Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
19 март 2014
Мислења
608
Поени од реакции
923
Здраво, почетник сум во теретана, имам неколку прашања па ако има некој поискусен да одвои време да ми пише во порака, би ми било од големо значење.
Фино ти се вртат пари во џеб, што ти текна да тренираш :icon_lol:

Член од
22 септември 2018
Мислења
194
Поени од реакции
124

Многу добро и поучно видео.
Сите видеа од John се поучни. Има доста да се научи и за исхрана, суплементација и за тренинг.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.018
Поени од реакции
1.510
Kako odi procedura za proverka na hormoni? Dali mozi na drzavno da se proveri ili mora privatno.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Дечки здраво. Сакам да земам топач на масти но имам бронхиална астма и користам Фостер (спреј) кортико. Дали може некој поупатен да ми каже нешто околу тоа освен со лекар да се консултирам.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.691
Поени од реакции
11.488
Дечки здраво. Сакам да земам топач на масти но имам бронхиална астма и користам Фостер (спреј) кортико. Дали може некој поупатен да ми каже нешто околу тоа освен со лекар да се консултирам.
Не знам за конекцијата помеѓу топачите и астмата, ама знам дека ќе бидеш разочаран од резултатите од топачот на крај. Најдобар топач ти е начинот на исхрана во комбинација со тренинг.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Па ти веќе имаш топач во рака :D
formoterol (активната состојка на Фостер спрејот) е бета2 агонист, сличен на кленбутеролот и албутеролот кои се злоупотребуваат од страна на билдерите за топење на масти :D

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
@Lester Freamon @GavolRulz

Така де, за тој и зборувам. Активната состојка формотерол има ефект врз метаболизирањето на протеините и мастите :D

.

Финтата е што ти за здравствената состојба користиш мали дози кои се препорачани за да функционираш нормално. За ефекти со ваквите работи се земаат малку повисоки дози, за компарација: албутерол и по 6 апчиња од 2мг на ден, а најчесто астматичари го земаат по 2-3 апчиња дневно.

Не експериментирај со ниту едно од овие, единствен топач кој ти треба е храната и типот на храна. Наједноставни комбинации ти се: ротација на јаглехидрати, диети со низок процент на јаглехидрати, или класична кето диета.

Симплифицирано: треба да внесуваш помалку од тоа што трошиш, еве ти калкулатор за да си пресметаш колку ти треба, а типот на диетата само може да ти помогне да ги убрзаш работите, или пак да имаш константна енергија додека си во дефицит со калории.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Што се случува со ненормалната гужва по теретаниве? Разбирам и членови и профит ама нели имаше протоколи со закажување, баш да не се прави толку гужва? За прв пат после 11 години, се вратив назад без да ни влезам внатре, пред врата чекаа уште 5-6 души да влезат. Луда работа.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.018
Поени од реакции
1.510
Што се случува со ненормалната гужва по теретаниве? Разбирам и членови и профит ама нели имаше протоколи со закажување, баш да не се прави толку гужва? За прв пат после 11 години, се вратив назад без да ни влезам внатре, пред врата чекаа уште 5-6 души да влезат. Луда работа.
Секаде скоро е така. Нај трагично е шо идат дечурлии по 16 години, прат гужви бадијала, ниту тренират ни ништо. Имаше протокол да не се прават гужви но се укина и то.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Короната ја прогласија за умрено :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.691
Поени од реакции
11.488
Малку ви беше корона и протоколи 2+ години, па сакате уште...

п.с и јас се нервирам од дечурланата што само праат гужви и дигат галама :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom