Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro eve ti ne si moron i idiot i kako bi ja kupil od grcija i bi ja prenel vo Mk? I zosto koga veke ne si moron i idiot ti ne otvoris firma za klimi i da ja nudas klimata za poniska cena od momentqlnqta vo mk, ja mislam deka za kratok rok ke go napravas gree br2 u mk.

Тоа нема врска со фактот дека се идиоти.
Има многу фактори кои влијаат на цената, една од нив е ако нема дилерски или партнерски систем овде, па ради мали количини по разни канали да се носат, ама за сите производи обично има регионален дистрибутер... дури и да се оправда тоа за климите која, е причината цената на монтерските услуги да бидат исти?

Инаку овде по муабетов повеќето се дилери на клими,отколку луѓе што сакаат да споделат искуство и мислење..
Тие ми многу помогнаа...дилери :)
Јас не сум дилер, но продавачите и дилерите на форумов ме научија да не грешам и да ја земам познатата најдобра марка :). Ниту еден од тие климатизери во мојот стан не би работел како што треба. Секој би имал многу on-off ефекти и би ме иритирал. Многу членови пишуваа за тоа. Прво добив инструкции од нив ( од @Sv B ) да поставам една клима од 5,5 kw за 3 посебни простории (42m2) ?!. Иако не сум експерт за климите, тоа ми беше лудо и сомнително :). И не се зафркнав поради нивниот "маркетинг".
Да речеме, Tosot Muse би можел добро да работи во мојот стан. А тоа е климата што се создава во Gree и функционира подобро од оригиналот.

Znaci ti ke si edinstven sto ke vnese 2 ogromni kuti vo bagazbik bez carina. Ok super.
Наместо да се правиш паметен, и да изведуваш криви дрини,јас те повикувам да се качиш во автобус со браќава(Албанска агенција) за турска и назад и да видиш што се,се носи во автобусиве и дали се плаќа царина, па потоа ќе правиме Муабет .
Вака само бош муабети не..
А за цени и пазар немој оти јас бев 20 во трговија, и оди види од каде купуваат овие од граничните градови како Крива Паланка абе за разлика од 50е купуваа од Бугарија а не за 500е

Еве сега дознавам дека во Предатор, кога Предаторот сеуште се камуфлира, всушност го гледаме Жан Клод Ван Дам... Кога дознал дека тие сцени што ги снима нема да го покажат суштеството во целост, го напуштил сетот.

Да, овој е Ван Дам...
content_6.gif

LividGrandioseAustraliancurlew-max-1mb.gif

Дечки да не знаете што бидна со најавуваниот синеплекс во East Gate Mall?

Ќе го даваат The Northman во Cineplexx и ми текна дека најавуваа, но ништо нема сеуште.

Не го гледавте претходниот крш Murder on the Orient Express на Бране? Тој му беше 1.5/5. И овој е гарант нешто слично.

Како љубител на Агата Кристи, тоа што го видов беше сквернавење на ликот на Поаро и исмевање на нејзиното дело. Кој сака квалитет нека ја гледа серијата Поаро со Дејвид Сачет.

Ако ептен е зорт работата ѕирнете Nord VPN или Express VPN. Претплата во МК, со овој ВПН користиш содржина од USA без никаков проблем. Користам Норд и до сега не сум имал ситуација да не функционира. 70 евра за 2 години, џабе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom