Па е светска класа Шкриниар. Во кој тим да отиде одма влага во први 11 не знам што е тешко тоа да се признае. И Рудигер сега во Челзи стана класа. Во Рома беше просечен. И страшно глуп ти е муабетов со Салернитана и Сампдорија. Ко Рудигер во Англија секое коло да играл против Сити и Ливерпул. И пред да рипаш никој не ти вика Италија е поквалитетна лига, ама далеку од толку ниско што сакаш да ја претвориш.Многу интересно е што низ целава дискусија се занемарува фактот дека Шкриниар на 27 години уште игра во Сериа А, а дотолку повеќе тоа што добра сезона во Италија не е исто што и добра сезона во Англија. Извинете.
Шкриниар со половина титула позади себе е класа, Рудигер е дрво. Човекот што му донесе европска титула на Челзи. Тој удел и овој на Шкриниар е немерлив.
Некогаш често им забележувате на Англичаните дека се делудед и дека своите си ги ценат x5, ама некако не сте вие фановите на италијански екипи многу далеку од нив.
Шкриниар испадна светска класа, играл добро со Сампдорија и Салернитана. Стабилен лик.
Да не дојде до забуни, Шкриниар мене ми е многу добар стопер и би го сакал во мој тим без око да ми трепне.
Сакаш да кажеш дека Шкринијар ги изгубил пола од воздушните дуели?Шкринијар
21/22 Серија А 1,5 (50%); ЛШ 1,1 (47%,)
20/21 Серија А 1,0 (43%); ЛШ 0,7 (50%)
Рудигер
21/22 ПЛ 1,6 (74%); ЛШ 1,7 (54%)
20/22 ПЛ 2,2 (67%); ЛШ 2,3 (64%)
Не само што Шкринијар не е беспрекорен во воздушни дуели, туку е полош од Рудигер.
А камоли да споредуваме со други дефанзивци, кои се добри во тој сегмент.
Е овој џонтризам најмногу ме нервира. Гледа дека не е во право, свесен е, ама не бе, малку хехенце, безвезни примери ќе уфрли и демек докажал нешто.Сакаш да кажеш дека Шкринијар ги изгубил пола од воздушните дуели?
ОК.
Џабе гледам фудбал изгледа кога сето тоа може да се потврди статистички.
Ај споредувај ми баш ме интересира кои се другите боље играчи со глава од Шкринијар. Пред некое време имаше и за Калулу постирано ваква статистика ако не се лажам, па некој ќе помисли дека за Јап Стам се збори а не за 160 висок играч.
Па е светска класа Шкриниар. Во кој тим да отиде одма влага во први 11 не знам што е тешко тоа да се признае. И Рудигер сега во Челзи стана класа. Во Рома беше просечен. И страшно глуп ти е муабетов со Салернитана и Сампдорија. Ко Рудигер во Англија секое коло да играл против Сити и Ливерпул. И пред да рипаш никој не ти вика Италија е поквалитетна лига, ама далеку од толку ниско што сакаш да ја претвориш.
Па само ти одам по логика. Викаш Шкриниар играл против Салернитана и Сампдорија па не се важело што е јак против нив, а против истите тие Рудигер беше просек. И па ќе ти кажам моментално нема некоја енормна разлика меѓу нив двајца , класа се и двајцата пошто и нема нешто огромен избор за класа штопери ко што било па затоа може се вметнат моментално во светска класа.Светска класа не е Рудигер, а не па Шкриниар. Полека со терминиве.
Муабетот е глуп, затоа што не допира до тебе. Или не сакаш да допира. Рудигер бил јак во лига многу поквалитетна од таа каде што игра Шкриниар.
Муабетот за прв во село и последен во град.
Рудигер потпиша сега за европскиот шампион, играјќи за последниот европски шампион. Рудигер имаше удел во освојување на еден масивен трофеј. Сега станал играч. И уште некој трофеј попатно. Има нешто за да му се фатиш, некоја историја, плус параметар.
Океј, сега станал класа Рудигер. Дека другиве така се раѓаат, автоматски класа. Нормално е дека ќе напредува во кариерата, од една во друга фаза. Во Рома бил просек. Прекрасна констатација. Ван Дајк во Селтик каков беше? Ист како во Ливерпул?
Мене не ми пречи тоа што за некого Шкринкар е подобар од Рудигер. Повеќе ми пречи тоа што овде Рудигер е деградиран до коска, мислиш за Титус Брамбл станува збор.
Рудигер бил просек против тие екипи на 22/3 години. А 365 дена во фудбал се огромна дистанца, да не зборувам за повеќе.Па само ти одам по логика. Викаш Шкриниар играл против Салернитана и Сампдорија па не се важело што е јак против нив, а против истите тие Рудигер беше просек. И па ќе ти кажам моментално нема некоја енормна разлика меѓу нив двајца , класа се и двајцата пошто и нема нешто огромен избор за класа штопери ко што било па затоа може се вметнат моментално во светска класа.
Па сем Марли не гледам кој го деградираше Рудигер. Некои ко Оби се тригернаа на мислењето дека за МЕНЕ Шкринијар е подобар од Рудигер, мислиш дека сум рекол оти Панче Ќумбев е боље од него.Мене не ми пречи тоа што за некого Шкринкар е подобар од Рудигер. Повеќе ми пречи тоа што овде Рудигер е деградиран до коска, мислиш за Титус Брамбл станува збор.
Не бе стварно ме зачуди пошто ретко кога сум го забележал Шкринијар дека изгубил воздушен дуел и обично сум мирен коа иде висока топка према него. Сфаќаш.Е овој џонтризам најмногу ме нервира. Гледа дека не е во право, свесен е, ама не бе, малку хехенце, безвезни примери ќе уфрли и демек докажал нешто.
Не биле во право бројките, туку треба да му веруваме на Џонтра, поточно на неговиот впечаток. За него Шкринијар ги добил сите дуели и крај, тука завршува муабетот, нема врска што реалноста е поинаква.
Калулу еднаш го споредував само со ниски дефанзвци, а и од нив изгледа беше најлош. Исто и како пар со Томори, кога објаснував дека се многу лоши во воздушни дуели и ни треба еден поинаков дефанзивец.
Значи, сосема спротивно од тоа што сакаш да наметнеш, демек сум го форсирал со статистика.
Ако сакаш ќе ти објаснам зошто имаш впечаток дека Шкринијар е подобар, а слично и со Калулу и Томори не се приметуваше многу тој недостаток. Но, бројките не можеш да ги промениш, без разлика што не ти се допаѓаат.
Донев во ред брат, не ти е никој крив што не пратиш други лиги сем ПЛ али те молам не трескај вакви зелени.Од кога дојде Тухел во Челзи, Рудигер е можеби најдобриот дефанзивец во Европа
@RATM го избрша мислењето ко да збориме за тенис, Рудигер му донел европска титула на Челзи, некој ќе помисли дека таа сезона Рудимбе дал 30 голови а не дека најдобар стрелец на тимот им беше Жоргињо со 9 гола сите од пенал. И не дека Рудигер изигра се на се 34 утакмици во сите натпреварувања и дремеше на клупа пола сезона.
Утакмици кои Миланчо ги игра у први 34 кола у Серија А.
Пола од сезоните повреден, пола на клупа. Освоил 2 титули од кои на едната (ЛЕ) настапил на ни помалку ни повеќе, 4 утакмици таа сезона.
Ист број сезони едниот игра у Челзи а другиот у Интер и за сите тие сезони едниот му бега едно 40тина изиграни утакмици и бил член на одбрана која во сите тие 5 сезони примила помалце голови од таа на другиов.
Да не го продававте и да не го бркавте после секоја втора утакмица како е неспособен глуп киксер немаше вака да се објаснуваме.
Играл против Салерно Шкринијар.
Р. 17/18 против тимовите што завршиле у топ 4, 3 победи и 4 порази. 5то место.
М. 17/18 против тимовите што завршиле у топ 4, 1 победа, 1 пораз, 4 нерешени. 4то место.
Р. 18/19 против топ 4, 1 победа, 3 порази, 1 нерешена. 3то место.
М. 18/19 против топ 4, 1 победа, 1 пораз, 2 нерешени. 4то место.
Р. 19/20 против топ 4, 1 победа, 2 порази. 4то место.
М. 19/20 против топ 4, 2 победи, 2 порази. 2ро место.
Р. 20/21 против топ 4, 2 победи, 2 нерешени. 4то место.
М. 20/21 против топ 4, 3 победи, 1 пораз. 1во место.
Р. 21/22 против топ 4, 2 победи, 2 порази, 2 нерешени. 3то место.
М. 21/22 против топ 4, 2 победи, 1 пораз, 3 нерешени. 2ро место.
Рудигер у своите 5 сезони во Челзи против топ 4 екипите за таа сезона има 9 победи, 11 порази и 5 нерешени.
Миланчо за истиот период во Интер против топ 4 екипите за таа сезона има 9 победи, 6 порази и 11 нерешени.
Со таа разлика што Рудигер има и доста утакмици пропуштено каде Челзи губел, истотака Рудигер има јадено петарди, 6ки, тројки, четворки.
Рудигер има 5 титули, Шкринијар 3.
И за кој кур го барав ова низ интеренетот и изгубив пола саат а требаше да идам да трчам. Да ти ебам и Шкринијар и Рудигер. И тебе РАТМ.
Муабет од пред 7 години, кога стварно не пратевДонев во ред брат, не ти е никој крив што не пратиш други лиги сем ПЛ али те молам не трескај вакви зелени.
Канаваро си газеше и во репрезентација колку што памтамПа тој период Канаваро не беше ни најдобар дефанзивец во Јуве, ние јувенташите повеќе си го сакаме Турам.
Не дека Канаваро беше слаб но не можи да биди во вакви дискусии поради неколкуте сезони шо ги помина во најумрениот тим на сите времиња, Интер во почеток на 2000ти. Толку не знаеја да го користат шо го трампаа за резервен голман.
Батали ние другите не гледаме фудбал само овие што пратат жабарската лига се експерти за фудбал.Канаваро си газеше и во репрезентација колку што памтам