Брат или сестра немаш или родител, некој од фамилија што сака да чита вакви книги да ги купите?Решив да се женам само за да ги купам книгиве со партнерката.
Брат или сестра немаш или родител, некој од фамилија што сака да чита вакви книги да ги купите?Решив да се женам само за да ги купам книгиве со партнерката.
Е немаНема појак од @MARCELLO
Постојат едни институции, се викаат библиотеки. Во нив се чуваат книги. Можеш да се зачлениш по цена од половина книга и да позајмуваш книги за читање. Откако ќе ја позајмиш, пред да почнеш да читаш ќе го исклучиш телефонот и сѐ останато што може да ти одзема внимание и почнуваш да читаш.Е нема
Искрен да бидам пишав овде во темава одамна дека не сум ги гледал сите филмови со Хари Потер и не сум читал книгите а би сакал некогаш барем некоја од книгите да прочитам. Од филм сум го гледал како помал првиот Хари Потер и толку.
Кога сме кај книги јас како што сум спор со читање книги не ми се даваат наеднаш толку пари за книга што читањето ќе ми биде "вечност".
Желба имам ама на дело тоа го нема. Се нешто чекај не сега ај утре, или кога сакам книга да читам ми одзема внимание дали телефонот и интернетот или е нешто друго.
Не знам дали воопшто Хари Потер изданијава од Литература ги има во библиотеката во мојот град.Постојат едни институции, се викаат библиотеки. Во нив се чуваат книги. Можеш да се зачлениш по цена од половина книга и да позајмуваш книги за читање. Откако ќе ја позајмиш, пред да почнеш да читаш ќе го исклучиш телефонот и сѐ останато што може да ти одзема внимание и почнуваш да читаш.
Едноставно е.
Тогаш имаш аудио книги.Не знам дали воопшто Хари Потер изданијава од Литература ги има во библиотеката во мојот град.
Друго сум пробувал техники вакви за читање ама слабо оди. Не дека нема да ја прочитам книгата но нема книгата да биде прочитана за две недели туку ќе тера повеќе месеци зависно колкава е книгата повеќе се одовлекува.
Слаба понуда на македонски јазик аудио книги а англискиот лошо ми оди.Тогаш имаш аудио книги.
Тоа многу лесно може да се провери, но сигурен сум дека ги има, иако не знам од кој град си. Ако не од Литература, тогаш постарите изданија од Култура.Не знам дали воопшто Хари Потер изданијава од Литература ги има во библиотеката во мојот град.
Точно, изборот не е нешто, не се ни Хари Потер, но има прилично на самоглас и на страницата од сојузот на слепите, сите бесплатни.Слаба понуда на македонски јазик аудио книги а англискиот лошо ми оди.
Не знам дали воопшто Хари Потер изданијава од Литература ги има во библиотеката во мојот град.
Во кој град живееш Марче? Хари Потер го има во Скопје, Велес, Кавадарци, Битола, Кичево, Штип, Тетово, Прилеп, Виница, Охрид, Куманово, Радовиш, Неготино, Демир Хисар, Струмица, Гостивар, Гевгелија, Пехчево, Кочани, Валандово и Крива Паланка. Значи скоро во цела Македонија. Ако не си во еден од овие градови, ти само изрази желба, и ќе пратам еден Був да ти донесе (позајми) еден од примероците од мојата библиотека. Ама да го прочиташ!Тоа многу лесно може да се провери, но сигурен сум дека ги има, иако не знам од кој град си.
Tетово.Во кој град живееш Марче? Хари Потер го има во Скопје, Велес, Кавадарци, Битола, Кичево, Штип, Тетово, Прилеп, Виница, Охрид, Куманово, Радовиш, Неготино, Демир Хисар, Струмица, Гостивар, Гевгелија, Пехчево, Кочани, Валандово и Крива Паланка. Значи скоро во цела Македонија. Ако не си во еден од овие градови, ти само изрази желба, и ќе пратам еден Був да ти донесе (позајми) еден од примероците од мојата библиотека. Ама да го прочиташ!
Прегледај го приврзокот 328245Прегледај го приврзокот 328246Прегледај го приврзокот 328247Прегледај го приврзокот 328248Прегледај го приврзокот 328249Прегледај го приврзокот 328250