Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Инаку, нешто што дознав пред некое време... Бидејќи не само кај нас туку и во околните земји професијата новинар е сериозно загрозена, има иниицијатива да се потикне новинарство како професија од страна на некои меѓународни организации. Последно имаа проект да се наградат со лаптоп компјутери новинарите кои се обидуваат да го сочуваат достоинството на професијата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Не е тренд ама на национална тв да откриеш што ќе се случи на крај на (прва) сезона е вонсериска глупост.
Ако не сте го гледале Squid Game, не го читајте текстот :mad:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432

Ми се смачи да читам текстови кои морам да ги поправам во главава како што ги читам. Посебно ме нервира кога не знаат да членуваат или ќе вметнат зборче кое целосно ја менува смислата на реченицата.

На пример ова:

1234.JPG

Ставиле „то“ и наместо друго новороденче кое било пронајдено пред две години, испаѓа дека ова новороденче за кое пишуваат сега било пронајдено пред две години живо закопано и преживеало.

Во следниот пасус:

12345.JPG

Ова требало да биде или „главниот град Њу Делхи“ или „главниот град на Индија Њу Делхи“. Секако, оставам простор дека мислат дека Њу Делхи е држава.

И се разбира, во следниот пасус следи шлагот на тортата:
123456.JPG

Ме иритираат овие работи затоа што се common sense. Не можам да го замислам нивото на неписменост на човек кој ќе го напише ова, ќе го прочита, и не му текнува каде утнал.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Член од
12 март 2009
Мислења
20.162
Поени од реакции
16.299
https://info7.news/2021/11/20/frosina-me-zamarashe-veganka-u-park-pa-i-preporachav-so-shto-da-go-machka-litseto/?fbclid=IwAR38uvewTYIk9pXiwTwhZZr5zwyWEZJhN4Y9VKtNn_CdMo_1QI6acchA7TM

откри Америка... па се знае дека спермата е најстаро и најдобро козметичко средство за лице, па и тоа Мосуш е некој препарат од сперма од мосушно говедо..
туку Фросинче да си праша некоја постара баба како било порано, кога немаше пари за луксуз како сега, јас се сеќавам дела порано жените гоа на шала ги советуваа девојките со бубуљици, ќе земиш на дечкото ќе му го измолзиш алатот и на рака ќе ја нанесеш спермата па ќе се мачкаш врз бубуљиците....

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Не е моСУШ, туку е мошус, англиски musk и не се добива од никаква сперма, туку се убива еленот, а НЕ ГОВЕДОТО и полните жлезди се обработуваат за да се добие мирисот....кога сме веќе кај "трендови и кењање".

Член од
28 јуни 2018
Мислења
796
Поени од реакции
963

Не е моСУШ, туку е мошус, англиски musk и не се добива од никаква сперма, туку се убива еленот, а НЕ ГОВЕДОТО и полните жлезди се обработуваат за да се добие мирисот....кога сме веќе кај "трендови и кењање".
Tuka bese nekade, bitno go znaese poimot gore dole...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.162
Поени од реакции
16.299
Tuka bese nekade, bitno go znaese poimot gore dole...
moja greshka, nemav vreme sega da go proucham, a pogreshniot poim mi ostanal od pred 30-40 godini, nekoj kvazi medium togash napishal govedo a za elen se raboti... no postot glavno beshe za samobendisanata koja i drzeshe lekcija na vegankata, izigruva internet portal ....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Не ми се ке**а, ми се гади од сликине на сите весници под кои стои "не ги сечете габичните нокти...".
Јес да се издржаваат и од тие реклами :sick: вакви слики има во медицинските енциклопедии и учебници ама во медиуми?

Kajgana Shop

На врв Bottom