Џ
Џонтра Волта
Гостин
Рајланс BAFTA имаСталоне зеде неколку награди пред Оскарот за Creed меѓу кои и Златен глобус. Се сеќавам дека во сите рангирања важеше за главен фаворит за Оскарот. Ги гледав тие Оскари баш ради Лео и Сталоне и ептен бев pissed off дека победи Рајланс.
Немаат Оскари (или номинации за Кери) пошто Академијата си има стереотипи за нив. Кери го сметаат за комедијант и несериозен актер а Сталоне за акциона ѕвезда.

Глеам сеа квоти од кладилнициве, и според нив стварно Сталоне бил фаворизиран.
Не знам што ме буни ама сигурен сум дека доста се збореше Рајланс таа година.
А што се Сталоне и Кери ако не акциона ѕвезда и комедијант?
Па Џим Кери има 2 сериозни филмови снимено и 50 глупи комедии кај што се глупира. Ја ли сум му крив што го одбрал тој пат во кариерата иако сметам дека е добар актер и грешка му е што кариерата му помина во комедии.
Сталоне ти е Карпата од стари времиња и слични такви актери што немаат тежина.
Теорија нема да добиел Оскар за Труман Шоу таа година у конкуренција на Бењини за Ла Вита е Бела, Нортон за Американ хистори Х и Том Хенс за Војникот Рајан.
Автоматски споено мислење:
Не сум се доискажал. И јас бев за Џенифер таа година.Eh. Мене повеќе ми се допадна Џенифер неголи Викандер, иако јас сум малце пристрасна ради филмот.
Дејниш грл плус имаше модерна тематика, а ова Тарантино само насилство промовира.
Али да, ко што викаш сепак беше одвратна насилничка а не убава и фина лезбејка.