Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
90 милиони вкупен буџет, прашање е колку биле искористени за VFX. Чисто за споредба Oz The Great and Powerful имаше буџет од 215 милиони од кои 90 беа потрошени на VFX. Филмот сеуште го немам гледано ама се сомневам дека се работи за мрзеливост, бидејќи студиото како што гледам што работело на филмов е DNEG. Топ 3 студија во светов моментално. Освен буџет не гледам што друго било пречка тука.Според Википедија (ок знам дека не е најрелевантен извор) буџетот бил 90 милиони што не е малце, и требало да се снима во Мароко... На крај цел филм бил снимен во Англија.
Ова ми изгледа на чиста мрзеливост, ништо повеќе![]()
Кадриве што ги постираше се дефинитивно аматерски.Без разлика на буџетот, кој освен ако не е неколку милиони ова е премногу очајно.
Во коментар го споредуваат со овој цртан
Прегледај го приврзокот 327895
Oва ниво на продукција одамна нема вака лоши ефекти.Нема врска, буџетот е главен проблем секогаш. + многу зависи од кое студио работи на филмовите.
Позадината во Death on the Nile е како правена во пеинт. Далеку под секое ниво, студенти волонтери за без пари ќе им направеле подобри ефекти. Очобол, ама за среќа филмот е толку лош што CGI е најмалиот проблем во целото тоа епско фијаско.
ХБО и Нетфликс да ги спореди човек во фудбалски жаргон се како прва и втора италијанска лига. Се закачив на ХБО деновиве и најдов еден куп стари филмови, денес го гледав In the Heat of the Night (1968), добитник на Оскар за најдобар филм, Златен Глобус за најдобра драма и ред други награди. Утре ќе се почестам со некоја друга класика, ако остане време.
За АУС прашај го kanoШо пари е у АУС?
Јас немам пристап до HBO тука а не знам дали и со впн би успеал. Еднаш кога се претплатив на еден впн ми бараше америчка картица. Не знам дали има некоја фора за тоа да се заобиколи.
За АУС прашај го kano
Ама пак ќе ти кажат не. Не сакаат пари луѓето, ни капитализмот не е тоа што беше. Јас сакам да си платам и да гледам исто како и Нетфликс, ама не можам, па позајмувам туѓ акаунт.
За АУС прашај го kano
Единствен начин да се заобиколи е некој во САД да ти плати со негова картица, а ти после да користиш VPN за да гледаш, и праќај пари во САД со пејпал или кусури се на друг начин. Можеш да го излажеш ХБО со добар VPN ама не можеш да го заобиколиш платежниот систем. Во принцип ќе се чувствуваш вака:
![]()
Ама пак ќе ти кажат не. Не сакаат пари луѓето, ни капитализмот не е тоа што беше. Јас сакам да си платам и да гледам исто како и Нетфликс, ама не можам, па позајмувам туѓ акаунт.
Можеби погрешно ве сфаќам, ама ХБО од скоро е достапен worldwide. Дсва содржина според локација, исто како Нетфликс. Нема потреба од пејпал или ВПН.Ти не беше АУС? Грешка сум нешто?
Мислам повеќе им е страв заради авторски права отколку што не сакаат пари. Да беше сето ова пред десетина години ќе прифатеа се и сешто. Сега некако ми се чини дека успешно се справуваат со авторски права и остали глупости. Еве ПЛ и ЛШ веќе тешко е и стрим да најдеш на интернет. На Твитер африканците што споделуваат ги гасат на секои 5 минути.
Минатата година се претплатив на тоа Curiosity Stream и они рекламираа на YouTube доста добри документарци, отварам апликацијата ништо од тоа не беше достапно. Ок, откажи претплата. Многу ме нервира кога ми рекламираат нешто што не можеш да го купиш/гледаш.
Си гледам периодов на Stremio, и освен чат-пат што знае да засецка на некои не толку познати филмови, бомба е апликацијата.
Додека на малтежаниве не им текне да казнуваат за пиратерија, ќе си фурам со Stremio и Netflix иако би платил за HBO доколку го имам достапно.
Еден од најубавите добитници на Оскар во историјата, според мене, а филмот е толку underrated што е дури штета. Не знаев дека го имало на HBO, може да се репризира.ХБО и Нетфликс да ги спореди човек во фудбалски жаргон се како прва и втора италијанска лига. Се закачив на ХБО деновиве и најдов еден куп стари филмови, денес го гледав In the Heat of the Night (1968), добитник на Оскар за најдобар филм, Златен Глобус за најдобра драма и ред други награди. Утре ќе се почестам со некоја друга класика, ако остане време.
Не е достапен секаде. На пример јас можам да се претплатам ама правата ги има откупено некоја кабловска телевизија па блокиран е на нет, само со претплата на ТВ може да се гледа. Плус што ќе ти е лимитирана содржина, ти треба VPN за да гледаш тоа што гледаат америте, без рестрикции.Можеби погрешно ве сфаќам, ама ХБО од скоро е достапен worldwide. Дсва содржина според локација, исто како Нетфликс. Нема потреба од пејпал или ВПН.
Го има во САД, инаку не знам.Еден од најубавите добитници на Оскар во историјата, според мене, а филмот е толку underrated што е дури штета. Не знаев дека го имало на HBO, може да се репризира.
Не е достапен секаде. На пример јас можам да се претплатам ама правата ги има откупено некоја кабловска телевизија па блокиран е на нет, само со претплата на ТВ може да се гледа. Плус што ќе ти е лимитирана содржина, ти треба VPN за да гледаш тоа што гледаат америте, без рестрикции.
Автоматски споено мислење:
Го има во САД, инаку не знам.
Тоа е тоа, без VPN нема добри филмови, а и не знам на пример ако плаќаш од МК дали VPN воопшто ќе помине. Јас користам Private Internet Access затоа што ми овозможува да се закачам на МТВ (наивно верував дека ќе пренесуваат фудбал некогаш), ХБО ми работи со тоа, Американски Нетфликс нејќе. Ама тоа може да е од причина што Нетфликсот го плаќам локално, а ХБО-то го плаќа друг во САД, а не поради самиот VPN.
Мислиш на HBO On Demand? Истите содржини ги има.а што е оноа HBO на Телеком на кое сите гледаа GOT?