Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го немам гледано филмов. Може да ми го смени мислењето за една сцена-филм.
Ама еве The Guilty, а ми текнува и на American Son и двата снимени во една сцена, и двата досадни. Оној American Son е еден од најдосадните филмови кои ги имам гледано. Не би рекол дека The Guilty беше толку досаден како него, ама не ми пружи некое уживање за да кажам добар филм.
А овој?

Го немам гледано филмов. Може да ми го смени мислењето за една сцена-филм.
Ама еве The Guilty, а ми текнува и на American Son и двата снимени во една сцена, и двата досадни. Оној American Son е еден од најдосадните филмови кои ги имам гледано. Не би рекол дека The Guilty беше толку досаден како него, ама не ми пружи некое уживање за да кажам добар филм.
Овој е буквално у една соба, 12 поротници расправаат дали да осудат човек или не.
Врвен филм, и самата оценка го кажува тоа. Нема утка.

Х8фул 8 на Тарантино вака од прва што ми текнува на филм чие дејствие се одвива на едно место.

Нихт. Aма гледам го има на јутуб. Може вечер да го пуштам.
Како и да е, ми изгледа далеку посодржаен од тие два филма кои ги споменав.
Гледам тука банда актери.

Овој е буквално у една соба, 12 поротници расправаат дали да осудат човек или не.
Врвен филм, и самата оценка го кажува тоа. Нема утка.

Х8фул 8 на Тарантино вака од прва што ми текнува на филм чие дејствие се одвива на едно место.

Hateful Eight го немам гледано ама според трилерот истотака е далеку посодржаен од The Guilty.
Исто за 12те поротници, банда актери за разлика од филмов на Jake Gyllenhaal.

Мислам дека и овој спаѓа во таа категорија.
Дури во овој филм, освен последната сцена, мислам дека во цел филм нема никаква музика.
Али затоа глума, дијалог, сторија.. предобар филм, предобар!

Кога сме кај филмови сместени во една соба вреди да се спомне и Glengarry Glen Ross. Врв филм, сценарио, глума, монолози и дијалози се е перфекција.

Нормално и Breakfast Club, многу добар филм.

Сериозно не ви текна на Rear Window и Rope? (n)o_O
Јас па воопшто не го перцепирам Rear Window како one-room drama, освен што е Џејмс Стујарт во собата, друго ништо не се случува во собата. Затоа па ни овој The Guilty не го перцепирам како таков.

Инаку и Autumn Sonata би го препорачала, ама е релативно потежок филм, јас барем не би го гледала за забава и релаксација.

Кога сме кај филмови сместени во една соба вреди да се спомне и Glengarry Glen Ross. Врв филм, сценарио, глума, монолози и дијалози се е перфекција.

Нормално и Breakfast Club, многу добар филм.
излеговме од сред представа, друштвото не го можеше филмот

бев солидарен и излегов и ја

(инаку, добар филм)

Glengarry Glen Ross е легендарен филм. Такви актери да ги ставиш во соба и да ги оставиш рандом муабет да си прават, пак ќе излезе нешто.

Да да, ама ги ставаме за да знае што да НЕ гледа :)
Ги ставаме за да се предомисли. :D

м, него сакав да прашам односно да побарам предлози за филмови што се снимани, не знам као се вика таа техника, пушташ камера и снимаш без престан, ко Викторија. :D

Ги ставаме за да се предомисли. :D

м, него сакав да прашам односно да побарам предлози за филмови што се снимани, не знам као се вика таа техника, пушташ камера и снимаш без престан, ко Викторија. :D
Јас како single shot ги знам тие филмови, можеш да ги бараш и како one take, single take, single shot, мене прво ми текна на 1917, ама еве некоја листа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom