само за во Италија. Рудигер само во кампањата во ЛШ играше против далеку посериозни опоененти и фудбалери, отколку што Милан досега воопшто заиграл во кариерата.
Епа не е исто трипати да го поразиш Манчестер Сити за месец дена во три различни натпреварувања и да имаш добра статистика со Милан и Наполи.
Многу клучна ставка. Не можеме да ја изедначуваме индивидуалната статистика на двајцава, затоа што двајцата остваруваат бројки на сосема две различни нивоа.

Не ме сфаќај погрешно, нема грам препотенција во пишаново во однос на лигите. Јас освен Челзи, многу работи што се однесува до Премиер Лига не можам да поднесам. А од друга страна многу сакам италијански фудбал. Значи, тој елемент на пристрасност од старт стави го настрана.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
Донев во ред брат, не ти е никој крив што не пратиш други лиги сем ПЛ али те молам не трескај вакви зелени.
Муабет од пред 7 години, кога стварно не пратев :D

Во тој период од кога е дојден Тухел, ако не сметаш дека е во топ 3, значи ти не пратиш. Буквално секој натпревар го изигра на врвно ниво, без грешка. Да ми кажуваше некој дека може он на тоа ниво да игра, ќе го правев будала. А не навлегов иначе во споредбата со Шкриниар и воопшто немам намера да деградирам друг. Само дека Рудигер ако ги гледаме последните 18 месеци заедно со уште неколку влага во конкуренција за најдобар во Европа. По перформанси.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Па тој период Канаваро не беше ни најдобар дефанзивец во Јуве, ние јувенташите повеќе си го сакаме Турам.

Не дека Канаваро беше слаб но не можи да биди во вакви дискусии поради неколкуте сезони шо ги помина во најумрениот тим на сите времиња, Интер во почеток на 2000ти. Толку не знаеја да го користат шо го трампаа за резервен голман.
Канаваро си газеше и во репрезентација колку што памтам

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.398
Поени од реакции
9.617
Канаваро си газеше и во репрезентација колку што памтам
Батали ние другите не гледаме фудбал само овие што пратат жабарската лига се експерти за фудбал. :(
ПС само уште жабарската лигата да беше јака како порано. :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom