Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Welcome!И јас играм !
После пријатното искуство со movie secret santa решив да запливам подлабоко во филмските води на форумов. Прв филм кој го изгледав од филм клуб ја имаше честа да биде "Стање Шока". Во само неколку денови направив комбо со прв изгледан црно бел филм, па сега словенски.
Филмот го гледам кратко после мојата прва посета на Словенија, за која пред да отидам имав впечаток дека се работи за многу досадна држава и држава со систем кој воопшто не ми допаѓа, колку и да функционира. Јбг, подраго ми е OЏ Балканското.Заминав таму со надеж дека ќе доживеам сосема различна околина која ќе ми го смени впечатокот, но напротив само се испостави токму тоа кое и јас го замислував. Затоа во филмот влегов со доза на резерва,за на крај да не останам разочаран. Но овој пат останав запрепастен од фактот дека уствари словенците ти имале смисла за хумор, и не биле толкави намќори како што се претставуваат пред други, туку си имаат нивни внатрешни фори за кои треба ептен малку да се потрудиш за да ги сфатиш.
Лесен, лабав филм за гледање и морам да признаам дека успеа да ме насмее во неколку наврати. Ми се допадна тоа што суптилно во неколку сцени, на сатиричен начин беа претставени двата општествено-политички система и транзицијата меѓу нив. Кога се работи за приказната и глумата воопшто не се чувствував како да гледам Екс-Ју филм. Замени го комираниот, сопругата и Којо со Сандлер, Анистон и Роган, добиваш класична холивудска комедија.
За наши услови 7.5/10, ми се допадна.![]()