ХБО и Нетфликс да ги спореди човек во фудбалски жаргон се како прва и втора италијанска лига. Се закачив на ХБО деновиве и најдов еден куп стари филмови, денес го гледав In the Heat of the Night (1968), добитник на Оскар за најдобар филм, Златен Глобус за најдобра драма и ред други награди. Утре ќе се почестам со некоја друга класика, ако остане време.
Еден од најубавите добитници на Оскар во историјата, според мене, а филмот е толку underrated што е дури штета. Не знаев дека го имало на HBO, може да се репризира.
Не е достапен секаде. На пример јас можам да се претплатам ама правата ги има откупено некоја кабловска телевизија па блокиран е на нет, само со претплата на ТВ може да се гледа. Плус што ќе ти е лимитирана содржина, ти треба VPN за да гледаш тоа што гледаат америте, без рестрикции.
Еден од најубавите добитници на Оскар во историјата, според мене, а филмот е толку underrated што е дури штета. Не знаев дека го имало на HBO, може да се репризира.
Тоа е тоа, без VPN нема добри филмови, а и не знам на пример ако плаќаш од МК дали VPN воопшто ќе помине. Јас користам Private Internet Access затоа што ми овозможува да се закачам на МТВ (наивно верував дека ќе пренесуваат фудбал некогаш), ХБО ми работи со тоа, Американски Нетфликс нејќе. Ама тоа може да е од причина што Нетфликсот го плаќам локално, а ХБО-то го плаќа друг во САД, а не поради самиот VPN.
Не е достапен секаде. На пример јас можам да се претплатам ама правата ги има откупено некоја кабловска телевизија па блокиран е на нет, само со претплата на ТВ може да се гледа. Плус што ќе ти е лимитирана содржина, ти треба VPN за да гледаш тоа што гледаат америте, без рестрикции.
Тоа е тоа, без VPN нема добри филмови, а и не знам на пример ако плаќаш од МК дали VPN воопшто ќе помине. Јас користам Private Internet Access затоа што ми овозможува да се закачам на МТВ (наивно верував дека ќе пренесуваат фудбал некогаш), ХБО ми работи со тоа, Американски Нетфликс нејќе. Ама тоа може да е од причина што Нетфликсот го плаќам локално, а ХБО-то го плаќа друг во САД, а не поради самиот VPN.
Ама содржините кои ги има во САД ги нема сите тука. Еве пример - In the Heat of the Night кај нас го нема ни на Max ни на OD, а @Io Sono Interista кажа дека во САД го имало. Обратно - кај нас има еден куп Disney содржини кои не верувам дека ги има во САД, зашто таму нели е достапен Disney+, а кај нас доаѓа дури летово. Значи не се истите содржини секаде.
А инаку, ако прашуваше тоа: скриншотот на @SK-92 не е од кај нас, не знам кај живее он. Кај нас во Македонија е достапен HBO GO одамна, уште пред Netflix, од пред еден месец го ребрендираа во HBO Max.
Не си грешка, таман си. Ама он глуми интернет анонимен суперстар („hhh vidisi go nikot“), не смее ништо да се знае за него, ќути, не прашувај. Почитувај ја неговата приватност, аман.
кај нас има еден куп Disney содржини кои не верувам дека ги има во САД, зашто таму нели е достапен Disney+, а кај нас доаѓа дури летово. Значи не се истите содржини секаде.
Да, нема Дизни. Различни содржини се секаде, со тоа што преку САД имаш најголем избор.
Инаку, има TCM (Turner Classic Movies), мал дел од TCM содржината може да се гледа преку ХБО. Дали некој знае вебсајт на кој може да се гледаат само вакви филмови? Порано фаќавме TCM канал во МК, кога цветаше пиратеријата, 24h на ден пуштаа стари филмови. Би се претплатил на таков вебсајт. www.tcm.com постои ама пак оди преку некои провајдери, не може да се пристапи директно.
Дали некој знае вебсајт на кој може да се гледаат само вакви филмови? Порано фаќавме TCM канал во МК, кога цветаше пиратеријата, 24h на ден пуштаа стари филмови. Би се претплатил на таков вебсајт. www.tcm.com постои ама пак оди преку некои провајдери, не може да се пристапи директно
Да, нема Дизни. Различни содржини се секаде, со тоа што преку САД имаш најголем избор.
Инаку, има TCM (Turner Classic Movies), мал дел од TCM содржината може да се гледа преку ХБО. Дали некој знае вебсајт на кој може да се гледаат само вакви филмови? Порано фаќавме TCM канал во МК, кога цветаше пиратеријата, 24h на ден пуштаа стари филмови. Би се претплатил на таков вебсајт. www.tcm.com постои ама пак оди преку некои провајдери, не може да се пристапи директно.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.