Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Eпа?
Зашто заебанции со американски банкарски акаунти, ви-пи-ен и сл.?
Ама содржините кои ги има во САД ги нема сите тука. Еве пример - In the Heat of the Night кај нас го нема ни на Max ни на OD, а @Io Sono Interista кажа дека во САД го имало. Обратно - кај нас има еден куп Disney содржини кои не верувам дека ги има во САД, зашто таму нели е достапен Disney+, а кај нас доаѓа дури летово. Значи не се истите содржини секаде.

А инаку, ако прашуваше тоа: скриншотот на @SK-92 не е од кај нас, не знам кај живее он. Кај нас во Македонија е достапен HBO GO одамна, уште пред Netflix, од пред еден месец го ребрендираа во HBO Max.
Автоматски споено мислење:

Не се во Македонија
И да - и двајцата не се во Македонија. :D

Ти не беше АУС? Грешка сум нешто?
Не си грешка, таман си. Ама он глуми интернет анонимен суперстар („hhh vidisi go nikot“), не смее ништо да се знае за него, ќути, не прашувај. Почитувај ја неговата приватност, аман.

Eпа?
Зашто заебанции со американски банкарски акаунти, ви-пи-ен и сл.?

Заради ова погоре. HBO Max не е достапен секаде.

кај нас има еден куп Disney содржини кои не верувам дека ги има во САД, зашто таму нели е достапен Disney+, а кај нас доаѓа дури летово. Значи не се истите содржини секаде.
Да, нема Дизни. Различни содржини се секаде, со тоа што преку САД имаш најголем избор.

Инаку, има TCM (Turner Classic Movies), мал дел од TCM содржината може да се гледа преку ХБО. Дали некој знае вебсајт на кој може да се гледаат само вакви филмови? Порано фаќавме TCM канал во МК, кога цветаше пиратеријата, 24h на ден пуштаа стари филмови. Би се претплатил на таков вебсајт. www.tcm.com постои ама пак оди преку некои провајдери, не може да се пристапи директно.

Последно уредено:
Дали некој знае вебсајт на кој може да се гледаат само вакви филмови? Порано фаќавме TCM канал во МК, кога цветаше пиратеријата, 24h на ден пуштаа стари филмови. Би се претплатил на таков вебсајт. www.tcm.com постои ама пак оди преку некои провајдери, не може да се пристапи директно
Criterion channel

Заради ова погоре. HBO Max не е достапен секаде.

Да, нема Дизни. Различни содржини се секаде, со тоа што преку САД имаш најголем избор.

Инаку, има TCM (Turner Classic Movies), мал дел од TCM содржината може да се гледа преку ХБО. Дали некој знае вебсајт на кој може да се гледаат само вакви филмови? Порано фаќавме TCM канал во МК, кога цветаше пиратеријата, 24h на ден пуштаа стари филмови. Би се претплатил на таков вебсајт. www.tcm.com постои ама пак оди преку некои провајдери, не може да се пристапи директно.

има тоа се вика Коди со реал дебрид претплата за 16евра за 180дена

Инаку, има TCM (Turner Classic Movies), мал дел од TCM содржината може да се гледа преку ХБО.
Кај нас во Македонија има и Warner Brothers продукција, DC и Cartoon Network. Провери и тоа.
1649310079973.png

Можеше и порано да кажеш :D

Кај нас во Македонија има и Warner Brothers продукција, DC и Cartoon Network. Провери и тоа.
Прегледај го приврзокот 327990
HBO
MAX Originals
DC
CN
TCM
Adult Swim collection
Studio Chibli
Sesame Workshop
Looney Tunes
Cartoonito

Еве кого го интересира што се можете да најдете на HBO TCM ако користите VPN

TCM HBO 3.JPG

TCM HBO 4.JPG

TCM HBO 5.JPG

TCM HBO 6.JPG

TCM HBO 7.JPG

TCM HBO 8.JPG

TCM HBO 9.JPG

TCM HBO 10.JPG

TCM01.JPG

TCM02.JPG

TCM03.JPG

TCM04.JPG

TCM05.JPG

TCM06.JPG

TCM07.JPG

TCM08.JPG

Последно уредено:
Според Википедија (ок знам дека не е најрелевантен извор) буџетот бил 90 милиони што не е малце, и требало да се снима во Мароко... На крај цел филм бил снимен во Англија.
Ова ми изгледа на чиста мрзеливост, ништо повеќе :toe:
Ова ќе речев :D

За овој буџет поевтино е да снимаш директно на локација него во студио.

Кенет Брана од Хамлет се префрли на Поаро. Изгледа му е досадно или наоѓа начини да бега од жена му, па оди да снима вакви адаптации.

35lqnh5xrfb51.png

После мала пауза конечно седнав да гледам филм. Го глеадав The Last Duel. Иако му дадов 4ка не знам дали ја заслужува. Мислам океј филмот е супер, ама премногу беше долг и репетитивен. Сцените беа тие со по некој измешан кадар. Можеше и пократок да биде и пак ќе ја доловеше приказната. Имаше и некои нелогичности ко на пример американскиот стил на судење у Франција тоа време. Не ме јеби. Башка можеле барем да се потрудат со францускиот акцент, али се сомневам дека Бен Афлек и Мет Дејмон можат тоа да го изведат.

Се останато си беше перфекција. Најдоброто нешто беше фацата на Бен Афлек после дуелот. И од не знам која причина со таа лоша плава коса повеќе ми идеше на живци и од Џофри од ГОТ. А, овој немаше ни нешто многу за зборење...

Може е зборувано на темава, ама мене на многу лош miscast ми изгледа The Northman. Никол Кидман е целата потечена од пластични операции/филери, воопшто не ми се вклопува во целиот сетинг и атмосфера, а и Етан Хок ми е тотално неспоив лик со ваков филм. Единствено син му на Стелан Скарсгард и Бјорк ми имаат некаква смисла.

Ќе го гледам филмот, ама немам некои очекувања...

Sorry We Missed You (2019) | Drama | IMDb RATING 7.6/10
Прегледај го приврзокот 328313
Препорака за филмов.

Филмот претставува едно четворочлено семејство кое буквално се бори за да опстане. Претходно заглавено во тешки финансиски долгови.
Рики започнува да работи како доставувач на пратки, буквално по цели денови затворен во своето комбе, додека Аби работи како негувателка на стари лица исто по цел ден.
Малата Лиза е девојче кое за нејзината возраст солидно ја разбира ситуацијата во која се наоѓа нејзиното семејство, додека нивниот син кој е тинејџер малку потешко се снаоѓа и го прифаќа целиот хаос.

Едноставно во филмот се доловува целосната реална слика на едно просечно семејство кое живее во Лондон, реалноста од нивните работодавачи кои се понекогаш одвратни према своите работници. Целосен приказ на бруталниот капитализам.
Ако не ти е гледан https://www.imdb.com/title/tt5168192/?ref_=nv_sr_srsg_0
обавезно.
Од истиот режисер, обработува слична тематика. Многу јак и многу моќен филм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom