Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Имам примено три дози на вакцина, од кои првите две се Спутник, а последната (третата) е Фајзер.
Сеуште во сертификатот се водам како под Спутник, а реално ми е проблем пошто не е признаена од СЗО и ЕМА и не можам да патувам. Дали некој знае кога ќе се водам како под Фајзер, дали можеби по примање на четврта доза по 6 месеци?
Ако го интересира некој истото прашање, го најдов решението.
Потребно да се слегне европскиот дигитален сертификат (EDG) од vakcinacija.mk, и таму ви е заведена последната примена вакцина, во мојот случај (Sputnik - Sputnik - Pfizer) ми е запишана Pfizer, т.е можам да патувам во ЕУ.

Има и клипче на vakcinacija.mk што понатаму да правите, инсталирање на Mk Wallet и слично...

Odlicno! So treta doza bez problem go pominaa virusot, imunitet beton.

кога се произведени Тестовите за Ковид 19 ??? фотошоп или ???
253767468_5115612631786974_109054031553246995_n.jpg

Последно уредено:
Не сакам да ставам вакцина зашто дедо ми рече ставале чип во вакцината. И после те следат тие лошите кај идеш и ти мењаат емоции. Едно копче (за тага) друго копче (за радост), трето за нервоза... Значи ќе можат да ми контролираат емоции преку електронски уреџај. Може утре ќе отидам на роденден и ќе стисне од копчето за тага и сите таму на роденденот радосни, само јас тажен. И затоа не сакам да ставам вакцина.

Може и обратно да напраат, сите тажни - само јас радосен во ситуација каде што и јас треба да бидам тажен. И луѓето ќе си помислат Што е со овој бе?

Последно уредено:
Ја испушти шансата Ронче брзајки да се вакцинира пред постарите. Можеби ќе има прилика ако има ваква понуда и за трета доза.

Типична дискриминација :pos:
Каква дискриминација, какви бакрачи..па ова е една голема повраканица, црева ми се дигаат додека читам...ЗАРЕМ Е МОЖНО ДО ТОЛКУ СВЕТОВ ДА Е ПОЛУДЕН..ИЛИ ЈАС СУМ У НЕКОЈ УСРАН СОН...:place::place::place::place::place::place::place:..курташак си играат со луѓево, па и мали деца ке вакцинираат...а за нив што ли игра ке смислат...бесплатно цицање од туѓа мајка????
ма нек се носат у пет пизде материне...ауууууу...ама се наљутив :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Порано млади луѓе во болница (па и постари) кога ќе заглавеа, стопати потенцираа дека се со коморбидитети.
Сега нагласуваат, двајца млади во болница без коморбидитети. Потенцираат со 2 црти ама додаваат не биле вакцинирани. За попис и избори беа намалени, сега одеднаш се зголемуваат.
Гебелс лај**а да јаде.

Еј одлична идеја е ова со борделот. Еве им можност на сите загрижени за вакцинација, нека соберат по некое женско од дома 18+ па нека формираат неколку бордели кај нас да ја стимулираме вакцинацијата. Ајде јунаци!!!

У кратки црти
The Johns Hopkins Center for Health Security. The Center is part of the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health and is located in Baltimore, MD.
SPARS Pandemic Scenario
Date completed: October 2017
Сценарио, хипотетичко, футуристичко,за 2025-2028 година, СПАРС некој си наречен вирус, од "St. Paul Acute Respiratory Syndrome." Но изгледа сценариото е разработената верзија на агендата од денешницата со сарс-ков.
Целото сценарио има 89 страни, во кои е опишано се, од почеток до некој релативен крај со вакцината која тука е наречена коровакс, па дури и со несаканите ефекти кои ќе ги има. Ко да го пишувал Нострадамус :cuc:, дури погодиле дека вакцините ќе се појават 9 месеци после првите смртни случаи у сад, иако нели нормалниот процес е многу-многу подолг. Чудо невидено.
Па како е опишана работата и манипулацијата со медиумите, со медицински авторитети и други инфлуенсери, савршенство.

(Page 25) - In late May [2026], three messages were approved by the cross-agency committee established to produce the messaging campaign: one addressing the nature and risks of SPARS, one regarding the effectiveness of Kalocivir, and one about the anticipated release of Corovax [vaccine]. These messages were broadly shared via all relevant government agencies’ internet and social media accounts. In an effort to further reach certain population subgroups, agency officials enlisted the help of well-known scientists, celebrities, and government officials to make short videos and Zap clips and, in a few cases, give interviews to major media outlets. Among those chosen were former President Jaclyn Bennett; BZee, a popular hiphop star; and Paul Farmer, co-founder of Partners in Health and a renowned global health expert.
И еве ти го БиЗи, ака ДМЦ, абе перфекција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom